Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 26 oktober 2022, 19:18

6x offline hobby’s voor minder schermtijd

Is jouw schermtijd ook een stuk hoger dan je eigenlijk zou willen? Ga dan op zoek naar een offline hobby! Leg de telefoon, laptop en tablet eens aan de kant en probeer een nieuwe activiteit uit. Van een rustgevende bezigheid tot een nieuwe hobby waar je al jouw creativiteit in kwijt kunt. Hieronder staan 6 leuke activiteiten op een rijtje waar geen scherm aan te pas komt. 

1. Wandelen

Een frisse neus halen is altijd een goed alternatief voor een luie middag achter een scherm. En zeg nou eerlijk: als je eenmaal in de natuur loopt, wil je niet snel meer naar huis. Geniet in de herfst van de prachtige kleuren en in de lente van de nieuwe bloemetjes. Is er geen bos of natuurgebied in jouw omgeving? Kijk dan eens of er een toffe stadswandeling is. Zo ontdek je allerlei mooie en nieuwe plekjes.

2. Puzzelen

Op de koude en regenachtige dagen is het heerlijk om binnen te zitten. Warme sokken aan, een kopje thee erbij en ouderwets puzzelen. Dat klinkt toch heel gezellig? Als je liever wat meer uitdaging wilt, kun je eens kijken naar een 3D houten puzzel. Dat is alles behalve saai! Het eindresultaat kun je vervolgens gebruiken als decoratie in je woning.

3. Haken en breien

Wie denkt dat haken en breien oubollig is, heeft het helemaal mis. De laatste jaren zijn deze vormen van handwerken juist erg populair geworden onder jongeren. Het fijne van deze hobby is dat het erg laagdrempelig en budgetvriendelijk is. Je kunt op ieder niveau starten. 

4. Modelbouw

Als je houdt van precisiewerk is modelbouw een goede optie. Koop bijvoorbeeld een bouwpakket voor een schattig miniatuurhuisje of schaf juist een technisch modelbouwerk aan. Op de website van BuilDIY vind je bouwpakketten voor jong en oud en ieder knutselniveau. Met deze offline hobby kun je uren zoet zijn!

5. Koken en bakken

Duik de keuken in en probeer eens een nieuw recept uit. Pak er een kookboek bij dat al een tijdje staat te verstoffen op de boekenplank. De activiteit is op zichzelf al erg leuk, maar het opeten van al het lekkers met goed gezelschap maakt deze hobby nóg aantrekkelijker.

6. Podcasts luisteren

Deze laatste hobby is niet helemaal offline, maar toch het delen waard. Als je het nog lastig vindt om je telefoon weg te leggen, kun je het doelloos scrollen ook eens vervangen voor het luisteren van een podcast. Het voordeel is dat je tegelijkertijd ook nog iets anders kunt doen. Van wandelen of knutselen tot het opvouwen van de was.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons