Redactie zakelijk 0 reactie(s) di 01 maart 2022, 7:57

Auto opfrissen? Gebruik dan deze bespaartips

Laatste update: 1 jaar geleden

Soms is het nodig om jouw auto even op te knappen. Intensief gebruik zorgt er niet alleen voor dat jouw auto aan de buitenkant vies wordt, de binnenkant kan soms ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Maar hoe doe je dit zonder dat het je te veel geld kost? Met deze tips is jouw wagen zo weer als nieuw. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig wassen en het uitvoeren van onderhoud, maar ook aan het afsluiten van een goede autoverzekering. Op deze manier heb je extra lang plezier van jouw auto en bespaar je ook nog eens een flink bedrag.

Begin bij de basics
Om jouw auto een opknapbeurt wilt geven, begin je natuurlijk bij de basis. Zorg er allereerst voor dat alle zaken, die je als autobezitter moet regelen, in orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan de juiste autoverzekering afsluiten, zodat je wagen verzekerd is tegen schade. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan! Ook is het belangrijk de juiste garage te vinden, waar je terecht kunt voor zowel reparaties als onderhoud. 

Schoonmaakbeurt
De eerste stap in het opfrissen van je auto is een flinke schoonmaakbeurt. Begin met het afspoelen met lauw water. Doet dit niet direct met een spons of doek, anders kan het vuil voor krassen in de lak zorgen. Gebruik daarnaast een speciale velgenreiniger voor de velgen. Zeer milde reinigers hebben voornamelijk een ontvettende werking en speciale verkleurende pH-neutrale reinigers krijgen de meest hardnekkige remstof opgelost. Is het grootste deel van het vuil weg? Maak de auto dan glimmend schoon met een speciale autoshampoo. Als laatste spoel je de auto af met koud water en maak je de auto droog met een schone zachte poetsdoek.

Neem ook de binnenkant mee
Vergeet niet de binnenkant van je auto mee te nemen als je aan het schoonmaken bent begonnen. Gooi losse troep in een vuilniszak en klop alle losse vloerkleden goed uit. Pak de stofzuiger erbij om de bekleding goed schoon te zuigen. Zorg ervoor dat je de zuigmond in alle hoekjes en kiertjes van de stoelen steekt, zodat je al het vuil meeneemt. Ben je klaar? Hang dan een speciale auto luchtverfrisser op, om hem extra fris te laten ruiken.

Roest weghalen
Heb je een roestplek ontdekt op je auto? Je kunt dit vrij simpel zelf behandelen. Dit scheelt je extra kosten én een bezoekje aan de garage. Je doet dit door de roestplek eerst voorzichtig te schuren, vervolgens te behandelen met autolakprimer en daarna over te spuiten met de juiste autolak. Laat je goed informeren bij een speciaalzaak, waar je deze artikelen kunt kopen en lees goed de instructies door alvorens je aan de slag gaat. Twijfel je of je het zelf aankunt? Breng dan een bezoek aan de garage, waar een expert de roestplek voor je kan behandelen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.