Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 04 oktober 2019, 17:45

Barneveld doet mee aan de Week van de Veiligheid

Laatst bijgewerkt: dinsdag 09:49 uur

BARNEVELD – De gemeente Barneveld staat van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober 2019 in het teken van de Week van de Veiligheid. Op verschillende manieren besteden we , samen met veiligheidsorganisaties (zoals politie en brandweer), aandacht aan dit thema aandacht. Hoogtepunt van deze week is het Landelijk Congres Buurtpreventie dat op zaterdag 12 oktober wordt gehouden in Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Activiteiten

De volgende activiteiten staan op het programma:

Maandag 7 oktober 2019: Veilig wonen senioren

Politie gaat op de koffie bij een zorgencentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Bewoners en medewerkers krijgen advies over thema’s als het voorkomen van woninginbraak, de babbeltruc, pinpas fraude, verdachte situaties, ouderenmishandeling, huiselijk geweld, identiteitsfraude, zelfredzaamheid en brandpreventie. De insteek is een open gesprek waarbij ouderen vragen kunnen stellen.

Dinsdag 8 oktober 2019: Keurmerk Veilig Wonen Buitengebied

Platform Veilig Ondernemen organiseert in samenwerking met de gemeente een informatieavond om ondernemers en inwoners bewust te maken van de signalen die op ondermijning kunnen duiden. Deze avond vindt plaats in Dorpshuis de Belleman in Zwartebroek. ‘#KIEKUUT, Je gaat het pas zien als je het door hebt is’ het centrale thema van deze bijeenkomsten die het onzichtbare zichtbaar maken.

Donderdag 10 oktober 2019: WhatsApp test in Voorthuizen

“Boeven” lopen opvallend rond in de wijk en versturen bericht om de alertheid van Buurt App-groepen te testen.

Zaterdag 12 oktober 2019: Landelijk Congres Buurtpreventie

Tweede editie van het landelijk congres Buurtpreventie, dit jaar georganiseerd door de gemeente Barneveld. Landelijk congres in het teken van “de toekomst van buurtpreventie-initiatieven”. Het congres is bedoeld voor organisatoren van buurtpreventie en actieve buurtpreventen om ervaringen uit te wisselen, te netwerken en leren welke initiatieven elkaar in de toekomst kunnen versterken. Het vindt plaats in Kasteel de Schaffelaar van 9.30 tot 16.00 uur. Zie www.barneveld.nl/buurtpreventiecongres. Tijdens de congresdag kunt u via social media updates volgen via #Buurtpreventie2019.

Onverwachte snelheidscontroles

Tijdens de Week van de Veiligheid gaan leerlingen van een basisschool samen met de wijkagent auto’s op snelheid controleren. Zij delen dan rode en groene kaarten uit.
De politie zal samen met buurtbewoners en kinderen op een onverwacht moment ook auto’s controleren op snelheid met een lasergun. Dit vindt plaats in Barneveld centrum.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.