Logo 112Vallei

Barneveld is vijftien nieuwe Nederlanders rijker
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 27 juli 2022, 20:56

Barneveld is vijftien nieuwe Nederlanders rijker

Laatst bijgewerkt: woensdag 20:56 uur
BARNEVELD – Vijftien Barnevelders zijn vanaf vandaag niet alleen Barnevelder, maar ook Nederlander. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, Hongarije, Brazilië, Polen, Turkije, Iran en Irak. Tijdens de naturalisatieceremonie ontvingen zij uit handen van burgemeester Jan Luteijn het Besluit van Nederlanderschap, waarmee ze officieel Nederlander zijn en een Nederlands paspoort kunnen aanvragen.

De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de ceremonie wordt stil gestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en wordt de ‘verklaring van verbondenheid’ afgelegd. Met deze verklaring beloven de nieuwe Nederlanders de rechten en vrijheden die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Burgemeester Luteijn: “Barnevelders waren het al. Het is mooi, dat ze nu ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarmee kunnen ze volledig meedoen in de samenleving. Stemmen tijdens verkiezingen, reizen naar het buitenland en ieder beroep kunnen uitoefenen.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.