Redactie evenement 0 reactie(s) wo 23 maart 2022, 16:00

Boekpresentatie: Een buik vol endometriose

BARNEVELD – Dinsdag 5 april 2022 geeft Barneveldse Sharmila Stoop samen met gynaecoloog van der Sluis een boekpresentatie over endometriose. Om 19.30 uur presenteert Sharmila haar boek ‘Een buik vol’ aan het Barneveldse publiek in de Bibliotheek aan de Nieuwstraat 29 in Barneveld. Een aandoening die ervoor zorgde dat zij van kinds af aan veel pijn had rond haar menstruatie. Met als gevolg meerdere cysten. Het boek is bedoelt om vrouwen te laten weten dat het hebben van zware pijn, niet normaal is tijdens een menstruatie. Dit boek is uit eigen ervaring geschreven. Tijdens deze avond hoor je hoe endometriose haar leven heeft beïnvloed.

Het kan letterlijk jaren duren voordat de heftige pijn waar je zo lang onder gebukt bent gegaan een naam heeft: endometriose. Endometriose is een pijnlijke aandoening waar vrouwen op alle leeftijden mee te maken kunnen krijgen. Langzamerhand komt er steeds meer aandacht voor deze chronische ziekte. Maar wat is het nou?

De symptomen en medische mogelijkheden
Gynaecoloog B. van der Sluis is aanwezig tijdens deze avond. Hij is tevens ook de gynaecoloog geweest van Sharmila in haar proces. Zijn expertise op het gebied van endometriose komt deze avond ook aanbod. Hij vertelt wat de symptomen zijn van endometriose en welke medische mogelijkheden er zijn.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Aan het einde van de boekpresentatie is er tijd om vragen te stellen aan zowel Sharmila als Dr. van der Sluis. De avond is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel verplicht!

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons