Logo 112Vallei

Boeren geven kaas en eieren weg tijdens publieksvriendelijke actie op Oud Veluwse Markt
Redactie overig 0 reactie(s) do 04 augustus 2022, 14:34

Boeren geven kaas en eieren weg tijdens publieksvriendelijke actie op Oud Veluwse Markt

Laatst bijgewerkt: donderdag 4 aug 2022 om 16:39 uur

BARNEVELD – Boeren hebben donderdag tijdens tweede donderdag van de 54e editie van de oud Veluwse markt in Barneveld een publieksvriendelijke actie gehouden. Hierbij deelden ze onder andere eieren, yoghurt en stukjes kaas uit aan voorbijgangers die de markt bezochten. De boeren hebben het idee dinsdagavond in werking gezet en kregen vervolgens de volledige medewerking vanuit de gemeente en de BOA’s om op de markt te staan.

Woensdagmiddag was alles geregeld. Alle spullen zijn gesponsord door bedrijven en instanties zoals Agractie, Kwetters Eieren, van Beek Kaas uit Veenendaal ( kaas en toetjes) , Leerdammer kaas en, Remeker kaas uit Lunteren. Daarnaast konden diverse trekkers op en rondom het Gowthorpeplein geparkeerd worden. Het publiek wat langs kwam was erg enthousiast over de actie van de boeren. Niet alleen waardering en steun werd uitgesproken voor de actie maar ook aan de fooienpot werd gedacht.

Stukje over de markt

De 54ste editie van de Oud Veluwse Markt in Barneveld vindt na twee jaar weer plaats.

Het is niet zo maar een markt, het is een begrip. Naast de bewoners van de omliggende dorpen, komen mensen van heinde en verre de folklore beleven.

Op de nostalgische markt treft de bezoeker een unieke optocht, bijzondere kraampjes, klederdracht, een Boeren Erfhuis op de platte kar, meer dan 20 oude ambachten, een kleedjesmarkt, muziek en dans aan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.