Redactie overig 2 reactie(s) do 20 januari 2022, 19:56

Brandweer Gelderland-Midden neemt nieuwe waterwagens in gebruik

REGIO – In de afgelopen weken hebben brandweer Ede, Kootwijkerbroek, Velp en Rheden een nieuwe waterwagen in gebruik genomen. Burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Barneveld kwam langs bij brandweer Kootwijkerbroek voor een proefrit.

Brandweer Gelderland-Midden
Binnen het verzorgingsgebied van Brandweer Gelderland-Midden wordt het voor de basis brandweerzorg benodigde water, momenteel nog veelal onttrokken aan brandkranen. De verwachting is dat het aantal brandkranen, en/of de capaciteit daarvan, in de komende jaren af zal nemen. Om ook in de toekomst over voldoende bluswater te beschikken gaat Brandweer Gelderland-Midden gebruik maken van tankwagens.

Volvo FMX
De tankwagens worden door Kenbri gebouwd op een Volvo FMX chassis. Een robuuste truck, geschikt voor veeleisende werkzaamheden. Het motorvermogen is 380 pk en het maximale koppel bedraagt 1.800Nm. De inhoud van de tank is ruim 16000 liter.

0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HvdB
HvdB (@guest_35)
Offline
21 januari 2022 00:10

Leuk dat motorvermogen en koppel maar misschien was het ook wel interessant geweest om te melden hoeveel inhoud water de tankwagen heeft?

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons