Twee gewonden bij botsing auto en brommobiel bij Voorthuizen
Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 24 juni 2022, 11:36

Brommobiel en auto met elkaar in botsing, twee gewonden naar het ziekenhuis

Laatste update: 8 maanden geleden

VOORTHUIZEN / NIJKERK – Vrijdagmorgen 24 juni zijn een auto en een brommobiel met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde volgens P2000 omstreeks 10:30 uur op de Nieuwe Voorthuizerweg tussen Voorthuizen en Driedorp.

De bestuurder van de brommobiel is met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht overgebracht. De bestuurder van de personenauto is voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

De bestuurder van de brommobiel betrof een 18-jarige man uit Hoevelaken. De personenauto werd bestuurd door een 41-jarige man uit Nijkerk. De automobilist heeft geblazen en bleek niet onder invloed. Bij de man uit Hoevelaken zal bloed worden afgenomen in het ziekenhuis.

Traumahelikopter

Naast meerdere eenheden van de politie kwamen ook twee ambulances en de brandweer van Voorthuizen ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) werd in eerste instantie geannuleerd, maar rond 10.50 uur voor de tweede maal gealarmeerd. Ook deze tweede vlucht werd later afgebroken.

De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.