Redactie evenement 0 reactie(s) do 09 december 2021, 20:32

Carbid schieten en vreugdevuren tijdens de jaarwisseling in Barneveld

Laatste update: 9 dec 2021 20:32 uur

BARNEVELD – Voor komende jaarwisseling is een landelijk vuurwerkverbod afgekondigd. De reden van het vuurwerkverbod is om de druk op te zorg te verminderen. Wel is er binnen de gemeente Barneveld ruimte voor 2 tradities: Voor carbid schieten en vreugdevuren kunnen we ontheffingen verlenen onder bepaalde voorwaarden. Vraag de ontheffingen voor 20 december aan.

Ontheffing carbid schieten
U kunt een ontheffing aanvragen om carbid te mogen schieten op Oudjaarsdag. Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze ontheffing zie ontheffing carbid schieten.

Ontheffing vreugdevuren
Voor het maken van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling kunnen ontheffingen verleend worden. De ontheffingen zijn onder strenge voorwaarden mogelijk. Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze ontheffing zie vreugdevuur organiseren.

Coronamaatregelen
Tijdens de activiteiten moet u zich houden aan de geldende coronamaatregelen.

Landelijk vuurwerkverbod
Het kabinet heeft al het ’oudejaarsvuurwerk’ verboden. Alleen het zogenaamde F1-vuurwerk (knalerwten en sterretjes) is toegestaan. Handhavers en politie controleren hier de komende tijd extra op. Bij een overtreding volgt een boete.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons