Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 07 mei 2021, 15:34

Chinook transporthelikopter opnieuw aan de grond door technische problemen

Laatst bijgewerkt: maandag 18:14 uur

EDERVEEN – Een chinook transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft vrijdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt in een weiland aan de Renswoudseweg in Ederveen. Het bleek om hetzelfde toestel te gaan dat donderdagmiddag ook al met technische problemen op het wekeromse zand stond.

Kort nadat hij vanochtend was opgestegen kreeg de bemanning opnieuw te maken met een technische storing die verder vliegen niet verantwoord maakte. De technische dienst van de Koninklijke Luchtmacht is ter plaatse bezig om te kijken of het gerepareerd kan worden. Dit leidde tot grote belangstelling bij mensen die langs reden. Ze remde zo hard dat er meerdere keren gevaarlijke situaties ontstonden. Ook werd er half op de provinciale weg geparkeerd.

Een tweede Chinook kwam rond 13.15 uur ter plaatse om een onderdeel te brengen. Inmiddels is de helikopter op eigen kracht teruggevlogen naar vliegbasis Gilze-Rijen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.