Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 08 december 2022, 18:51

Crisisnoodopvanglocatie voor vluchtelingen op vakantiepark Ackersate stopt in week 51

VOORTHUIZEN – De crisisnoodopvanglocatie voor vluchtelingen op vakantiepark Ackersate in Voorthuizen sluit op 22 of 23 december 2022. Sinds oktober verbleven hier circa 80 asielzoekers. Het college van B en W had de afspraak dat de crisisnoodopvang tot uiterlijk het einde van 2022 zou duren. De vluchtelingen gaan als gehele groep naar een crisisnoodopvanglocatie in de gemeente Rheden. In de plaats Dieren worden zij vanaf 22 of 23 december opgevangen op twee schepen.

Burgemeester Jan Luteijn:” Ik ben tevreden met de manier waarop de crisisopvang is verlopen. Wij hebben nauwelijks signalen gekregen van overlast. De vluchtelingen waren erg dankbaar dat alles zo goed was geregeld. Het is mooi dat de omwonenden en de parkgasten de vluchtelingen de kans hebben gegeven om te aarden op hun tijdelijke verblijfplek. Mijn waardering daarvoor is groot”.

De tijdelijke woonunits en hekken worden in de week van 2 – 6 januari weggehaald. Dit kan mogelijk extra verkeersbewegingen met zich meebrengen, ook van zwaarder verkeer. Vanaf 6 januari is de crisisnoodopvanglocatie volledig weg.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.