Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 15 december 2022, 18:17

De gemeente Barneveld is 42 Nederlanders rijker

BARNEVELD – De gemeente Barneveld is 42 Nederlanders rijker. Tijdens de naturalisatieceremonie ontvingen zij uit handen van burgemeester Luteijn het Besluit van Nederlanderschap, waarmee ze officieel Nederlander zijn en een Nederlands paspoort kunnen aanvragen. Oorspronkelijk zijn zij onder andere afkomstig uit Syrië, Eritrea, Turkije, Mexico, Filipijnen, Oekraïne en Amerika.

De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de ceremonie wordt stil gestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en wordt de ‘verklaring van verbondenheid’ afgelegd. Met deze verklaring beloven de nieuwe Nederlanders de rechten en vrijheden die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Burgemeester Luteijn: “Het is en blijft bijzonder om het Besluit van Nederlanderschap uit te mogen reiken aan nieuwe Nederlanders. Het is niet zomaar een besluit. Het geeft deze groep de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving als ieder ander. Met alle rechten en plichten die daaronder vallen.”

Iedere zes weken wordt in de gemeente Barneveld een naturalisatieceremonie gehouden. Op 15 december is het Nationale Naturalisatiedag. Alle gemeenten in Nederland organiseren dan een naturalisatieceremonie met een extra feestelijk tintje.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.