Logo 112Vallei

Redactie evenement 0 reactie(s) di 07 juni 2022, 10:08

Dorp Voorthuizen bevrijd door Canadese troepen, een reconstructie uit 1945

Laatst bijgewerkt: dinsdag 17:15 uur
VOORTHUIZEN – Op 17 april 1945 werd Voorthuizen bevrijd door de Canadezen. De bevrijding van Noord Veluwe tot aan het IJsselmeer had de naam “Operation Cleanser”.

De Oranjevereniging Voorthuizen wil 75 jaar bevrijding vieren op dat wij dit nooit vergeten. Op 3, 4 en 5 juni 2022 kon jong en oud deze geschiedenis herbeleven op het Oranje Terrein in Voorthuizen.

Er was een geallieerd kampement waar je kon zien hoe de bevrijders van toen leefden en vochten voor onze vrijheid. Zo’n kampement bestaat o.a. uit een veldhospitaal, radioverbindingen en verschillende voertuigen. Dit werd ‘live’ uitgebeeld door zogenaamde Reenactment groepen. Zij creëren op authentieke wijze een indrukwekkende sfeer van 75 jaar geleden.

Het publiek was op spectaculaire wijze getuige van een indrukwekkende en waarheidsgetrouwe beleving van een stuk historie die wij nooit mogen vergeten.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.