LHBT
Redactie cultuur 0 reactie(s) do 09 december 2021, 20:37

Edese LHBTI’ers in beeld; Love=Love

EDE – Op vrijdag 10 december openen wethouder Geert Ritsema en geportretteerde Gabrielle Hazeleger een foto-expositie van met portretten en verhalen van LHBTI’ers uit gemeente Ede: Love=Love. De expositie werd bedacht en gemaakt door de Edese fotograaf Arjan van Bruggen.

Het idee voor deze expositie ontstond toen fotograaf Arjan van Bruggen het verhaal van een LHBTI’er uit gemeente Ede hoorde. Van Bruggen draagt de community een warm hart toe en vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Hij besloot een aantal van hen een gezicht te geven.

De geportretteerden wonen grotendeels allemaal in gemeente Ede, een klein gedeelte heeft er gewoond. Bij een aantal portretten kun je een QR-code scannen en dan vertelt de LHBTI’ers jou hun verhaal.

De datum van de opening is niet zomaar gekozen. Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag, de dag dat scholen paars kleuren om hun steun voor sekse-, gender- en seksuele diversiteit te laten zien. Ook de GSA’s (gender and sexuality alliance) van de middelbare scholen Pallas Athene College en Marnix College in Ede doen hieraan mee.

Wethouder Ritsema: “De mensen die Arjan heeft geportretteerd hebben allemaal hun verhaal. Zij willen laten zien dat het oké is wie je bent, wat je voelt en voor wie je liefde voelt.”

De expositie Love=Love is van vrijdagmiddag 10 december te zien tot eind januari in een pand op Vendelstraat 17 in Ede. Openingstijden: do-zo 13:00-17:00 uur.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons