Logo 112Vallei

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 04 januari 2023, 16:45

Een kleurrijke opleiding in de bloei van je leven

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw…

‘Bloemen houden van mensen’, is de algemeen bekende uitspraak waar de meeste mensen het wel mee eens zullen zijn. Niet voor niets worden mensen vrolijk van al de prachtige kleuren waar de enorme diversiteit aan verschillende bloemen ons mee verrassen. De rode roos, symbool voor de uiting van liefde en genegenheid, is een van de meest verkochte en daarmee ook bekendste bloem onder de hopeloze romantici onder ons. Dus als het al een hobby van je is om jezelf te omringen met al het wonderlijke aan bloemen dat de natuur te bieden heeft, dan is de stap om er op termijn je werk van te maken gemakkelijk te maken.

Opleiding tot bloemist 

Want stel je eens voor. Wanneer jij straks de opleiding bloemist hebt voltooid gaat er een wereld voor je open. De mogelijkheden zijn enorm. Ben je nog jong en wil je eerst ervaring opdoen met verschillende planten en bloemen? Dan ga je eerst bij een tuincentrum aan het werk. Zo leer je alle ins en outs van het vak en kun je werken en leren tegelijk. Ben je na een paar jaar al wat verder in je carrière, dan liggen er misschien kansen om als zelfstandig bloemist aan de slag te gaan, in het dorp of de stad waar je op dat moment woont. 

Tal van creatieve uitingen 

Tijdens de opleiding tot bloemist leer je hoe je je kennis combineert met je creativiteit en hoe je dit vertaalt naar effectief verkopen. Mensen blij maken met een door jou gemaakt bloemstuk, ter ere van een jubileum of een promotie. Tijdens andere dagen mag je een etalage stijlen in de kleuren die de klant wenst, naar aanleiding van jouw kleuradvies. Contact met klanten is je op het lijf geschreven. Ook dit ontwikkel je verder tijdens de lessen.

BOL of BBL, wat past bij jou? 

Wil je tijdens de opleiding graag veel aan het werk zijn tijdens je studie? Dan kies je voor de BBL-variant van bloemist. Zit je liever nog lekker in de schoolbanken terwijl je alles over het vak van bloemist leert? Dan is de BOL-variant meer voor jou. Alleen tijdens je stage zul je dan wat meer van school zijn. Welke opleiding voor jou het meest praktisch is hangt van je omstandigheden af. Wil je hier advies over? Aeres MBO begeleidt je in dit proces.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.