Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 17 juni 2022, 17:28

Gemeente Barneveld in overleg met organisatie boerenprotest

Laatste update: 17 jun 2022 17:28 uur

BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft donderdagavond 16 juni 2022 een melding ontvangen van een landelijke demonstratie door de landbouwsector. De organisatie wil deze demonstratie op woensdag 22 juni 2022 houden op een locatie in het buitengebied van Stroe. Momenteel wordt bekeken of de randvoorwaarden met betrekking tot veiligheid en openbare orde goed ingevuld kunnen worden.

De gemeente heeft de melding voor de demonstratie in behandeling genomen ter beoordeling. Vrijdagochtend heeft hierover een intensief gesprek plaatsgevonden met Henk Bleker, vertegenwoordiger van de aanvragende organisaties.

Daarin is gesproken over de randvoorwaarden voor de demonstratie, waaronder een mobiliteitsplan voor de verkeersstromen naar en van het terrein. Ook is gesproken over het maximum aantal tractoren (in verband met de aanvoer), de toegang voor hulpdiensten en de veiligheid in het algemeen. De organisatoren zijn verantwoordelijk om deze zaken in kaart te brengen en te organiseren. De komende dagen kan de organisatie gebruiken om de plannen hiervoor.

Maandag 20 juni 2022 vindt hierover een vervolggesprek plaats en zal de burgemeester beoordelen of de randvoorwaarden zodanig zijn ingevuld dat de demonstratie op grond van de openbare orde en veiligheid door kan gaan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons