Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 24 januari 2023, 16:33

Gemeente Ede opent crisisnoodopvang aan de Galvanistraat

EDE – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een crisisnoodopvang (CNO) te openen in een leegstaand kantoorgebouw aan de Galvanistraat 9 in Ede. Op deze locatie zal de gemeente een opvang openen voor maximaal 111 asielzoekers. Dit is in eerste instantie voor een periode van 6 maanden.

Via verschillende kanalen worden beelden getoond van de situatie in het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel. Dit centrum en andere asielzoekerscentra in Nederland zitten overvol. De Rijksoverheid vraagt hulp van alle gemeenten om deze mensen op te vangen. Burgemeester René Verhulst: “Als Ede voelen we ons verplicht om, naast de opvangmogelijkheden die wij al beschikbaar hebben, ook de gemeente Ter Apel te helpen en de druk op hun gemeente te verlichten. In onze veiligheidsregio geldt dat er 450 vluchtelingen worden opgevangen. Daar leveren wij nu en aandeel in en daar hebben alle gemeenten een verantwoordelijkheid in. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders een tijdelijke crisisnoodopvang creëren.”

Galvanistraat

Het gaat om opvang voor in ieder geval een half jaar vanaf 1 maart 2023. Voor afloop van deze periode wordt gekeken of de opvang verlengd wordt. De opvanglocatie wordt sober en functioneel ingericht. De gemeente beheert de crisisnoodopvang en zorgt voor dagbesteding. Wethouder Karin Bijl (inburgering en integratie): “Ook zorgen we voor activiteiten die het samenleven in de omgeving bevorderen. Zo willen we bijvoorbeeld Nederlandse taalles aanbieden en sportactiviteiten. Mooi om te zien hoe verschillende organisaties ons daarbij willen helpen.” Naar verwachting zullen de mensen die nu in gemeenten Overbetuwe en Rheden opgevangen worden naar Ede komen. De opvang daar sluit in maart.

Procedure

Het college van burgemeester en wethouders heeft het besluit genomen om het pand aan de Galvanistraat aan te huren en in te richten voor de asielzoekers. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om hierover een verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Dit betekent dat het besluit niet meer gewijzigd kan worden, maar de gemeenteraad het college wel kan vragen rekening te houden met bepaalde zaken. De gemeenteraad zal op 26 januari en 9 februari over de crisisnoodopvang vergaderen.

Deel dit artikel

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.