Hazelworm
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 12 juli 2022, 17:14

Gemeente Ede realiseert nieuw leefgebied voor reptielen van het WFC-terrein

Laatste update: 12 jul 2022 17:14 uur

EDE – Op het World Food Center (WFC)-terrein bevindt zich een leefgebied voor reptielen (zandhagedissen en hazelwormen). Dit leefgebied is door de ontwikkelingen op het WFC-terrein niet duurzaam in stand te houden. De gemeente Ede maakt daarom nu het voormalige campingterrein De Braamhorst geschikt voor de reptielen als nieuw leefgebied.

Aanpassingen De Braamhorst

Op De Braamhorst worden verschillende maatregelen getroffen om het gebied geschikter te maken voor de reptielen. Zo wordt er bijvoorbeeld heide met veel verschillende soorten planten en bloemen gerealiseerd, met veel open zandige plekken.

Bestemmingsplan Braamhorst

Om deze natuurontwikkeling mogelijk te maken heeft het college van de gemeente Ede dinsdag juli besloten om het bestemmingsplan voor De Braamhorst ter inzage te leggen. In het bestemmingsplan staat beschreven wat er met het gebied gaat gebeuren. Ook wordt bij de provincie een projectplan ingediend waarin de maatregelen voor het gebied zijn uitgewerkt. De Stichting Milieuwerkgroepen Ede (SME) is nauw betrokken geweest bij het projectplan. Verder wordt voorgesteld De Braamhorst bij de provincie aan te melden als onderdeel van het Gelders Natuur Netwerk (GNN).

In verband met de zomervakantie ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf woensdag 10 augustus gedurende 6 weken ter inzage. De bekendmaking volgt in de gemeentepagina van de Ede Stad.

World Food Center

Op het voormalige kazerneterrein Maurits-Zuid wordt het World Food Center (WFC) gerealiseerd. Het WFC wordt een levendig stadsdeel voor woningen, (voedsel)bedrijven, een hotel/congres-locatie én de WFC Experience. Een plek waar voedselbedrijven en -organisaties zich vestigen, waar bezoekers spelenderwijs alles over ons voedsel te weten komen en waar mensen wonen, werken en thuiskomen. Het WFC biedt ruimte voor minimaal 350 woningen en circa 50.000 m² aan bedrijven.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons