Redactie — algemeen0 reactie(s) — vr 13 augustus 2021, 2:57

HR uitbesteden: waar moet je op letten?

De personeels- en salarisadministratie is een belangrijk proces binnen elk bedrijf. Veel medewerkers en zelfs bedrijfsleiders realiseren zich niet of onvoldoende dat dit geen eenvoudige zaak is. Het is simpelweg heel belangrijk dat de salarisadministratie goed geregeld is. Dit is zo’n proces waarvan iedereen verwacht dat het goed gaat, je hoeft dan ook geen schouderklopjes te verwachten als je dit goed hebt geregeld. Is er echter iets mis, al komen de loonstroken een dag later, dan krijg je direct kritiek. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun administratie uit handen te geven, om zo de efficiëntie te vergroten, alles goed geregeld te hebben en tijd en kosten te besparen. Als jij dat ook overweegt, let dan goed op onderstaande zaken.

Welke HR dienstverlening heb je precies nodig?

De eerste stap die je moet zetten is natuurlijk het vinden van een goede HR dienstverlening. Maar wat heb je nou precies nodig? Er zijn namelijk verschillende diensten die een HR dienstverlener kan bieden. Sommigen bieden alles, sommigen een aantal. Kijk daarom wat jij wil en selecteer zo geschikte aanbieder.

  • Kijkt het bedrijf mee bij de verloning, ook naar de administratie en eventuele bijzonderheden?
  • Zijn correctie verloningen en pro-forma loonberekeningen inbegrepen
  • Ben je afhankelijk van de salarisverwerker voor managementrapportages of kan je dit zelf?
  • Hoe makkelijk is het importeren en exporteren van gegevens?
  • Kunnen je medewerkers alles op hun mobiel regelen?
  • Kan het systeem worden gekoppeld met andere systemen, zoals een pensioenfonds? En zitten hier extra kosten aan verbonden?
  • Kan het systeem goed samenwerken met je eigen boekhouding?
  • Hoe lang zit je vast aan een aanbieder?

Hoe vind je de beste HR-dienstverlening?

De beste HR aanbieder vinden is nog niet zo makkelijk, er zijn er namelijk veel. Op de website van HR Navigator wordt het makkelijk voor je gemaakt. HR Navigator is een vergelijkingswebsite waar bedrijven alle arbodiensten gemakkelijk met elkaar kunnen vergelijken. HR Navigator is een onafhankelijke website die zich richt op het adviseren van de beste arbodienst. Neem gerust eens een kijkje op de website van HR Navigator om de beste HR aanbieder te selecteren.

HR uitbesteden: wat zijn de kosten?

De kosten van HR uitbesteden lopen nogal uiteen. Het ligt bovendien aan de afspraken die jij maakt met de aanbieder. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vaste prijs, waarbij alle diensten in de prijs zijn meegerekend. Je kan ook een prijs per loonstrook afspreken of een prijs per uur. Uiteraard verschillen de prijzen ook per aanbieder. Het is belangrijk om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken. Wanneer de wetgeving op het gebied van verloning bijvoorbeeld veranderd, moeten er dingen worden veranderd. Het is fijn als vooraf duidelijk is wie dat gaat betalen. Spreek dit soort zaken daarom altijd vooraf duidelijk af en zit dit op papier.

HR uitbesteden: wat krijg je ervoor terug?

Wat zou nou eigenlijk de voordelen van het uitbesteden van je HR? De 5 belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het is kosteneffectief
Dit klinkt wat gek, maar het uitbesteden van de HR is kostenbesparend in veel gevallen. Een goede HR afdeling kost veel tijd, geld en bijvoorbeeld kantoorruimte. Voor een klein of middelgroot bedrijf is dit een groot deel van het bedrijf. Het is dan vaak efficiënter om het uit te besteden aan een dienstverlener. De overheadkosten worden dan gemakkelijk vermeden.

Je kunt het risico verminderen
Het uitbesteden van HR zorgt ervoor dat je bedrijfsrisico wordt verminderd. Wetten en regelgeving rondom deze gebieden veranderen namelijk vaak, en ook het bijblijven met de nieuwste methoden en technologieën is lastig. Wanneer je het uitbesteed gebeurt dit allemaal wel, zonder dat je zelf het risico hiervoor draagt.

Het is efficiënt
Binnen de personeelsafdeling zal het uitbesteden van de HR vaak leiden tot meer efficiëntie. Alles kan worden gestroomlijnd en geautomatiseerd, en bovendien kun je je als bedrijf meer richten op je kerntaken.

De prestaties van werknemers worden beter
Wanneer je een HR dienstverlener inhuurt verbetert de algehele kwaliteit en levertijd van je bedrijf vaak ook, omdat de groei de ontwikkeling van werknemers ondersteunt. HR bedrijven houden daarnaast vaak toezicht op de prestaties en helpen personeel bij hun opleiding.

Het is flexibel
Het soepel functioneren van de HR afdeling is vaak nog de grootste reden voor het uitbesteden van de HR. Flexibiliteit is een belangrijk voordeel van het uitbesteden waardoor het bedrijf kan door werken zoals het gewend is, in welke situatie dan ook.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons