Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:08:36 Hoogland 10819 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

donderdag 28 januari 2021

TOP NIEUWS

VANDAAG 28|01

VOORTHUIZEN - Donderdagmiddag 28 januari is er door de Omgevingsdienst een onbekende witte substantie aangetroffen op de Wagenmakerslaan in Voorthuizen.

 

De OvD kwam ter plaatse om te bepalen of het om een gevaarlijke stof zou gaan. Na meting bleek dit niet zo te zijn, waarop in overleg is besloten om een tankautospuit te alarmeren om de substantie te verwijderen. Het is onduidelijk waar de vloeistof precies vandaan kwam.

GISTEREN 27|01

VEENENDAAL - Aan de Zandstraat in het centrum van Veenendaal werd eerder vanavond een wietplantage aangetroffen. Een speciaal bedrijf is bezig met de ruiming van de plantage.

 

De politie is een onderzoek gestart. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

GISTEREN 27|01

NIJKERK - Bij een schoorsteenbrand aan de Holkerweg in Nijkerk kwam woensdagavond veel rook vrij. De brandweer kwam met een hoogwerker en een tankautospuit ter plaatse en had het brandje snel onder controle.

 

Er kwamen veel buurtbewoners naar buiten om het werk van de brandweer te aanschouwen.

1/1

GISTEREN 27|01

REGIO - De GGD ontvangt berichten dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren, vraagt nooit om geld en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

 

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post ...

DINSDAG 26|01

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dinsdagavond 26 januari is het vissersdorp uitgelopen aan de Spuistraat in Bunschoten-Spakenburg.

 

Velen zijn de straat opgegaan om hun dorp te beschermen tegen de relschoppers die mogelijk uit Amersfoort zijn gekomen.

DINSDAG 26|01

Nijkerk – Via diverse social media werd dinsdag opgeroepen te verzamelen op het Molenplein in Nijkerk en vandaaruit te gaan rellen in het centrum van Nijkerk. Later op de dag kwamen er berichten dat het niet donderdag maar dinsdag al het geval zou zijn. Al met al was het voor de politie genoeg aanleiding om veel en zichtbaar aanwezig te zijn in het centrum.

 

Vanaf 19.00 uur was het aanzienlijk drukker op straat dan normaal op een dinsdagavond. Vooral veel jeugd op fietsen en scooters die soms uitdagend om de auto’s van de handhaving gingen staan.

 

Ook waren er veel ...

1/1

DINSDAG 26|01

EDE - Op dinsdagmorgen 26 januari is een vrouw gewond geraakt tijdens het oversteken op de Goudenstein in Ede.

 

Volgens getuigen kwam de vrouw lopende vanaf de Loevestein en wilde oversteken. Hierbij is zij geraakt door de spiegel van de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

DONDERDAG 21|01

BARNEVELD / NIJKERK - De politie heeft op woensdag 20 januari een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden na de diefstal van een personenauto. Die diefstal vond een dag eerder, op dinsdag 19 januari, plaats op de Thorbeckelaan in Barneveld.


Het slachtoffer stond dinsdagavond 19 januari rond 22:00 uur te wachten voor de verkeerslichten op de Thorbeckelaan toen de verdachte hem onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp sommeerde uit de auto te komen. Door deze bedreiging vluchtte de eigenaar, waarna de verdachte instapte en wegreed.

 

De ...

ZONDAG 03|01

VEENENDAAL - Op nieuwjaarsdag 1 januari 2021 heeft er op de Grote Beer ter hoogte van verzorgingshuis De Meent omstreeks 20:50 uur een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's. De veroorzaker, een bestuurder van een donkerkleurige VW Polo, is er vandoor gegaan. Dit is een misdrijf.

 

De politie komt komt graag in contact met getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren en getuigen die weten waar de VW Polo zich nu bevindt. Deze
donkerkleurige VW Polo moet aan de linkerzijde schade hebben. Heeft u wat gezien, bel dan met de politie via 0900-8844.

...

ZATERDAG 02|01

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

...

DONDERDAG 31|12

STROE - Twee medewerkers van de politie gaan aangifte doen van mishandeling. Ze waren op 31 december aan het eind van de middag in gesprek met een groep jongeren (van ongeveer tachtig personen) die zich ophield in een weiland bij Stroe. Vanuit een andere groep is op een gegeven moment vuurwerk gegooid naar twee medewerkers van de politie. Deze hielden hier oorsuizen aan over. De recherche gaat dit voorval onderzoeken.

 

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
Aantal stemmen:
  643
61%
  Eens

39%
  Oneens

VELUWE 24Webvertising