Logo 112Vallei

Redactie lokaal 0 reactie(s) di 27 september 2022, 15:55

Informatiebijeenkomst Veilig Online Bankieren in Voorthuizen

VOORTHUIZEN – Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 4 en 13 oktober leert u bij de Bibliotheek in Voorthuizen (Ontmoetingscentrum De Eng) hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.
We hebben de wijkagent uit Voorthuizen ook uitgenodigd.

Eric van Riet, Van den Hul en Luigjes, zelfstandig adviseur RegioBank Voorthuizen: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

De workshop begint:
Dinsdag 4 oktober 2022 om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur
Dinsdag 13 oktober 2022 om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur

Heeft u interesse, meld u tijdig aan door een e-mail te sturen naar: [email protected], via onze website www.hulluig.nl of door een ticket te reserveren via de website van de Bibliotheek. Je kunt ook bellen naar 0342-476131 of loop binnen bij ons kantoor aan de Kerkstraat 4 in Voorthuizen.

Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: regiobank.nl/veiligbankieren

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In dorpen en kleine steden zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: regiobank.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.