Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 02 mei 2022, 18:51

Legerplaats Harskamp drie maanden langer beschikbaar voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Laatste update: 2 mei 2022 18:51 uur

HARSKAMP – Door de situatie in Oekraïne zijn opvangplekken voor vluchtelingen nog steeds hard nodig. Defensie gaat akkoord met het verzoek van gemeente Ede om de legerplaats in Harskamp langer te mogen gebruiken als opvanglocatie. Zij stellen de locatie in ieder geval beschikbaar tot 31 augustus 2022.

Op de legerplaats Harskamp vangt gemeente Ede sinds 3 maart Oekraïense vluchtelingen op. Het terrein was in eerste instantie beschikbaar tot 31 mei, dat is nu verlengd tot 31 augustus. Defensie verlengt de toestemming altijd met maximaal drie maanden. Als het nog nodig is gezien de situatie in Oekraïne, bespreekt gemeente Ede een optie tot nogmaals verlengen in juli met Defensie.

Het aantal opvangplekken wordt teruggebracht tot maximaal 560. Omdat de ruimtes op de legerplaats geschikt zijn voor de opvang van gezinnen, streeft gemeente Ede naar een gezinslocatie. Gezinnen die samen in een ruimte verblijven krijgen dan eigen ruimte. Op dit moment zijn er op de opvanglocatie ook stellen en alleenstaanden. Zij worden wél bij elkaar geplaatst. Daarom wordt er voor stellen en alleenstaanden gekeken of zij naar geschiktere locaties kunnen doorstromen.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons