Logo 112Vallei

Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 10 maart 2023, 17:56

Levensgrote portretten in Landgoed Schaffelaar roept omstanders op om niet weg te kijken

BARNEVELD – Wat zou u doen als u vermoedt dat er huiselijk geweld is in uw omgeving? Of als u zelf hulp nodig heeft? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling ‘Wij…doorbreken de cirkel van geweld’. Vanaf 14 maart kunt u buiten in Landgoed Schaffelaar 30 levensgrote portretten zien. Via deze portretten vertellen slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling hun verhaal.

Niet wegkijken

De portretten roepen omstanders op om niet weg te kijken bij vermoedens van huiselijk geweld, maar in actie te komen om de cirkel van geweld te stoppen. De portretten met de verhalen staan op het grasveld tussen kasteel de Schaffelaar en De Oranjerie. De tentoonstelling duurt tot en met 3 april en is gratis te bezoeken.

Stichting Open Mind

De tentoonstelling reist door heel Nederland en is een initiatief van Stichting Open Mind. De stichting plaatst met openbare kunst mis(ver)standen en vooroordelen in een ander licht. Vorig jaar stond er een andere tentoonstelling op Landgoed Schaffelaar. Toen waren levensgrote portretten te zien van slachtoffers van mensenhandel.

Signalen van huiselijk geweld

Huiselijk geweld is soms lastig te herkennen. Soms vermoedt u wel iets of heeft u een ‘onderbuikgevoel’. Signalen kunnen zijn: bedekkende kleding, zich terugtrekken, geen oogcontact maken, er moe uitzien of niet aangeraakt willen worden. Misschien is er wel niets aan de hand, maar wat als uw zorgen terecht zijn? Dan kunt u een groot verschil maken in iemands leven door de cirkel van geweld te doorbreken.

Vraag om hulp

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld bij iemand in uw omgeving? Of heeft u zelf hulp nodig? Twijfel dan niet, neem contact op met Veilig Thuis. Gratis en anoniem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.