Logo 112Vallei

Redactie ongeval 0 reactie(s) do 09 juni 2022, 22:02

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval met brommobiel op de Barneveldseweg bij Nijkerk

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:42 uur
NIJKERK – Bij een ernstig ongeluk met een 45-kilometerauto op de Barneveldseweg bij Nijkerk zijn donderdagavond vier gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zouden minderjarigen zijn. De eerste 112 melding kwam om 20:04 uur binnen bij de hulpdiensten.

De brommobiel vloog door onbekende reden uit de bocht, botste tegen een boom en kwam op zijn kant tot stilstand. Eén inzittende raakte bekneld. Het is niet duidelijk hoe de slachtoffers eraan toe zijn.

Twee traumahelikopters met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) werden opgeroepen. Eén van de gewonden is naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd, een ander slachtoffer naar Utrecht.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

De brommobiel, waar maximaal twee personen in mogen zitten, kwam vanuit Nijkerk en reed richting Barneveld toen het ter hoogte van de Appelse Molen mis ging. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig. Sporen tonen aan dat de 45-kilometerauto plotseling rechtsaf schoot en vervolgens tegen een boom crashte. Twee van de vier personen werden door de klap uit het voertuig geslingerd. Een derde moest bevrijd worden door de brandweer.

Volgens de politie raakte alle vier, drie jongens uit Barneveld en Lunteren en een meisje uit Barneveld ernstig gewond. Bij de bestuurder wordt gekeken of er sprake was van rijden onder invloed.

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.