Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 08 september 2022, 16:12

Mogelijk vluchtelingen op hotelboot Azolla in de haven van Wageningen

Laatste update: 8 sep 2022 16:13 uur

WAGENINGEN – Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid om mee te werken aan opvang van vluchtelingen op hotelboot Azolla in de haven van Wageningen. De boot zal aanleggen aan de kade ’Het Stek’ en biedt voor maximaal een jaar plek aan 84 vluchtelingen die op rechtmatige wijze in Nederland verblijven.

Al een tijd biedt de gemeente Wageningen opvang aan vluchtelingen uit Oekraïne. Nog steeds zijn er mensen op de vlucht en hebben directe hulp nodig. Door deze toestroom, uit Oekraïne en andere landen, bereidt Wageningen zich voor op de komst van meer vluchtelingen. Daarvoor blijft Wageningen hard op zoek naar nieuwe opvanglocaties.

Noodopvang op hotelboot Azolla aan kade ‘Het Stek’

Vanaf half november komt er mogelijk extra opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de haven van Wageningen. Dat gebeurt op de hotelboot Azolla. Het gaat hier om een relatief klein cruiseschip van 77 meter. De gemeente Wageningen gaat op dit schip opvang bieden aan 84 vluchtelingen voor de periode van een jaar. Door de noodzaak en snelheid van handelen kan Wageningen deze opvangmogelijkheid bieden.

De vergunningaanvraag moet nog wel officieel behandeld worden door Omgevingsdienst de Vallei.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons