Redactie evenement 0 reactie(s) di 08 maart 2022, 16:57

Na twee jaar coronamaatregelen gloort er weer hoop voor evenementen

EDE – Na twee jaar coronamaatregelen gloort er weer hoop voor evenementen. Een goed moment voor een nieuwe evenementenvisie. Daarin staat beschreven welk evenementenaanbod bij Ede past en op welke manier we dat samen met organisatoren willen aanpakken. De visie kwam tot stand na gesprekken met culturele instellingen, Sportservice Ede, Ede Marketing, ondernemersverenigingen en lokale evenementenorganisatoren.

“We willen dat onze evenementen goed aansluiten bij de wensen van onze inwoners. Uit de Staat van Ede 2021 blijkt dat inwoners behoefte hebben aan veel verschillende evenementen, waaronder ook festivals. Het is daarom belangrijk om voor elk wat wils te bieden. Ede groeit en verandert en daarom is het hoog tijd voor een nieuwe visie op evenementen”, aldus burgemeester René Verhulst.

Voor welke evenementen kiezen we in Ede?
Gemeente Ede wil samen met organisatoren zorgen voor een gevarieerd evenementenaanbod. De zogenoemde DNA-evenementen wil gemeente Ede graag behouden. Dit zijn succesvolle evenementen die al heel lang bij Ede horen. Denk hierbij aan evenementen zoals de Heideweek, Dickensfair, Airborne Luchtlandingen en Herdenking, Vlegeldag en Oud Lunterse Dag.

Wel krijgen de Edese kernwaarden zoals Food en Veluwe een prominente rol bij de keuze voor evenementen. Een goed voorbeeld is kunstfestival Woest & Bijster dat in 2022 plaatsvindt. Een evenement met landelijke uitstraling, gemaakt voor en geïnspireerd op de natuur van de Zuid-Veluwe.

Vernieuwend en verrassend
Uiteraard is vernieuwing van het evenementenaanbod ook essentieel. Gemeente Ede staat daarom open voor nieuwe initiatieven. Ook eenmalige grootschalige evenementen, zoals het NK Wielrennen, blijven van belang. Dit zijn vaak unieke kansen om Ede aan een groot publiek te laten zien. Deze evenementen trekken veel bezoekers aan, wat interessant is voor onze ondernemers.

“Voor de grote corona-uitbraak telde Ede jaarlijks ruim vijfhonderd grote en kleine evenementen. Veel verschillende mensen spannen zich al jarenlang in om mooie evenementen neer te zetten. En veel inwoners genieten van deze evenementen, samen met vele andere bezoekers aan onze gemeente. Ik kijk ernaar uit dat we weer massaal kunnen gaan genieten van alle bijzondere evenementen.”, aldus burgemeester Verhulst.

Nieuwe raad neemt besluit
Het college van burgemeester en wethouders heeft de evenementenvisie vandaag vastgesteld. Naar verwachting neemt de nieuwe raad voor het zomerreces een besluit over de visie. Daarna volgt er een uitwerking om de doelstellingen te realiseren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons