Logo 112Vallei

Redactie regio 0 reactie(s) ma 15 augustus 2022, 16:23

Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Lunteren, bedrijf wordt geruimd

Laatst bijgewerkt: maandag 16:23 uur
LUNTEREN – Bij een legpluimveebedrijf in Lunteren is zondag vogelgriep vastgesteld. Dit bedrijf wordt daarom geruimd, net als zeven omliggende pluimveebedrijven. Pluimveebedrijven in de directe omgeving worden de komende dagen nauwgezet gecontroleerd op de aanwezigheid van het virus.

Ophokplicht en vervoersverbod

Het bedrijf in Lunteren ligt in een gebied waar de ophokplicht nog geldt. Binnen tien kilometer van het bedrijf liggen 235 andere pluimveebedrijven. Voor deze bedrijven geldt per direct een vervoersverbod.

Afschermplicht

Inwoners van Ede kunnen verspreiding tegengaan door hobbypluimvee af te schermen. Afschermen is momenteel verplicht. Pluimvee, watervogels of loopvogel mogen niet in contact komen met wilde vogels of vogelpoep. Dit kan door de dieren bijvoorbeeld in een volière te houden of in een overdekte ren onder te brengen. Zijn de dieren sloom, maken ze geen geluid, hebben ze problemen met ademhalen, eten ze minder of gaan ze plotseling dood? Neem dan contact op met een dierenarts. Blijkt dat de dieren vogelgriep hebben, dan moeten ze worden geruimd.

Melding dode vogels

Dode eenden, zwanen of ganzen vindt in de openbare ruimte kunnen ook zijn overleden door de vogelgriep. Inwoners kunnen dode vogels melden. Op www.ede.nl/vogelgriep is te lezen hoe dat werkt. Het opruimen van dode vogels is een taak van de terreineigenaar. Voor het opruimen van dode dieren op gemeentegrond kunnen inwoners bellen met 14 (0318).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.