Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:48:50 Glindhorst 3794NJ De Glind 93251 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

vrijdag 13 december 2019
TOP NIEUWS

GISTEREN 12|12

Lunteren - aan de Savornin Lohmanstraat in Lunteren heeft donderdagavond een woning inbraak plaats gevonden. De politie is op zoek naar een dader van 1,75 met een kaal hoofd. Met een Aziatisch uiterlijk, de man is ondanks een burgernet actie niet gevonden

GISTEREN 12|12

DE GLIND - Donderdagmiddag 12 december rond 16.15 uur is brand ontstaan in een auto op de Postweg in De Glind.

 

De vlammen sloegen al uit de auto bij aankomst van de brandweer. De auto kan als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is onbekend.

GISTEREN 12|12

Nijkerk – In de havenkom van Nijkerk ter hoogte van het Stad Huis ligt al enkele dagen binnenvaarschip ‘Energie’. Het schip is afgezet met lint en op een doek staat groot ‘Poison gas’.

 

Metingen in het schip hebben aangetoond dat er een iets te hoge concentratie fosfine in het laadruim aanwezig is.

 

Fosfine, ook bekend als fosforwaterstof of waterstoffosfide, is een fosforverbinding met als brutoformule PH₃. Het is een kleurloos, ontvlambaar en zeer giftig gas dat slechts in minieme hoeveelheden oplosbaar is in water. Fosfine wordt onder meer ingezet als ...

GISTEREN 12|12

LUNTEREN - Donderdagmiddag omstreeks 14:00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Van den Hamlaan in Lunteren.

 

Brandweer lunteren had het vuur snel gedoofd. Met de hoogwerker van brandweer Ede is kap van de schoorsteen geschroeft en vervolgens kon de schoorsteenpijp geveegd worden. Na ongeveer een uur kon de brandweer retour naar de kazerne. Tijdens de brand was de van den hamlaan geblokkeerd voor het verkeer.

GISTEREN 12|12

LEUSDEN - Donderdagmorgen omstreeks 08.10 uur zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Hamerveldseweg met de Leusbroekerweg in Leusden. Een automobilist is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tussen de bomen doorgeschoten en met de voorkant in een klein slootje terecht gekomen.

 

De bestuurder is nagekeken door de ambulance medewerkers. Of de automobilist gewond is geraakt is niet helemaal duidelijk. Een berger heeft de auto afgesleept.

WOENSDAG 11|12

WAGENINGEN - Woensdagavond 11 december rond 21.40 uur is brandweer gestuurd naar de Wageningen University & Research aan de Hoge Steeg vanwege een brandlucht in een laboratorium. Het gaat om het Atlas gebouw.


Brandweer, politie en een ambulance zijn ter plaatse. De brandweer heeft metingen uitgevoerd maar het resultaat is nog onduidelijk. Een speciale meetploeg van de brandweer gaat de stof onderzoeken.

WOENSDAG 11|12

LUNTEREN - Woensdagavond 11 december rond 18.05 uur heeft een incident plaatsgevonden in de shop van een tankstation Esso aan de Hullerpad in Lunteren.

 

Een opgeroepen ambulance is ter plaatse. Ook is er politie aanwezig in de shop. Wat er precies heeft plaatsgevonden in nog niet bekend.

DINSDAG 10|12

EDE - In de afgelopen twee jaar zijn er al een aantal vuurwerkvrije zones ingesteld. Dit waren met name de gebieden rond het ziekenhuis, de hospices en de twee kinderboerderijen. Voor de jaarwisseling 2019/2020 wordt het terrein van De Keetmolen ook toegevoegd als vuurwerkvrije zone. In totaal zijn er elf vuurwerkvrije zones in de gemeente Ede.

 

Dieren en zieke mensen ervaren meer overlast van vuurwerk dan anderen. Door het instellen van vuurwerkvrije zones wordt er rekening gehouden met deze kwetsbare groepen. Daarnaast geeft het afsteken van vuurwerk in tunnels extra ...

ZATERDAG 07|12

VOORTHUIZEN - Uit onderzoek blijkt dat het aantal verkeersslachtoffers weer stijgt. Naast een stijging van dodelijke slachtoffers, vallen er ook meer gewonden in het verkeer. De kans dat u op enige wijze betrokken raakt bij een verkeersongeval is dus óók gestegen. Bij de EHBO vereniging Voorthuizen leert u wat u dan kunt doen als het dan toch mis gaat.

 

Binnenkort start de EHBO verenging Voorthuizen weer een cursus EHBO en een cursus AED-reanimatie. Deze opleidingen worden gegeven door Oranje Kruis gecertificeerde instructeurs. Tijdens de opleiding leert u alles wat u moet weten ...

WOENSDAG 04|12

BARNEVELD - Op dinsdag 3 december heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Valkseweg in Barneveld. Hierbij heeft een persoon letsel opgelopen. Ook zou er een jonge jongen aangevallen zijn door dezelfde groep jongens, op dezelfde plek op de Valkseweg.


Bent u getuige van dit voorval of ben jij de jonge jongen die gisteren aangevallen is op de Valkseweg? Neem dan contact op met politie Barneveld via 0900-8844.

ZONDAG 01|12

SCHERPENZEEL - Een woning met aangrenzende bedrijfsruimte aan de Pluimenweg is op last van de burgemeester gesloten. De woning en bedrijfsruimte zijn voor drie maanden gesloten op grond van de wet Damocles omdat er een hennepplantage is gevonden.


Tijdens een integrale controle van de gemeente, Omgevingsdienst de Vallei en de politie is op de Pluimenweg een hermetische afgesloten ruimte aangetroffen, waarin zich een hennepkwekerij bevond met ruim 650 hennepplanten. De aanwezigheid van zo'n kwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak, brandgevaar en ...

Agenda

Zaterdag 14 december

10:00
Sappenmeer

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
VELUWE 24Webvertising