Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:07:30 Leusden 20588 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-130

Ambulance 09-130

dinsdag 25 februari 2020

TOP NIEUWS

VANDAAG 25|02

LUNTEREN - Op de Klomperweg in Lunteren is dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur een Canta tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde 100 meter voor de kruising met de Hulweg.

 

De bestuurder op leeftijd is door onbekende oorzaak tegen de boom gereden. Hij had wat last van nekklachten en is meegegaan in de ambulance voor verder onderzoek. Zijn gehandicaptenvoertuig raakte licht beschadigd en is tijdelijk gestald bij een woning.

VANDAAG 25|02

BARNEVELD - Op het fietspad van de Scherpenzeelseweg is dinsdagmorgen omstreeks 08:45 uur een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een automobilist.

 

Het ongeval gebeurde op de uitrit van benzinestation Argos aan de Scherpenzeelseweg. De automobilist had net getankt bij benzine pomp Argos en zag bij de uitrit de scooterrijder over het hoofd. De scooterrijder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de scooter als de auto raakte beschadigd bij het ongeval.

VANDAAG 25|02

SCHERPENZEEL - Op De Dreef (N224) tussen Woudenberg en Scherpenzeel is dinsdagmorgen rond 06:45 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een bestelbus is frontaal in botsing gekomen met een tractor.

 

Over een lengte van een paar honderd meter ligt een dieselspoor. Door de klap is het voorwiel van de tractor afgebroken en in het water beland. De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie zal onderzoek doen naar de toedracht. De weg zal nog een aantal uren dicht blijven.

...

GISTEREN 24|02

EDE - Op maandagavond 24 februari heeft er op de Galvanistraat in Ede een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's.

 

Eén persoon is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze hebben de auto opengeknipt. Het slachtoffer (een dame) is nagekeken in de ambulance en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis..

 

De Galvanistraat is tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten voor het verkeer.

GISTEREN 24|02

VOORTHUIZEN - Maandagmiddag 24 februari rond 17.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de N303 in Voorthuizen. Een bestelauto is vermoedelijk door het slechte weer van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen.

 

De N303 is de nieuwe rondweg rondom Voorthuizen, die pas geopend is. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Een berger heeft het voertuig uit de sloot gehaald en meegenomen.

GISTEREN 24|02

BENNEKOM - Er rijden maandagmiddag 24 februari geen treinen tussen Ede-Wageningen en Arnhem. Dat meldt de NS. Tussen Ede-Wageningen en Wolfheze is geen treinverkeer mogelijk vanwege een aanrijding met een persoon. Die is daarbij overleden. Het is nog onbekend wat er precies heeft plaatsgevonden.

 

De NS verwacht dat de treinproblemen rond 17.45 uur weer zijn verholpen.

GISTEREN 24|02

VOORTHUIZEN - In een woning aan de Brahmslaan in Voorthuizen heeft maandagmiddag 24 februari korte tijd brand gewoed.

 

De brand brak rond 14:00 uur uit door onbekende oorzaak. De brandweer had de brand, welke woedde op de zolder, snel onder controle. Wel heeft de woning veel schade opgelopen.

MAANDAG 17|02

BUNSCHOTEN - De trajectcontrole op de provinciale tussen Baarn en Bunschoten gaat vanaf maandag 24 februari 2020 in werking.

 

De Bisschopsweg is landelijk de 1e provinciale weg waar de controle op 80 kilometer max snelheid wordt ingevoerd. Wie vanaf maandag te hard rijdt, krijgt een 'prent'.

MAANDAG 17|02

VEENENDAAL - Politie studenten hebben vandaag gewerkt aan hun kennis en kunde door middel van een verkeerscontrole. Dit gebeurde op de Wageningselaan in Veenendaal tussen 13.00 uur en 15.00 uur.


Er werden verschillende voertuigen gecontroleerd. Diverse waren niet in orde waaronder;
3 snorfietsen die te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 51km ipv 25km.
2 bestuurders droegen geen gordel
1 bestuurder had zijn lading niet afgedekt
1 bestuurder had uitstekende lading
1 bestuurder reed zonder geldige APK

 

Alles bestuurders hebben een proces verbaal ontvangen en op de snorfietsen zit ...

MAANDAG 17|02

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 10 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen. De inbraken vonden vooral in de avonduren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of deur.


Op zondag 16 februari omstreeks 05:45 uur, is er gepoogd in te breken in een woning aan de Groninger Kroongaarde. De bewoners werden wakker van geluiden en hebben 2 daders overlopen die probeerden in te breken.


Een van de daders zag er als volgt uit: -man, -licht getinte huidskleur; - ongeveer 170 centimeter lang; - smal gezicht, -opvallende jukbeenderen; - ...

DINSDAG 11|02

EUROPA - Vandaag (11-2) is het de 'Europese dag voor het alarmnummer 112'. In elk land van de Europese Unie kan 112 gebeld worden voor hulp in levensbedreigende situaties. Deze speciale dag is een initiatief van de Europese Commissie om de bekendheid van 112 te vergroten.

 

Alarmnummer 112
In geval van een acute (medische) hulpvraag of noodsituatie, belt u het alarmnummer 112:

  • 112 centralist neemt op en meldt zich met 'de 112 alarmcentrale'
  • U vertelt van wie u hulp moet hebben: politie - brandweer - ambulance
  • U vertelt waar hulp wordt gewenst, in welke plaats en het adres
  • U ...

Agenda

Donderdag 05 maart

09:00
Veenendaal

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 23 mei

10:00
Lunteren

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld

Headlines

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
VELUWE 24Webvertising