Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:41:17 Aanrijding Met Letsel Van Dompselaerstraat Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 22 mei 2019

Archief

Scooterrijder naar het ziekenhuis na aanrijding met auto in Veenendaal

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:01

VEENENDAAL - Op donderdag 17 januari heeft er vlak na het middaguur een ongeval plaatsgevonden op de Gildetrom, ter hoogte van tankstation Gulf, in Veenendaal. Een scooterrijder is daar in botsing gekomen met een auto.

 

Naast politie en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen, deze werd later weer geannuleerd. Het slachtoffer was bij aankomst van de ambulance buiten bewustzijn. De scooterrijder is in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. De scooterrijder droeg geen helm.

Sensor voorkomt auto inbraak in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 16:10

VOORTHUIZEN - De pilot van de gemeente Barneveld om het aantal diefstallen van of uit auto's te verminderen, heeft afgelopen week in Voorthuizen tot succes geleid.

 

De pilot bestaat uit sensoren die in de auto worden aangebracht en een signaal geven als wordt geprobeerd in te breken. De eigenaar van een auto ontvangt een bericht op zijn smartphone. De eigenaar van een auto in Voorthuizen kon de inbreker op heterdaad betrappen en schakelde de politie in. De gemeente Barneveld heeft op dit moment 10 sensoren uitgegeven en er zijn nog enkele tientallen in bestelling.


Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd de politie. Dat kan via 112.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding voetganger op zebrapad in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 18:33

VOORTHUIZEN - Op de Hoofdstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag rond 17:45 uur een ongeval gebeurd. Een voetganger werd op een zebrapad aangereden door een auto.

 

De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De politie probeert de dader op te sporen en heeft enkele getuigen van de aanrijding gehoord. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Schennispleger in Scherpenzeel krijgt bezoek van politie

Gemaakt: Donderdag, 17 januari 2019 20:24

SCHERPENZEEL - Eind 2018 en begin 2019 kwamen er bij de polie een aantal meldingen binnen van een schennispleger op de Renessersteeg in Scherpenzeel. Afgelopen week hebben agenten samen met de boa deze man kunnen controleren en uit de anonimiteit kunnen halen.

 

Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

Twintig auto's bekrast in Veenendaal West

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 05:31

VEENENDAAL - Donderdag 17 januari heeft de politie in Veenendaal meerdere meldingen ontvangen van vernielingen aan auto's in de omgeving van de Bomas en Oudeveen. In totaal zijn er ongeveer 20 auto's bekrast.


Heeft u in de nacht van 16 op 17 januari 2019 iets gezien van de vernielingen bij auto's in die omgeving? Dan hoort de politie dit heel graag via 0900-8844. Uiteraard mag er ook anoniem misdaad gemeld worden. Dit kan via 0800-7000. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2019018514.

 

Bent u ook slachtoffer geworden van vernieling aan uw auto? Doe dan aub aangifte.

Meerdere auto's van de weg door gladheid op de A30

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:15

EDE - Door gladheid zijn op de afrit A30 bij Ede vrijdagmorgen meerdere auto's van de weg geraakt. Niemand raakte bij de glijpartijen gewond.

 

De blauwe auto is afgevoerd door bergingsbedrijf van Amerongen. De andere twee auto's konden op eigen kracht verder.

Voetganger ernstig gewond bij aanrijding met vrachtwagen in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 16:23

EDE - Op de Galvanistraat in Ede is vrijdagmorgen 18 januari een voetganger (21) gewond geraakt. Het slachtoffer kwam in aanraking met een vrachtwagen.


Het ongeval gebeurde rond 08.30 uur op de kruising met de Max Planckstraat. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Hulpdiensten plaatsen witte schermen.

 

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersspecialisten van de dienst verkeersongevallen analyse van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Politie controleert fietsverlichting op de Westerdorpsstraat in Hoevelaken

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 17:00

HOEVELAKEN - Een grote ergernis voor veel mensen; slecht zichtbare fietsers in het donker op de weg!


Vrijdagmorgen heeft de politie op de Westerdorpsstraat in Hoevelaken extra aandacht geschonken aan het fietsen zonder fietsverlichting. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.


De bekeuring is 55 euro. (excl. administratiekosten van 9 euro)


Ook de komende tijd zal de politie extra aandacht besteden aan het fietsen zonder verlichting. Zorg dus dat je je verlichting in orde hebt!

Politie studenten houden brom/snorfiets controle in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 17:10

ARNHEM - Afgelopen week hebben politie studenten twee keer een korte brom/snorfiets controle gehouden. Tijdens de controle werden alle chassisnummers gecontroleerd. Dit deden ze vanwege de vele diefstallen afgelopen tijd.

 

Naast de controle van het chassisnummer werd er ook bekeurd voor de volgende overtredingen:

- 7x rijden zonder rijbewijs.
- 2x rijden met ingevorderd rijbewijs.
- 4x rijden over het fietspad.
- 1x rijden zonder helm.
- 1x rijden zonder geldige verzekering.

 

Het verbaast de politie elke keer weer hoe in zo'n korte tijd zoveel overtredingen worden geconstateerd. Zo heeft het rijden zonder rijbewijs grote gevolgen als je een ongeluk veroorzaakt. Je bent namelijk niet verzekerd en draait zelf op voor de kosten welke kunnen oplopen tot honderden of zelfs miljoenen euro's.

Inbrekers gaan er met meerdere jassen vandoor na inbraak kledingzaak Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 17:44

VEENENDAAL - Uit een kledingzaak in de Hoofdstraat in Veenendaal is in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari een aantal jassen gestolen. De politie roept getuigen op zich te melden.

 

De inbraak vond rond 02.00 uur die nacht plaats. De inbrekers waren op een scooter en gingen er met meerdere jassen vandoor richting het Scheepjeshof. De inmiddels gewaarschuwde politie zocht in de omgeving naar de verdachten, maar bij de Prins Bernhardlaan hield het spoor op.

 

Signalement
De verdachten:

droegen donkere kleding
hadden een capuchon over hun hoofd
droegen geen helm.
Ze reden op een scooter met een donkere, matte kleur, vermoedelijk zwart of grijs.

 

Aangifte
De eigenaar van de winkel deed aangifte en de recherche doet onderzoek.


Heeft u in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari iets van de inbraak bij de kledingzaak in de Hoofdstraat in Veenendaal gezien of heeft u informatie over de verdachten? Bel de politie 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vrouw in binnenstad van Amersfoort maakt foto van haar aanrander

Gemaakt: Vrijdag, 18 januari 2019 17:49

AMERSFOORT - De politie heeft vrijdagmorgen 18 januari j.l. in de binnenstad van Amersfoort op heterdaad een man aangehouden op verdenking van het aanranden van twee vrouwen die ochtend. Getuigen en eventuele andere slachtoffers van deze verdachte worden verzocht zich te melden.

 

Deze morgen om 09.00 uur werd een vrouw, die over de Langestraat fietste, door de verdachte lastiggevallen en aangerand. Ongeveer een kwartier later overkwam een andere vrouw op de Weverssingel hetzelfde. Zij was zo slim om met haar telefoon een foto van de verdachte te maken en belde de politie.

 

Aanhouding
Agenten herkenden de man die door het slachtoffer op de foto was gezet. Het gaat om een 43-jarige Amersfoorter. Zij konden hem nog geen twee uur later aanhouden. De politie doet onderzoek. In verband hiermee sluit de politie niet uit dat nog meer vrouwen of meisjes slachtoffer zijn geworden van dezelfde man.


Heeft u iets van de aanrandingen gezien of bent u zelf slachtoffer geworden van deze verdachte met het hierna vermelde signalement?

  • lichtgetint uiterlijk (Surinaams)
  • leeftijd 43 jaar, maar lijkt een jaar of 10 jonger
  • slank postuur
  • snorretje
  • zwarte pet op met een Nike logo
  • grijze gewatteerde jas met capuchon over zijn hoofd
  • blauwe spijkerbroek
  • zwarte schoenen met witte zolen
  • opvallend loopje.

 

Twijfel dan niet, maar meld u bij de politie in Amersfoort 0900-8844.

Politiewagen met moeder, kinderen en hamsters krijgt lekke band op de A28

Gemaakt: Zaterdag, 19 januari 2019 18:52

NIJKERK - Zaterdagmiddag 19 januari werd de politie naar een aanrijding op de A28 gestuurd. Twee voertuigen waren op elkaar gebotst en in beide voertuigen zaten naast een volwassenen ook drie kinderen. In een van de twee auto's waren ook nog twee net gekochte jonge hamsters aanwezig.

 

Ter plaatse bleek er gelukkig geen sprake van enig letsel, er was enkel een hoop blikschade. Drie kinderen die in het eerste voertuig hadden gezeten waren inmiddels meegenomen door een familielid die in de buurt was. Omdat niet iedereen in de sleepauto paste besloten de agenten de overige drie kinderen, moeder en de twee net aangeschafte hamsters naar het bergingsbedrijf in Amersfoort te brengen. Voor de jonge kinderen natuurlijk een avontuur om een keer in de politieauto te zitten.

 

Het avontuur eindigde echter een aantal kilometer verderop op de vluchtstrook van de A28 al met een lekke/kapotte band van de politiewagen. Met z'n allen konden wij vervolgens in de berm wachten totdat een volgende berger kwam om ons voertuig af te slepen.

 

Een heel avontuur voor iedereen. Nadat de politiewagen op de afsleep stond konden de agenten samen met de moeder, kinderen en hamsters weer verder. In de vrachtwagen van de berger zijn wij vervolgens, met enige vertraging, naar het bergingsbedrijf gebracht!

 

De beide partijen van de aanrijding konden het schadeformulier van de eerdere aanrijding invullen en vervangend vervoer werd geregeld. Voor ons was het nog even wachten op de pechhulp die voor ons een nieuw wiel probeerde te regelen. Dat lukte niet meer op de late zaterdagmiddag waarna hij ons naar het bureau in Barneveld bracht. Hier pakten wij een ander dienstvoertuig en ging de dienst gewoon weer verder.

Fietser lichtgewond bij botsing met auto op kruising in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 20 januari 2019 16:00

AMERSFOORT - Op zondag 20 januari zijn de hulpdiensten omstreeks 15:15 uur opgeroepen voor een aanrijding op de kruising van Randwijcklaan met de Trekvogelweg in Amersfoort.

 

Een automobilist, die een proefrit aan het maken was, heeft een fietser over het hoofd gezien. De fietser kwam ten val maar raakte nauwelijks gewond. Een motorlance kwam ter plaatse en de fietser is gecontroleerd. De politie heeft het ongeval verder met de betrokkenen afgehandeld.

Bewoner gewond na confrontatie met inbrekers aan de Doeffstraat in Arnhem

Gemaakt: Zondag, 20 januari 2019 16:32

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart na een woninginbraak aan de Doeffstraat in Arnhem. Hierbij is de bewoner gewond geraakt. De politie komt graag in contact met getuigen.

 

Agenten kregen rond 21:00 uur het verzoek om naar de Doeffstraat te gaan omdat buurtbewoners hulpgeroep hoorden. Bij de woning aangekomen, troffen zij de bewoonster aan. Zij vertelde dat zij bij thuiskomst het vermoeden kreeg dat er was ingebroken in haar woning. Hierop belde zij haar partner die samen met een andere man naar de woning kwam. Toen bewoner zijn woning binnen ging, bleken de inbrekers nog in de woning aanwezig. De inbrekers bedreigden hem. De bewoner vluchtte toen de woning uit en kwam hierbij lelijk ten val. De man van 31 jaar uit Arnhem is naar het ziekenhuis gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

 

Getuigen gezocht
De twee inbrekers vluchtten hierna ook uit de woning. De politie startte direct een onderzoek. Zo is er buurtonderzoek gedaan en is er een burgernetbericht uitgegaan. Naar aanleiding van het eerste onderzoek, is het vermoeden dat de mannen in een witte bestelbus vertrokken. Het zou gaan om twee mannen met zwarte kleding en een capuchon. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht te bellen met de politie op 0900 8844.

Zoektocht naar drenkelingen omgeslagen roeiboot in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 20 januari 2019 17:33

WAGENINGEN - Bij de jachthaven in Wageningen zou zondagmiddag 20 januari omstreeks 17:00 uur een roeiboot zijn omgeslagen. Er zouden vier mensen in hebben gezeten.


De brandweer is een zoekactie begonnen. Er zijn twee traumahelikopters opgeroepen en is er een politiehelikopter onderweg om te assisteren bij de zoekactie. Eén traumahelikopter werd enige tijd later weer afgemeld.

 

De brandweer vreest voor de opvarenden. "Met deze temperaturen is onderkoeling een groot risico. Daar komt ook nog eens bij dat het al donker is, wat zoeken nog extra lastig maakt", zegt de woordvoerder.

 

Tot nu toe is er geen spoor van de boot of de mensen die erin zaten. Het duikteam van de brandweer kan niet te water omdat het water te hoog staat en de stroming te sterk is.

Hulpdiensten staken zoekactie naar drenkelingen in Wageningen

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 02:47

WAGENINGEN - Bij de jachthaven aan de Nederrijn in Wageningen hebben hulpdiensten zondagavond urenlang gezocht naar drenkelingen, omdat er een roeiboot zou zijn omgeslagen.


Daar waren rond 17.00 uur twee meldingen over binnengekomen, meldt de veiligheidsregio. De getuigen zeiden dat ze het van een afstand hadden zien gebeuren. Het zou om een wedstrijdboot gaan waarin maximaal vier mensen kunnen.

 

De brandweer en Rijkswaterstaat zochten onder meer met sonarboten en duikers. De politie zette een helikopter in en ook langs de oevers is gezocht.

 

Duikers van de brandweer staakten hun zoekactie rond 19.30 uur, omdat er geen hoop meer was dat er mensen levend uit het water zouden kunnen worden gehaald. Tegen 22.45 uur stopten ook de andere eenheden.

 

Op dit moment is er geen reden om verder te gaan met zoeken, alle diensten gaan afschalen en huiswaarts. Of maandag verder wordt gezocht, is niet bekend.

 

Zie ook:

Scooterrijder in botsing met fietssters tijdens inhaalactie in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 16:27

AMERSFOORT - Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. Daar waren 3 personen onderuit gegaan waarvan 2 meisjes op de fiets en een scooter die aan het inhalen waren.

 

De ambulancedienst heeft de meiden op de fiets nagekeken, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn opgehaald door familie. De bestuurder van de scooter is voor controle wel naar het ziekenhuis gebracht. Het fietspad was tijdelijk afgesloten.

Brandweer schiet vastgevroren zwaan te hulp in Ede

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 16:35

EDE - In een grote sloot bij een bouwterrein op de Veenwoud in Ede is maandag 21 januari een zwaan vastgevroren in het ijs.

 

Rond 15:45 uur alarmeerden vrijwilligers van de dierenambulance de brandweer. Nog voordat de brandweer het ijs opging om de zwaan te bevrijden wist de zwaan zichzelf te bevrijden.

 

De brandweer gaat de zwaan voor de zekerheid toch nog proberen te vangen voor controle.

Automobilist ziet scooterrijder over het hoofd in Hoevelaken

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 16:57

HOEVELAKEN - Maandagmiddag 21 januari omstreeks 15.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Koninginnenweg in Hoevelaken. Een automobilist zag daar een scooter bestuurder over het hoofd met aanrijding tot gevolg.

 

De jongen op de scooter had last van zijn been en is voor controle naar de huisartsenpost gegaan. Voor de rest was er alleen materiële schade.

Verdachte personen op de Fluiterstraat aangehouden na melding alerte bewoners

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 17:03

VEENENDAAL - Twee alerte bewoners uit Veenendaal hebben zondagochtend waarschijnlijk een woninginbraak voorkomen. Zij zagen op de Fluiterstraat rond 09.30 uur, afzonderlijk van elkaar, dat twee personen zich verdacht gedroegen. De gedragingen bestonden uit het aanbellen bij woningen, over de schuttingen kijken en interesse in woningen tonen. De beide melders hadden hier geen goed gevoel bij en belden 112. De melders gaven goede beschrijvingen van de beide personen. Deze melders wisten te vertellen dat er eentje een bril had en eentje een muts.

 

Nadat agenten ter plaatse hebben gezocht naar de personen zagen zij er eentje wegrennen. Nadat deze persoon was achterhaalt en ook de tweede persoon was staande gehouden bleek dat zij inbrekerswerktuigen op zak hadden.


Als er twee personen op deze manier in de wijk aanwezig zijn en inbrekerswerktuig bij zich hebben, kan dat geen goed vooruitzicht zijn. Beiden personen zijn aangehouden en eventuele woninginbraken zijn voorkomen.

Inbraakpoging in woning aan de Evertsenstraat

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 17:11

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 8 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen.


De inbraken werden voornamelijk gepleegd door middel van het openbreken van een raam met behulp van een breekijzer of schroevendraaier en vonden met name in de avonduren plaats.


Maandag 14 januari omstreeks 20:20 uur is er gepoogd in te breken in een woning aan de Evertsenstraat. De daders zijn daarbij overlopen. Zij zagen er als volgt uit:

 

Persoon 1
- Man. - licht getint, -kort zwart stijl haar,
- lengte 1.65 -1.70 meter, - leeftijd 18 - 21 jaar, - mager postuur, - zwarte jas, - zwarte broek.

 

Persoon 2
- Man, - licht getint, - kort zwart stijl haar,
- lengte 1.70 - 1.75 meter, - leeftijd 18 - 21 jaar,
- mager postuur, - zwarte jas, - zwarte broek,
- deze persoon hield iets in zijn hand.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van deze woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auto met lekke tank veroorzaakt dieselspoor door de wijk Kernhem in Ede

Gemaakt: Maandag, 21 januari 2019 22:34

EDE - In de wijk Kernhem in Ede is maandagavond een flink dieselspoor ontstaan door een auto een lekke dieseltank. De vrouw had de auto naar de Mastbos gereden omdat daar een gezamenlijke wasplaats zit, gevolg was wel dat Houtrakbos een deel van de Laarwoud en de Mastbos onder een flink dieselspoor kwamen te zitten.

 

De brandweer heeft rond 20:00 uur de auto gecontroleerd maar de tank bleek inmiddels leeg te zijn. Hoe de lekkage onstaan is, is niet bekend. De auto zal naar een garage moeten. Toezichthouders hebben de Afval Combinatie in kennis gesteld om te kijken of het spoor kan verwijderd worden. Echter is de grond bevroren en zal er eerst zout overheen gestrooid worden.

Groot Batelaar kliniek in Lunteren ontruimd wegens brand

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 00:34

LUNTEREN - Aan de Postweg is maandagavond rond 23:15 uur brand uitgebroken in een appartement. De brand werd al snel opgeschaald naar 'Middelbrand'.

 

De brand woedde op het terrein van Groot Batelaar. De brand was na een klein half uur onder controle, niemand raakte gewond. Het pand is wel ontruimd geweest. Ongeveer 10 personen moesten het pand verlaten. De brand is ontstaan in een slaapkamer en die is volledig uitgebrand.

Man aangehouden voor gewelddadige overvallen in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 15:44

NIJKERK - Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij twee gewelddadige overvallen in Nijkerk. Het gaat om overvallen op twee woningen die in 2016 en 2017 gepleegd zijn.

 

Op 21 december 2016 werd een man in Nijkerk thuis overvallen. De overvallers dwongen hem onder bedreiging van een wapen, geld af te geven. De twee mannen gebruikten daarbij ook veel geweld. Het slachtoffer werd door de twee mannen opgesloten in de badkamer. Daarna gingen de twee er vandoor.

 

Een half jaar later, op 15 mei 2017, werd een ouder stel in hun huis aan de Hoefslag in Nijkerk overvallen. De slachtoffers werden bedreigd met een wapen en vastgebonden. Ze raakten lichtgewond.

 

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar beide overvallen. Er kwam recent informatie binnen die leidde tot de aanhouding op 21 januari. De verdachte is aangehouden in het huis van bewaring in Nieuwegein.

 

Het onderzoek gaat nu verder. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Uitslaande brand verwoest woning met rieten kap in Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:04

LEUSDEN - De brandweer is vanmorgen even na 08:00 uur groots uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een 2 onder 1 kap woning aan de N226 Arnhemseweg in Leusden. Omdat het een pand met een rietenkap betreft wordt er altijd groter uitgerukt. De brandweer uit onder andere Amersfoort, Zeist, Werkhoven en Leusden zijn opgeroepen om assistentie te verlenen bij de brand.

 

De brand is begonnen in de schoorsteen en zou overgeslagen zijn naar de rietenkap, aldus een voorlichter van de veiligheidsregio Utrecht. De brandweer is met man en macht bezig om de brand te blussen en verdere schade te kunnen voorkomen.

 

De bewoner van het pand heeft de brandende woning op eigen kracht kunnen verlaten en is opgevangen door de buren.

 

Om 13.10 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog wel uren bezig te zijn met nablussen.

Auto raakt tijdens sneeuwval van de weg en botst tegen boom

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:17

BARNEVELD - Tijdens de sneeuwval is van dinsdagmiddag rond 14:30 uur op de Valkseweg in Barneveld een auto geslipt en tegen een boom gereden.

 

De automobiliste kwam vanuit de richting van Wekerom en verloor in een flauwe bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte daarna met het portier een boom.

 

De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Weer een vrachtwagen vast in tunnel Kallenbroekerweg

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:24

BARNEVELD - In het tunneltje op de Kallenbroekerweg in Barneveld is dinsdagmiddag wederom een vrachtwagen vast komen te zitten. Het incident gebeurde rond 16:00 uur.

 

De chauffeur had de besneeuwde hoogteborden gemist en reed zichzelf muurvast in het te lage tunneltje onder de A30. Een berger zal proberen het voertuig los te krijgen.

 

Omdat auto's op de Kallenbroekerweg aardig moeten remmen voor het obstakel, en er veel sneeuw ligt, wordt de vrachtwsgen beveiligd door toezicht van de gemeente.

Beelden overval horecagelegenheid Amersfoort in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:38

AMERSFOORT - Dinsdag 22 januari toont Opsporing Verzocht beelden van een overval op een horecagelegenheid aan het Prinses Julianaplein. De overvaller bedreigde het personeel met een steekwapen en ging er met een geldbedrag vandoor.


De verdachte kwam op 5 november 2018 om iets voor 22.30 uur de zaak binnenlopen. Hij had een steekwapen bij zich en bedreigde daarmee het personeel. De man ging er snel daarna met een geldbedrag vandoor. Van de overval zijn camerabeelden gemaakt.

 

Camerabeelden
Dinsdag 22 januari laat Opsporing Verzocht de camerabeelden rond 20.35 zien. Woensdagochtend is de herhaling op NPO2 om 12.00 uur. Tips kunnen gedeeld worden met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Inbreker met kassalade onder zijn arm fietst tegen agent op

Gemaakt: Dinsdag, 22 januari 2019 16:49

ARNHEM - Aan het begin van de nacht kreeg de politie meerdere meldingen van auto-inbraken in de wijk Klarendal. Na de derde melding zagen agenten op het station Velperpoort een man die aan het signalement voldeed. Ze hielden hem aan en brachten hem over naar de Beekstraat.

 

Later in de nachtdienst controleerden agenten een brommertje op de Rosendaalsestraat. Toen ze in gesprek waren met de bestuurder, kregen we de melding dat er letterlijk om de hoek werd ingebroken bij een Brasserie.


Agenten renden richting de Brasserie en zagen een man hun kant op fietsen met een kassalade onder zijn arm. De verdachte probeerde nog weg te fietsen, maar reed vol tegen één van de agenten op. 


Ook deze inbreker werd geboeid en vervoerd naar de cellengang op de Beekstraat.

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.