Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:55:56 Asterstraat 6708DL Wageningen 42309 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

zondag 05 april 2020

Archief

Agenten met hulp van politiehelikopter op zoek naar verdachte in Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 01:08

HOEVELAKEN - Zaterdagavond rond 21:00 uur is de politie in Hoevelaken druk geweest met een melding aan de Veenslagenweg. De bewoner ontdekte bij thuiskomt een verdachte in zijn schuur die daarop op de vlucht sloeg. Met hulp van meerdere politie eenheden waaronder de politiehelikopter kon men de verdachte achterhalen en aanhouden.

 

De verdachte had een fiets bij zich die mogelijk gestolen is. De politie is op zoek naar de eigenaar zodat aangifte gedaan kan worden en zijn/haar gestolen fiets weer terug krijgt.

 

Ben je de eigenaar van deze fiets? Graag melden via 0900-8844.

Woning en bedrijfsruimte aan de Pluimenweg in Scherpenzeel op last van de burgemeester gesloten

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 01:37

SCHERPENZEEL - Een woning met aangrenzende bedrijfsruimte aan de Pluimenweg is op last van de burgemeester gesloten. De woning en bedrijfsruimte zijn voor drie maanden gesloten op grond van de wet Damocles omdat er een hennepplantage is gevonden.


Tijdens een integrale controle van de gemeente, Omgevingsdienst de Vallei en de politie is op de Pluimenweg een hermetische afgesloten ruimte aangetroffen, waarin zich een hennepkwekerij bevond met ruim 650 hennepplanten. De aanwezigheid van zo'n kwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ripdeals, inbraak, brandgevaar en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, zijn de woning en bedrijfsruimte voor drie maanden gesloten.

Twee auto's in botsing op de Westzoom in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 13:59

LUNTEREN - Op de postweg met de Westzoom zijn zondagmiddag rond 13:10 uur twee auto's op elkaar gebotst. Ambulance en politie rukte met spoed uit naar de kruising. 

 

Na behandeling van de ter plaatse gekomen ambulance medewerkers bleek niemand gewond te zijn. Alle inzittenden in totaal 6 bleken met de schrik vrij gekomen te zijn. Een van de auto's moest afgesleept worden door van Amerongen Berging. Het verkeer had weinig hinder van de aanrijding. 

Traumahelikopter trekt veel bekijks in Leusden

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 15:46

LEUSDEN - Zondagmiddag omstreeks 12.30 uur zijn meerdere hulpdiensten opgeroepen naar de Schaapherder in Leusden voor een medische noodsituatie. Ook de traumahelikopter is opgeroepen voor ondersteuning van het ambulance personeel.


De traumahelikopter landde op een speelveld in leusden en trok veel bekijks van buurtbewoners.

Politie zoekt getuigen van poging plofkraak bij geldautomaat aan de Oostburgwal

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 16:33

ARNHEM - Twee personen hebben zondagochtend 1 december geprobeerd om een plofkraak te plegen bij een geldautomaat van de ING aan de Oostburgwal. De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen.

 

De politie kreeg de melding van een verdachte situatie bij de pinautomaat. Op camerabeelden is te zien dat rond 05.30 uur vanuit de richting Westkapellehof twee mannen op een scooter komen aanrijden. Zij hebben een grote tas bij zich. De mannen stoppen bij de pinautomaat en voeren daar enkele handelingen uit. Na enige tijd rijden de mannen weer weg in de richting van de Westkapellehof.

 

Na een eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat beide mannen hebben geprobeerd om een plofkraak te plegen. Dit is echter niet gelukt.

 

Getuigen

Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze poging plofkraak, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Voorbijgangers zien rook van dak Xenos in Ede

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 17:41

EDE - Aan de Raadhuisstraat in Ede heeft de brandweer zondag een onderzoek ingesteld nadat er rook van het dak bij de Xenos kwam aan de Achterdoelen. Op dezelfde locatie is een paar maanden terug een grote brand geweest.

 

Voorbijgangers meende nu rook van het dak te zien komen. Na een onderzoek bleek het gelukkig loos alarm te zijn. Vermoedelijk afkomstig van een afvoerpijp van een CV ketel.

Auto raakt door gladheid van de weg in Putten

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 15:48

PUTTEN - Op de Roosendaalseweg in Putten is maandagochtend 2 december een auto vermoedelijk door gladheid van de weg geraakt en in een greppel beland.

 

De bestuurster, een oudere vrouw, is door het ambulancepersoneel nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De auto is afgesleept door een berger.

Man neergeschoten bij Esso tankstation in Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 16:00

VEENENDAAL - Maandagmiddag 2 december rond 14.25 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de kruising Cuneraweg / Brinkersteeg in Veenendaal.

 

Het slachtoffer werd bij het Esso-tankstation aan de Rondweg-Oost aangetroffen en deze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, een 52-jarige man uit Veenendaal, is inmiddels aanhouden. De vermoedelijke vluchtauto van de verdacht is aangetroffen op de Faunalaan in Veenendaal. De politie doet onderzoek, de weg is deels afgesloten.

Meisje op fiets belandt op motorkap auto

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 19:19

BARNEVELD - Op de hoek P.C. Hooftstraat met de Bilderdijkstraat in Barneveld is maandagavond rond 19:00 uur een meisje op de fiets gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist.

 

Het meisje is door de ambulancedienst behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De exacte oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Scooterrijder aangereden voor de deur van het Meander ziekenhuis in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 20:12

AMERSFOORT - Maandagavond 2 december omstreeks 20:00 uur is er een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding voor het Meander ziekenhuis op de Maatweg in Amersfoort.

 

Op het fietspad werd de scooterrijder geschept door een automobilist die net uit de uitgang van de parkeergarage van het ziekenhuis reed. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd door ambulancepersoneel waarna deze is overgebracht naar de spoedeisende hulp afdeling van het ziekenhuis.

 

Zowel de scooter als de auto raakte flink beschadigd.

Automobilist botst tegen pijlwagen op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 03:28

TERSCHUUR - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is op de A1 ter hoogte van Terschuur een automobilist tegen een pijlwagen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 02:30 uur in de richting van Amersfoort.

 

De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept door een berger.

Eenzijdig ongeval op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 09:06

NIJKERK – Op de A28 in de richting van Amersfoort heeft rond de klok van 05.00 uur een ongeval plaatsgevonden. Een auto is hard de vangrail ingereden en vervolgens op de weg tot stilstand gekomen.

 

Meerdere ambulances zijn ter plaatse gekomen. De opgeroepen brandweer mocht uiteindelijk in de kazerne blijven.  Of er gewonden zijn is niet bekend.

 

Een rijstrook is tijdelijk afgesloten geweest thv HMP 34.7L. Door het vroege tijdstip heeft dit niet tot noemenswaardige vertragingen geleid voor het overige verkeer.

Gewonde na schietpartij bij Esso tankstation is 51-jarige man uit Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 15:36

VEENENDAAL - Maandagmiddag 2 december rond 14.25 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de kruising Cuneraweg / Brinkersteeg in Veenendaal.

 

Het slachtoffer, een 51-jarige man uit Emmen, werd bij het Esso-tankstation aan de Rondweg-Oost aangetroffen en deze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is buiten levensgevaar. De verdachte, een 52-jarige man uit Veenendaal, is inmiddels aanhouden. Politie doet onderzoek door dit onderzoek is de weg deels afgesloten.

 

Het incident ontstond vermoedelijk na onmin over een zakelijke afspraak.

Brandweer rukt uit voor gaslucht aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 15:46

WAGENINGEN - Op de Generaal Foulkesweg in Wageningen werd dinsdag in het pand van Heij & Van Manen een gaslucht geroken. Zowel de brandweer als Liander kwamen ter plaatse.

 

De brandweer controleerde het pand en enkele putten rondom het pand. Liander doet verder onderzoek naar de oorzaak.

In Bureau GLD: overvaller gevlucht ondanks achtervolging getuigen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:19

BARNEVELD - Zaterdagavond 30 november 2019 rond 18.00 uur heeft een gewapende overvaller het gemunt op een supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld. Hij haalt één van de kassa's leeg. Omstanders achtervolgen de overvaller in de richting van het Lupineveld.

 

De politie zoekt een man, ouder dan 18, van ongeveer 1.75 - 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij had een hoody met capuchon aan, donkerblauw of zwart, met een rood logo. De capuchon droeg hij over zijn hoofd. Verder droeg hij:


- Donkerblauwe jeans
- Donkergrijze gympen
- Donkere handschoenen

 

Wie heeft deze man gezien? Wie heeft wat bijzonders gezien in de omgeving van het Lavendelplein in Barneveld? Wie heeft daar gereden met een dashcam?

 

In de uitzending van Bureau GLD op 4 december tonen we beelden van verdachten en doen we een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden.

Autokrakers aan de Herfsttuin in Barneveld gaan er zonder buit vandoor

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:27

BARNEVELD - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is er geprobeerd in te breken in een auto op de parkeerplaats van de Burchtstede aan de Herfsttuin in Barneveld. De inbraak vond plaats tussen 00.00 en 7.00 uur.

 

Waarschijnlijk zijn de daders gestoord want er is niets weggehaald. Maar de schade is flink. De eigenaar en de politie zijn op zoek naar getuigen. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Automobilist botst bij wegrijden tankstation tegen scooterrijdster

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:43

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 3 december rond 13.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Liendertseweg in Amersfoort. Een automobilist heeft bij het verlaten van het Esso-tankstation een scooterrijdster over het hoofd gezien.

 

De bestuurster van de scooter raakte daarbij gewond en is door het ambulancepersoneel nagekeken. De vrouw hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Twee gewonden bij frontale aanrijding tussen fietser en scooterrijder in Wageningen

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 18:22

WAGENINGEN - Dinsdagmiddag 3 december rond 17.45 uur is een persoon gewond geraakt bij een botsing tussen een brommer en een fietser op de Plassteeg in Wageningen. De aanrijding gebeurde omstreeks 17:45 uur ter hoogte van De Hoge Born. Een onverlichte weg nabij het universiteitsterrein.

 

Zowel de fietser als de scooterrijder raakte gewond en zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Twee fietsers op de Lage Valkseweg geschept door bestelwagen

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 15:58

DE VALK - Bij een ongeval in De Valk zijn woensdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Twee jongens van 15 uit Wekerom en Harskamp werden op de Lage Valkseweg geschept door een bestelwagen.


De aanrijding vond rond 07.30 uur plaats. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

 

De schade aan zowel de auto als de fiets is groot. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met DHL busje

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:24

AMERSFOORT - Woensdagmorgen zijn de hulpdiensten gestuurd naar de Birktstraat in Amersfoort. Daar is een scooterrijder gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een afslaande DHL bus.


Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist gereanimeerd op de Oldenbarnevelderweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:52

BARNEVELD - Woensdagmorgen 4 december rond 10.30 uur is een Litouwse automobilist aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld in zijn auto onwel geraakt en door de hulpdienste gereanimeerd.

 

Hoe de man onwel was geraakt is niet bekend. Politie trof in zijn auto vele flessen en blikken drank aan maar deze bleken na onderzoek onderdeel van zijn boodschappen te zijn welke hij net bij de Lidl had gehaald. De Litouwer werd door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn auto werd naar de stalling van het bureau gereden omdat de agenten verder geen gegevens van de man hadden.

 

Vanwege het incident was de straat tijdelijk afgesloten.

Fietsster lelijk ten val op oversteekplaats in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:58

VEENENDAAL - Woensdagmiddag 4 december rond 12.15 uur is een fietsster lelijk ten val gekomen op oversteekplaats aan de Grote Beer in Veenendaal.

 

Omstanders hebben eerste hulp verleend, waarna het ambulancepersoneel het heeft overgenomen. De vrouw is op een brancard geplaatst en vervolgens met een ambulance met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis vervoerd.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning Ede na klacht over henneplucht

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 17:03

EDE - Dinsdag 3 december kreeg de politie een melding over een henneplucht in de wijk Ede-Noord. De politie heeft een onderzoek ingesteld waardoor ze een woning in beeld kregen waar de henneplucht vandaan kwam.


Woensdagochtend zijn agenten met een machtiging tot binnentreden naar de betreffende woning gegaan. In de woning troffen zij één verdachte aan. Deze is aangehouden. In de woning was een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 200 planten. Ook was er sprake van diefstal stroom. U kunt zich voorstellen dat dit ook brandgevaar oplevert.


De verdachte mag op het politiebureau een verklaring afleggen. Daarnaast wordt bekeken hoeveel wederrechtelijk verkregen voordeel er is behaald met de kwekerij. Dit zal dan worden teruggevorderd op de verdachte. De kwekerij wordt ontmanteld en vernietigd.


Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij in uw buurt of straat? Ruikt u op een bepaalde plek een henneplucht? U kunt dit melden via 0900-8844. Als u het anoniem wil melden kunt u bellen met 0800-7000. Want u wil dit toch niet in uw eigen straat of wijk hebben?

Getuigen gezocht van mishandeling op de Valkseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 17:15

BARNEVELD - Op dinsdag 3 december heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Valkseweg in Barneveld. Hierbij heeft een persoon letsel opgelopen. Ook zou er een jonge jongen aangevallen zijn door dezelfde groep jongens, op dezelfde plek op de Valkseweg.


Bent u getuige van dit voorval of ben jij de jonge jongen die gisteren aangevallen is op de Valkseweg? Neem dan contact op met politie Barneveld via 0900-8844.

Brandweer rukt uit voor gaslek in woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 21:23

BARNEVELD - De brandweer is woensdagavond met spoed uitgerukt voor een melding van een gaslekkage in een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld.

 

Een monteur had in de toiletruimte een gasleiding doorboort tijdens werkzaamheden. Een loodgieter komt ter plaatse de leiding te repareren.

Auto in brand op bedrijventerrein de Isselt in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 03:57

AMERSFOORT - Woensdagavond omstreeks 22.40 uur is er brand uitgebroken in een auto aan de Uraniumweg in Amersfoort op bedrijventerrein de Isselt

De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto grote schade opliep. Of er sprake is van brandstichting of van kortsluiting is onduidelijk. De auto is afgesleept door een berger

Kleine brand in dak van schuur bij woning in Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 04:09

HOEVELAKEN - Woensdagavond 4 december rond 23.05 uur is brand ontstaan in een dak van een schuur aan de Parklaan in Hoevelaken.

 

Bij de brandweer kwam een melding van een woningbrand binnen waarna alle alarmbellen afgingen. Naast een tankautospuit van de brandweer uit Hoevelaken werd ook een hoogwerker uit Barneveld opgeroepen om de brand te bestrijden.

 

Ter plekken bleek de brand echter mee te vallen. In het dak van een schuur zaten smeulende delen welke voor rook en een beginnende brand zorgden. De brandweer heeft een deel van het dak gesloopt en de brand geblust. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onduidelijk.

Gevaarlijke achtervolging van lachgas gebruiker door Ede

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 16:08

EDE - De politie waarschuwt regelmatig voor de gevaren van lachgas in het verkeer. En die gevaren werden donderdagavond weer heel duidelijk toen agenten een melding kregen over een 23-jarige man die al rijdend lachgas gebruikte. De man negeerde het stopteken en gebruikte al rijdend nog twee ballonnen. Na een minutenlange achtervolging door Ede werd hij aangehouden. In zijn auto lagen 22 gebruikte ballonnen.

 

Rond 21.20 uur gisteravond kwam de melding dat een man in een auto lachgas zou gebruiken en zorgde voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Hij had bijna een aanrijding veroorzaakt. Agenten gingen direct op de melding af en zagen even later de man rijden. Zij gaven hem een stopteken om hem aan te spreken over het gebruik van lachgas achter het stuur, maar de man vond het niet nodig om te stoppen.

 

Gevaarlijke achtervolging
Vanaf de Oude-Bennekomseweg reed de man door naar het Zuidplein over de stoep via de fietsenstalling naar de Doctor Hartogsweg. Ondertussen hield hij zijn telefoon vast om de achtervolging te filmen. Op de Doctor Hartogsweg stopte de man – blijkbaar had hij weer een nieuw shot lachgas nodig. Want terwijl agenten in de politieauto naast zijn auto stonden, inhaleerde hij twee nieuwe ballonnen, om vervolgens weer op te trekken. Vlak daarna werd hem de weg geblokkeerd door andere agenten die ook op de melding waren afgekomen.

 

Ook die blokkade hield de man niet tegen: hij stuurde zijn auto om de politieauto heen en om vervolgens via de stoep, over verschillende fietspaden en met gedoofde lichten aan de politie te ontsnappen. Uiteindelijk stopte de man op het Kanonnenpad, het was toen ongeveer 21.30 uur.

 

Terwijl agenten de man sommeerden de portieren te openen, had hij inmiddels weer een nieuwe ballon in zijn handen die hij inhaleerde. Omdat hij niet op het aanroepen van de agenten reageerde, hebben de agenten de ruit ingetikt om zo de deur te openen. De man werd aangehouden in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag en de gevaarlijke situaties die hij veroorzaakte.

 

Lachgas in de auto: dezelfde effecten als alcohol
Deze zaak is een tekenend voorbeeld van de gevaren die lachgas in het verkeer kunnen opleveren. Hoewel het geen drug is, en niet verboden volgens de wet, kan lachgas hetzelfde effect hebben als dronkenschap. Het inhaleren kan hoofdpijn, duizeligheid en verwardheid tot gevolg hebben en een roes kan langer duren dan je denkt. De politie adviseert daarom altijd om niet deel te nemen aan het verkeer als je lachgas hebt gebruikt. Als het, net als in dit geval, levensgevaarlijk rijgedrag oplevert, grijpt de politie altijd.

Overval op cafetaria aan de Kroonse Wal in de Laar-West

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 16:15

ARNHEM - Woensdagavond 4 december, omstreeks 21.55 uur, is er een cafetaria aan de Kroonse Wal in de Laar-West overvallen.


Twee personen kwamen net voor sluitingstijd de cafetaria binnen. De medewerker die aanwezig was zag dit en heeft de personen de zaak uitgewerkt. Er is geen buit gemaakt, maar de medewerker is wel gewond geraakt bij de overval.

 

De politie heeft de zaak in onderzoek en zijn opzoek naar getuigen die iets van dit incident hebben meegekregen of hier meer over kunnen vertellen. Woont u in de omgeving en beschikt u over camerabeelden die de politie nog niet heeft? U kunt contact opnemen via 0900-8844 en dit nummer vermelden: 2019541346. Wilt u wel informatie delen maar liever anoniem? Dat kan via een MMA melding 0800-7000.

Brandweer blust schoorsteenbrand aan de Molweg in Terschuur

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 17:26

TERSCHUUR - Donderdagmiddag omstreeks kwart over vier werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Molweg in Terschuur.

 

De brandweer van Zwartebroek en de hoogwerker van de brandweer van Barneveld kwamen ter plaatse. Vanwege dat het buitengebied was werd ook de waterwagen van Barneveld gealarmeerd, deze hoefde niet ingezet te worden en kon al snel weer retour naar de kazerne.


Met behulp van de hoogwerker is de schoorsteenpijp geveegd. Na een uur kon de brand weer retour naar de kazerne.