Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:17:50 Serviceflat De Roosenbrink Rooseveltweg Wageningen 6707GS 23891 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

zaterdag 23 maart 2019

Archief

Scooterrijder in Amersfoort rijdt opzettelijk motoragent omver

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 17:10

AMERSFOORT - Een 22-jarige Amersfoorter is aangehouden nadat hij donderdagavond 15 november op de Zandkreek met zijn scooter kennelijk met opzet een motoragent omver had gereden. De agent bleef nagenoeg ongedeerd.


De motoragent zag omstreeks 20.30 uur de scooterrijder door rood rijden en ging er achteraan. De bestuurder kreeg een stopteken. In eerste instantie leek hij daaraan gehoor te geven, maar op het moment dat de agent afstapte, gaf hij gas en ging ervandoor. Daarop ontstond een achtervolging waarbij de scooterrijder diverse verkeersregels overtrad.

 

Aanrijding
De bestuurder reed op een gegeven moment over een trottoir en de motoragent reed op de weg naast hem. Waar het trottoir ophield, stuurde de scooterrijder plotseling naar links en raakte zonder te remmen de motor. De agent viel, maar slaagde erin redelijk snel weer overeind te komen. De scooterrijder bleek er vandoor te zijn.

 

Aanhouding
Op basis van het kenteken werd duidelijk dat de scooter eerder was gecontroleerd. De agent herkende de bestuurder van de foto die bij die gelegenheid was gemaakt. Agenten gingen naar zijn huis, maar troffen hem niet aan. Daarop werd hij ontboden. Later die nacht meldde de man zich op het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

 

Geweld tegen mensen met een publieke taak
Personen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen uitvoeren. Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van politiemensen.

Politie houdt alcoholcontrole op de N224 in Renswoude

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 19:51

RENSWOUDE - De politie heeft op vrijdag 16 november een alcohol controle gehouden op de N224 in Renswoude. In een uur tijd werden er ongeveer 150 blaastesten afgenomen.

 

Iedereen blies een keurige P (staat voor Passeren). Voor 1 bestuurder echter niet. Hij blies bij de ademanalyse, op het bureau, uiteindelijk 505 UGL. Hij mag zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

 

Iedereen een goed en veilig weekend. En onthoud: alcohol en verkeer gaan niet samen!

Bestuurder spoorloos na ongeval in Voorthuizen

Gemaakt: Vrijdag, 16 november 2018 23:38

VOORTHUIZEN - Op de Brugveenseweg is vrijdagavond een ongeval gebeurd. De aanrijding gebeurde rond 21:30 uur.

 

Een auto botste tegen een boom en belandde half in de sloot. Net na het ongeval zag een getuige een man weg rennen en over een hekwerk het bos in gaan. De politie heeft met zo’n 10 agenten en vijf auto’s in de omgeving gezocht omdat de man gewond zou zijn. De man is uiteindelijk niet aangetroffen. Na verloop van tijd melde er zich wel een Poolse man die vertelde dat hij de bestuurder was, een blaastest wees uit dat deze man niet gedronken had. Echter deze man bleek niet gewond te zijn en aan de airbag waar ook bloed resten op zaten kon de politie wel zien dat de bestuurder gewond moest zijn. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de bestuurder was, was er sprake van dat er een speurhond ter plaatse kwam maar dit is later weer gecanceld.

 

Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto afgevoerd. De politie maakt later proces verbaal op tegen de eigenaar van de auto.

Traumahelikopter naar de Harderwijkerweg in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 01:51

HARSKAMP - De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is vrijdagavond 16 november geland aan de Harderwijkerweg in Harskamp.

 

Het MMT werd ingezet ter ondersteuning van het ambulancepersoneel bij een medisch noodgeval. Details over de inzet zijn niet bekend.

Man in Ede steekt banden lek met beitel

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 05:04

EDE - De politie in Ede heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 november een man aangehouden voor vernieling.

 

De man had drie banden lek gestoken en had de beitel waarmee hij dat gedaan had nog in zijn mouw zitten tijdens de aanhouding.

Inbrekers belanden met auto in sloot tijdens achtervolging door politie

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 16:02

NIJKERK - De politie heeft op vrijdagavond 16 november in Nijkerk twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak in Putten. Het tweetal raakte met hun auto van de weg toen zij op de vlucht sloegen voor de politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Woudenberg en een 17-jarige Amersfoorter.

 

Agenten zagen even voor middernacht een auto rijden op de rotonde van de Nijkerkerstraat en besloten hem te controleren. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Op de Putterstraatweg hadden de agenten even geen zicht meer op het voertuig. Toen zij een bocht uitkwamen, zagen zij dat de auto aan de rechterzijde van de weg op zijn kant in een sloot lag.

 

Aanhouding
De bestuurder kon direct worden aangehouden. De bijrijder ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging te voet ook in de kraag worden gevat. Hij klaagde over pijn in zijn rug en is door ambulancepersoneel ter controle neemgenomen naar het ziekenhuis. In de auto werd door de agenten inbrekerswerktuig aangetroffen. Ook lagen er tassen bij de auto met daarin goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

 

Melding woninginbraak
Even later, rond 01.30 uur, kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan de Kerkstraat in Putten. Het signalement van de twee mannen die hier zouden hebben ingebroken, kwam overeen met het tweetal uit de gecrashte auto. Ook bleken de spullen die bij de auto zijn aangetroffen, afkomstig van de inbraak in Putten. De politie onderzoekt de zaak.

Brandweer rukt uit voor klein brandje aan de Veenendaalseweg in De Klomp

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 18:15

DE KLOMP - De brandweer van Ederveen moest zaterdagmiddag 17 november uitrukken voor een nacontrole aan de Veenendaalseweg in De Klomp.

 

In een schuur bleek een klein brandje te zijn geweest wat nog nasmeulde. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

Politie Arnhem is op zoek naar verwarde man

Gemaakt: Zaterdag, 17 november 2018 18:47

ARNHEM - De politie is in Arnhem op zoek naar een verwarde man van 26. De man wordt vermist in de omgeving van Sonsbeek.

 

De politie zette Burgernet in om hem te vinden, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

 

De man is 1.77 lang, heeft een klein baardje, droeg een spijkerbroek en een jas met oranje vlakken.

Fietsendief opgepakt; van wie is deze fiets?

Gemaakt: Zondag, 18 november 2018 16:21

ARNHEM - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november heeft de politie een fietsendief aangehouden. De man had onderstaande fiets bij zich waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig is.

 

Bent u de eigenaar of kent u de eigenaar? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Autobrand op parkeerplaats aan de Berckheydestraat in Ede

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 07:08

EDE - Zondagavond 18 november omstreeks 23:25 uur is de brandweer uitgerukt voor een autobrand op de parkeerplaats bij de Berckheydestraat in Ede.

 

Een buurtbewoner was met behulp van een gieter al gestart met blussen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De auto is door de brand fors beschadigd geraakt en wordt onderzocht door de politie en brandweer. Hieruit moet blijken of de brand is aangestoken.

Brand in spuitcabine bij Lukkien in Ede snel geblust

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 11:19

EDE - Bij mediabedrijf Lukkien in Ede is maandagmorgen brand uitgebroken. Het bedrijfspand werd tijdelijk ontruimd.

 

De brandweerposten van Ede en Bennekom werden omstreeks 08.30 uur opgeroepen voor de brand aan de Copernicusstraat. Vanwege de grootte van het pand is er snel opgeschaald naar een middelbrand. Na aankomst van de hulpdiensten was de brand snel onder controle.

 

De brand woedde in een spuitcabine. Brandweerlieden ventileren het gebouw en voeren een nacontrole uit.

 

Het bedrijfspand ligt pal naast de snelweg A12. Verkeer ondervond geen hinder door de brand.

Chauffeur ontdekt brand in vuilniswagen en dumpt het afval op parkeerplaats in Woudenberg

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 16:29

WOUDENBERG - Aan de Bosrand is maandagmorgen rond 11:15 uur brand ontstaan in een vuilniswagen. De medewerkers van de Rova hebben de wagen op een parkeerplaats geleegd. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

 

Rova ruimt het zelf verder op. Het gaat om ongeveer 3,5 ton huisafval. De chauffeur reed in het dorp en is naar de parkeerplaats geleid bij Sporthal De Camp aan de Bosrand en heeft de truck op een parkeerplaats geleegd.

Scooterrijdster aangereden door auto in Ederveen

Gemaakt: Maandag, 19 november 2018 18:12

EDERVEEN - Op de kruising Hoofdweg met de Scheivoor in Ederveen is maandagmiddag rond 17:30 uur een ongeval gebeurd. Een scooterrijder werd door een auto aangereden.

 

De dame raakte licht gewond door het ongeval. Ze kon uiteindelijk op eigen gelegenheid met familie mee naar de huisartsenpost.

Zoektocht naar oudere man op boerderij in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 03:43

BARNEVELD - Op een boerderij in het buitengebied van Barneveld wordt gezocht naar een oudere man. Hij wordt sinds maandagmiddag vermist.

 

Politiemensen en brandweerlieden uit De Valk, Barneveld en Kootwijkerbroek zijn aanwezig op de Barnseweg om te helpen met zoeken. Daarbij wordt ook een drone ingezet van de Whats App groep uit Kootwijkerbroek/Stroe.

 

Het is niet bekend onder welke omstandigheden de man is verdwenen. Er zijn geen signalen dat de man zichzelf iets aan zou kunnen doen. 

Vermiste boer uit Barneveld dood aangetroffen

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 15:32

BARNEVELD - De boer uit Barneveld die maandagavond werd gezocht, is dood gevonden. De politie gaat niet uit van een misdrijf of ongeval.

 

De oudere man werd sinds maandagmiddag vermist. Na een lange zoektocht door de politie en brandweer werd zijn lichaam rond middernacht aangetroffen.

 

Volgens een buurtbewoonster lag de dode man in de gierput op zijn boerderij.

 

Zie ook:

Winkelmedewerker in Amersfoort gaat achter iPhone dieven aan

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 15:53

AMERSFOORT - Maandagmiddag omstreeks 13.15 uur kreeg de politie een heterdaad diefstal melding op de Maanlander in Amersfoort. Twee mannen zouden meerdere Iphones gestolen hebben vanuit een telefoonwinkel aldaar.

 

De winkelmedewerker zat achter de verdachten en gaf aan de agenten door waar ze naar toe renden. Op de Rondweg-Noord kon de politie de auto waarin de verdachten weg wilden rijden klem rijden en werden er drie verdachten aangehouden.

 

Omdat het vermoeden bestaat dat deze mannen landelijk actief zijn met het plegen van dergelijke diefstallen doet de recherche hier nader onderzoek naar. De verdachten zitten nog steeds vast.

Auto met 350 hennepstekjes aangehouden na anonieme tip

Gemaakt: Dinsdag, 20 november 2018 20:10

ARNHEM - In de nacht van maandag op dinsdag kregen de politie een anonieme melding binnen. Er zou in de vroege ochtend een grote hoeveelheid hennepstekjes vervoerd zou worden vanaf een woning in Arnhem. Daarop werd besloten om de betreffende woning de hele ochtend in de gaten te houden.


En dit bleek niet voor niets: tegen 11.00 uur zagen agenten hoe meerdere mannen dozen uit de woning droegen en in een voertuig laadden. Nadat het voertuig vertrokken was, zijn agenten met meerdere eenheden opgereden en hebben het voertuig staande gehouden.


In de kofferbak troffen ze 350 hennepstekjes aan. De drie inzittenden in de auto zijn als verdachten aangehouden en zullen worden gehoord door de recherche. De stekjes zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Auto volledig uitgebrand in Maandereng Ede

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 06:09

EDE - Aan de Van de Cappellestraat in Ede is dinsdagavond 20 november 2018 een auto volledig uitgebrand. Het is niet bekend hoe het vuur is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

De brand werd dinsdag rond 20.45 uur gemeld. Twee andere auto's, die naast het uitgebrande voertuig geparkeerd stonden, liepen ook veel schade op.

Politieactie op woonwagenkamp in Amersfoort in onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 15:55

AMERSFOORT - Op woensdagmorgen 21 november heeft de politie een inval gedaan op een woonwagenkamp bij de Keerkring in Amersfoort. Dit heeft te maken met het lopend onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh.

 

Woensdagochtend in alle vroegte vonden er al enkele aanhoudingen en een groot aantal doorzoekingen plaats in Den Haag, Midden Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost Nederland. Op meerdere locaties zijn daarbij arrestatieteams ingezet. Deze, door de Eenheid Den Haag gecoördineerde, actiedag is onderdeel van een intensief onderzoek naar ondermijnende criminaliteit.

Verdachten van inbraak opgepakt dankzij getuige en Sniper

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 16:24

AMERSFOORT - Afgelopen nacht, rond 01:45 uur, kreeg de politie de melding dat er was ingebroken op de Modemweg in Amersfoort. Een alerte getuige had drie mannen bij een bedrijfspand zien wegrennen en alarmeerde de politie.


In de omgeving werd één van de verdachten, een 23-jarige Amsterdammer, vrijwel direct door agenten aangehouden. De inmiddels ter plaatse gekomen hondengeleiders zetten hun diensthonden Sem en Sniper in, op zoek naar de andere verdachten. Een tweede verdachte, een 29-jarige man eveneens uit Amsterdam, werd door Sniper aangetroffen. Het voertuig van de verdachten werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen, De derde verdachte wist vooralsnog te ontkomen, naar hem wordt het onderzoek voortgezet.


Verdachte situatie? Bel 112!
Deze aanhoudingen waren het resultaat van een mooie samenwerking tussen de getuige, de politie en de diensthondengeleiders. Heterdaadkracht is voor een groot deel te danken aan de inwoners van onze stad. U weet tenslotte het beste wanneer u afwijkend gedrag in uw straat of buurt waarneemt. Daarom: Ziet u een verdachte situatie, aarzel dan niet en bel 112.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto in Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 21 november 2018 18:07

TERSCHUUR - Op de Dronkelaarseweg in Terschuur is donderdagmiddag een ongeval gebeurd. Een scooterrijder raakte gewond na een aanrijding met een auto.

 

De 33-jarige man uit Barneveld raakte gewond aan zijn onderbeen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De Dronkelaarseweg was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten voor het verkeer.

Rietgedekte boerderij in Hoenderloo door brand verwoest

Gemaakt: Donderdag, 22 november 2018 04:53

HOENDERLOO - In het Nationale Park De Hoge Veluwe is woensdagavond een rietgedekte boerderij volledig in vlammen opgegaan. Volgens de brandweer konden de mensen die binnen waren op tijd weg komen.

 

De grote brand woedde aan de Houtkampweg in Hoenderloo. De brandweer rukte na de melding met groot materieel uit. Ook de speciale 'rietploeg' uit Kootwijkerbroek werd opgeroepen.

 

Ondanks de inzet van de brandweer was er geen redden meer aan: de boerderij brandde tot de grond toe af. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend.

Loslopend schaap op de A28 bij Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 22 november 2018 17:52

AMERSFOORT - Donderdagmorgen rond 10:30 uur kregen agenten een melding dat er op de A28 een loslopend schaap zou lopen.

 

Een loslopend dier op de snelweg kan tot ernstige ongevallen leiden. Vandaar dat de agenten van Amersfoort samen met de agenten van Politie Leusden en Woudenberg werden aangestuurd door de meldkamer.

 

Ter plaatse bleek een omstander zich al over het dier ontfermd te hebben. Het toeval wilde dat dit een schaapsscheerder betrof die precies wist hoe hij het beestje moest kalmeren. Aan de hand van het oormerk kon de eigenaar worden achterhaald en kon het beestje zonder kleerscheuren naar de eigenaar worden gebracht.

Verdovende middelen aangetroffen bij inval woning wijk Schuilenburg

Gemaakt: Donderdag, 22 november 2018 18:03

AMERSFOORT - Na diverse klachten van omwonenden heeft de politie een onderzoek ingesteld en zijn ze vanmorgen binnen getreden in een woning in de wijk Schuilenburg.

 

Er werd een handelsvoorraad verdovende middelen aangetroffen, de in de woning aanwezige personen zijn aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

Politie zoek getuigen van autobrand op de dr. Colijnstraat in Veenendaal

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 17:44

VEENENDAAL - In de nacht van donderdag op vrijdag 23 november 2018 rond 03:55 heeft er een autobrand plaatsgevonden op de dr. Colijnstraat in Veenendaal.

 

Brandstichting wordt niet uitgesloten en het onderzoek loopt.

 

Heeft u rond dit tijdstip iets gezien rond de dr. Colijnstraat in Veenendaal laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844.

Man gewond bij bedrijfsongeval in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 17:57

BARNEVELD - Aan de Wesselseweg in Barneveld is vrijdagmorgen rond half 10 een man gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Tijdens werkzaamheden viel een betonband van 250 kilo op zijn been.

 

Hoe dat kon gebeuren is onbekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig te zijn.

Militairen ondersteunen politie bij anti-terrorisme oefening in Harskamp

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 18:03

HARSKAMP - Harskamp stond deze week in het teken van terreur. Op het militaire oefenterrein in het Gelderse dorp vond de anti-terrorisme oefening SAMEN STERKER plaats. Bewakingseenheden van de politie en de Koninklijke Landmacht kregen de hele week te maken met scenario's met een terroristisch karakter. Ook speciaal opgeleide reservisten van het Korps Nationale Reserve oefenden mee. Deze oefening staat los van de andere anti-terrorisme oefening ('Venari') die in 7 verschillende eenheden in Nederland werd gehouden op donderdag 22 november.

 

De kans op een terroristische aanslag in Nederland is reëel. We kunnen niet alles voorkomen, maar we kunnen ons wel goed voorbereiden. Tijdens de eerste uren na een terroristische aanslag of bij dreiging daarvan is samenwerking tussen verschillende diensten van levensbelang. Om snel en daadkrachtig te kunnen handelen, oefende de politie deze week in Harskamp samen met de 'hulptroepen' van de landmacht. Het is niet de eerste keer dat zij met elkaar trainen, zodat de diensten klaarstaan als het er echt toe doet. Er waren een kleine 400 man bij deze oefening betrokken.

 

Het doel van deze oefendagen was het bevorderen van de samenwerking en de geoefendheid van de Bewakings -eenheden van de politie en Defensie. Daarnaast werden werkwijzen en procedures op elkaar afgestemd. Evenals de onderlinge communicatie, zodat in de praktijk alle diensten op een zo professioneel mogelijke wijze kunnen optreden in het publieke domein ten behoeve van de landelijke veiligheid.

 

SGBO's oefenen ook
In eenheid Oost-Nederland wordt geoefend in de zogenoemde SGBO-structuur. Tevens zal er een landelijk opererend (N)SGBO meedoen met de oefening. SGBO staat voor Staf Gemeenschappelijk Bijzonder Politie Optreden. Zij treedt bij grootschalige incidenten in werking voor het (keten georiënteerd) besturen van de benodigde maatregelen. De Staf GBO is het instrument binnen die organisatie, die de kwaliteit waarborgt voor een doelmatig en doeltreffend politieoptreden binnen de 3 domeinen: Openbare Orde, Rampenbestrijding en Grootschalige Justitiële Opsporing.

 

Zo realistisch mogelijk
De oefenscenario's in SAMEN STERKER waren zo realistisch mogelijk. Zo vond er fictief een aanslag plaats in België, waarbij aanwijzingen werden gevonden waaruit bleek dat er in Nederland ook aanslagen gepleegd zouden gaan worden. De politie schaalde op en nam op diverse fictieve locaties in Maastricht, Deventer, Apeldoorn, Den Haag en Middelburg maatregelen. Omdat de inzet ging knellen op de planning, werd de hulp van Defensie ingeroepen. Vervolgens werden allerlei situaties in scene gezet en konden de diensten van alle onderdelen met elkaar oefenen.

 

Reservisten
Een deel van de militaire bijdrage aan SAMEN STERKER werd geleverd door 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade; een ander deel werd gevormd door reservisten van de drie bataljons van het Korps Nationale Reserve (Natres). Het bijstaan van civiele autoriteiten bij crises en rampen hoort bij de drie kerntaken van Defensie. De ministeries van Justitie & Veiligheid en Defensie hebben afgesproken dat negen pelotons op een afroeptijd van 6 uur klaarstaan om de politie te ondersteunen bij Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB). Dit wordt uitgevoerd door de Koninklijke Landmacht en het Korps Mariniers. Onder voorbehoud van geschiktheid en beschikbaarheid wordt bezien om ook personeel van de Natres voor deze taak gereed te stellen. In het afgelopen halfjaar heeft de Natres intern 300 mensen gerekruteerd voor deze taak, trainingsweekenden georganiseerd samen met vertegenwoordigers van de politie en gewerkt aan een alarmerings-app (Quick Response System/QRS).

Tijdens de oefening 'Samen sterker' trainden de landmacht en de politie voor het eerst zo intensief samen in het kader van TGB. Voor de aanwezige Rode Baretten en reservisten van de landmacht was de oefening SAMEN STERKER dan ook realistisch en nuttig.

 

Harskamp
De legerplaats Harskamp / Generaal Winkelmankazerne is een militair complex van de Nederlandse krijgsmacht. Op het terrein is naast een infanterieschool en een infanterieschietkamp ook een oefendorp, waar gevechten en allerlei andere situaties in bebouwd gebied kunnen worden geoefend. In het oefendorp worden diverse scenario's gespeeld met tegenspel door acteurs en publiek.

Nieuwsgierig geworden hoe dat in zijn werk ging? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Verdachte van diefstal kleding meldt zich na tonen bewakingsbeelden

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 19:16

AMERSFOORT - Door op televisie beelden van de verdachte te laten zien, is een in Amersfoort gepleegde diefstal van kleding opgelost. De vrouw koos eieren voor haar geld en meldde zich de dag na de uitzending zelf bij de politie.


De diefstal vindt plaats op vrijdag 28 september. Een moeder is met haar dochter aan het winkelen in Amersfoort. Ze kopen bij diverse winkels kleding en als ze met tassen vol een kledingzaak aan het Sint Jorisplein bezoeken, zetten ze de spullen even tegen een pilaar om hun handen vrij te hebben. Blijkbaar ziet een gelegenheidsdievegge dan haar kans schoon en gaat met de tassen vol gekochte kleding aan de haal.

 

Bewakingsbeelden
Op beelden van de beveiligingscamera is de dievegge te zien. De politie toont de beelden op 21 november in RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Het gezicht van de verdachte is op de getoonde beelden onherkenbaar, omdat de politie hoopt dat de verdachte ook kijkt en zichzelf komt melden.

 

Verdachte meldt zich
En dat leverde het gewenste resultaat op. De 76-jarige Amersfoortse meldt zich de ochtend na de uitzending op het politiebureau. De politie verhoort haar en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Zwaar illegaal vuurwerk bij jongeren in Vathorst

Gemaakt: Vrijdag, 23 november 2018 19:20

AMERSFOORT - In de aanpak van illegaal vuurwerk gaat de politie op verschillende manieren te werk. Zo zijn er afgelopen week diverse invallen gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie in de handel van illegaal vuurwerk. Maar ook wanneer agenten in de wijk meldingen krijgen van vuurwerkoverlast, dan gaan zij erop af en houden verdachten aan. Zoals vorige week in de wijk Vathorst in Amersfoort.

 

In Vathorst kwamen op 13 en 16 november 2018 meldingen binnen van harde knallen. Wanneer agenten op deze meldingen af gaan, weten ze de verdachten op heterdaad te betrappen en staande te houden. In beide gevallen hebben de jongeren een flinke hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk bij zich. De één maar liefst zo'n 45 nitraten, de ander 15 Cobra6. De politie neemt deze in beslag.

 

Grote schade
Dit vuurwerk is levensgevaarlijk. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor inwoners in de wijk, hulpdiensten en de politie. De kracht van dit vuurwerk is te vergelijken met de kracht van een aanvalsgranaat. Illegaal vuurwerk en zelfgemaakte vuurwerkbommen zorgen voor een kwart van al het ernstige vuurwerkletsel. Ook levert het afsteken van illegaal vuurwerk elk jaar veel overlast en schade op.

 

Oproep
Criminelen verdienen grof geld met de handel in levensgevaarlijk illegaal vuurwerk. Politie en Openbaar Ministerie spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Door de handel en de kopers aan te pakken. Heb je het vermoeden dat iemand in je omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt? Of heb je andere informatie over de handel in illegaal vuurwerk? Meld dit via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Doe je dit liever online? Dat kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl

Overleden persoon aangetroffen in woning Wethouder Rebellaan Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 16:55

BARNEVELD - In een woning aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld hebben hulpdiensten vanmiddag rond 16:00 uur een overleden persoon aangetroffen.

 

De omstandigheden waaronder het persoon is overleden zijn op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt nader onderzoek in.

 

Update

Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.