Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:58:29 Amersfoort 9853 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-115

Ambulance 09-115

maandag 27 januari 2020

Archief

Fietsster bekneld onder vrachtwagen na aanrijding

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 15:47

AMERSFOORT - Op de Nijverheidsweg Noord in Amersfoort is ter hoogte van de Tango een fietsster onder een vrachtwagen gekomen. De oudere dame raakte bekneld en gewond.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen om te assisteren, ook is er een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe dit incident heeft kunnen gebeuren.

Fietser gewond bij aanrijding met personenbusje in De Glind

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:24

DE GLIND - Op de Postweg in De Glind is vrijdagmorgen rond 08:15 uur een 15-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. De fietser wilde komende vanuit de richting Barneveld de rotonde van de Scherpenzeelseweg met de Postweg oversteken toen die werd aangereden door het busje dat rechtsaf sloeg. Vanwege de ernst van de melding werd ook de traumahelikopter gealarmeerd, deze is later gecanceld.

 

Het busje vervoerde op het moment een aantal schoolkinderen, deze zijn door een ander busje meegenomen. De fietser is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.


Door het ongeval was de Postweg korte tijd afgesloten voor het verkeer.

Steen door de ruit bij oude dame aan de Columbusstraat in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:36

BARNEVELD - Op 20 september 2019 kregen agenten tijdens de ochtenddienst een melding om te gaan naar de Columbusstraat in Barneveld. Bij een seniorenwoning zou zojuist een steen door de ruit in de woonkamer gegooid zijn.

 

Ter plaatse troffen agenten een enorm gat in de ruit van de woonkamer aan en een geschrokken mevrouw op leeftijd aan. De vrouw vertelde dat zij wakker was geworden door een enorme knal.

 

Omdat de oudere dame verder geen hulp had, waren de agenten natuurlijk niet te beroerd om haar even een handje te helpen! Zij zijn van alle markten thuis!

 

De foto is gemaakt door de politie en met toestemming van de bewoonster geplaatst.

Fietser lichtgewond bij aanrijding op rotonde in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 16:41

BARNEVELD - Een fietser is vrijdagochtend in Barneveld lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 09:00 uur op rotonde van de Anthonie Fokkerstraat met de Plantagelaan.

 

De fietser is door medewerkers van de ambulance onderzocht, hierna kon hij met familie mee naar het ziekenhuis, om daar verder onderzocht te worden. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto waar hij in reed bleek een leenauto van een garagebedrijf te zijn, die hij even daarvoor had opgehaald. De auto raakte licht beschadigd.

Koninklijke Onderscheiding voor brandweervrijwilliger Peter Zee

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 20:21

AMERSFOORT - Op vrijdagavond 20 september 2019 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Koninklijke Onderscheiding uit aan brandweervrijwilliger Peter Zee. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als vrijwilliger in de hoofdpost Amersfoort-Centrum. Peter Zee ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de openbare veiligheid in de regio Amersfoort.

 

Burgemeester Bolsius: "Na ruim 22,5 jaar vertrekt een fijne collega en een 'brok' aan ervaring binnen de vrijwillige brandweer Amersfoort. Ruim 22,5 jaar hielp Peter Zee, zowel tijdens zijn reguliere werk als tijdens diensten bij de VRU collega's bij calamiteiten en om erger te voorkomen. Binnen en buiten de regio, ook bij nacht en ontij".

 

Peter Zee (1961), werkzaam bij het Materieel Logistiek Commando Land van het ministerie van Defensie, is sinds 1998 lid van de vrijwillige brandweer Amersfoort, post Amersfoort-Centrum. Hij fungeerde onder andere als brandwacht, hoofdbrandwacht en chauffeur/pompbediener.

Inzittenden lichtgewond na botsing met auto tegen boom in Scherpenzeel

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 06:07

SCHERPENZEEL - Op de Oud Willaer in Scherpenzeel is vrijdagavond rond 22:45 uur een ongeval gebeurd. Een automobilist raakte door nog onbekende reden van de weg en botste tegen een boom. De auto kwam na de aanrijding op zijn dak tot stilstand.

 

Beide inzittenden raakte lichtgewond. De bestuurder is door de politie aangehouden.

Kindje met voet tussen de spaken

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 17:36

BARNEVELD - Op de hoek van de Begoniastraat met de Brummelkamperweg in Barneveld is zaterdagmiddag een kindje met haar voet tussen de spaken gekomen.


Het ongeluk gebeurde rond 13.15 uur. Ondanks dat het meisje in een kinderzitje zat kwam zij ongelukkig met haar voet tussen de spaken.


De verwondingen waren dusdanig dat de ambulsnce-medewerkers besloten om het patiëntje samen met haar vader voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

Meerdere kinderen betrokken bij ongeval Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 21 september 2019 22:24

LUNTEREN - Op de Postweg in Lunteren zijn zaterdagavond 21 september 2019 drie personenauto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Bij de Bisschopweg ging het rond half 9 mis. In één van de auto's zaten zes personen waaronder een aantal kinderen. Ook in een tweede auto zaten kinderen maar na controle van de drie ter plaatse gekomen ambulance teams hoefde niemand naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's was wel aanzienlijk. Een bergingsbedrijf heeft twee auto's afgesleept. Door het ongeval was de Postweg dicht. 

 

Bij het ongeval waren in totaal 11 inzittenden waaronder 6 kinderen betrokken.

Veel schade bij aanrijding op de A1 ter hoogte van Terschuur

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:05

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur zijn zondagavond rond 21:15 uur twee voertuigen op elkaar gebotst. Bij de aanrijding raakte niemand ernstig gewond wel zijn de betrokkenen door ambulancemedewerkers onderzocht.

 

De schade aan beide auto's is aanzienlijk. Door het ongeval en de berging was de weg korte tijd afgesloten vanuit Amersfoort naar Barneveld. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Camper explodeert tijdens het blussen aan de Kapelweg in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:53

AMERSFOORT - Zondagavond omstreeks 21:40 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een voertuigbrand aan de Kapelweg in Amersfoort.

 

Eenmaal ter plaatse bleek er half op het gras bij de ingang van een portiekflat een camper volledig in brand te staan. Terwijl de brandweer aan het blussen was ontstond er een grote explosie. De explosie ontstond door een gasfles in de camper. Bij de explosie kwamen meters hoge vlammen vrij en een flinke vonken regen die ook een deel van de boom in brand zette.

 

De blussende brandweermannen kwamen met de schrik vrij. Ook de omwonende bleven ongedeerd en ook zo lijkt de portiekflat onbeschadigd, wel ging de camper volledig in vlammen op.

Fietsster gewond bij aanrijding op rotonde in Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 16:32

VOORTHUIZEN - Op de rotonde Hoofdstraat met de Rembrandtstraat in Voorthuizen is maandagmorgen rond 10:30 uur een vrouw aangereden door een automobilist. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond.

 

De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam werd halverwege afgemeld. Het ongeval ontstond nadat de fietsster geen voorrang kreeg van de automobilist.

Dief aangehouden op gestolen fiets

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 16:54

ARNHEM - De politie heeft maandag 23 september een fietsendief aangehouden op het Velperplein in Arnhem met onderstaande gestolen fiets. Graag wil de politie weten van wie deze fiets is.

 

Is deze fiets van jou of herken je de fiets? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844 voor het doen van aangifte.

Verdachten van inbraak aangehouden na korte achtervolging

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 17:04

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 7 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 2 pogingen. De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of het ingooien van een ruit.

 

Op dinsdag 17 september zijn er 2 woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Omstreeks 10.40 uur die dag kwam er een melding van een alerte buurtbewoner dat er mogelijk ingebroken werd in een woning aan de Ds. Posthumus Meijjesweg in Hoogland. De politie was snel ter plaatse en na een korte achtervolging te voet konden de 2 verdachten worden aangehouden.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Fietser aangereden door lijnbus in Ede

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 17:31

EDE - Op de kruising van de Rembrandtlaan en de Jan Th. Tooroplaan in Ede heeft maandag 23 september rond 17:10 uur een aanrijding tussen een fietser en een lijnbus plaatsgevonden.

 

De fietser is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Hoe de aanrijding kon gebeuren is niet bekend.

Brandweer op zoek naar de brand na klachten over rook in de wijk

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 02:05

AMERSFOORT - Maandagavond omstreeks 23:00 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een brandmelding aan de Amsterdamseweg in Amersfoort. Meerdere personen zagen veel rook hangen in de wijk en het industrieterrein. Ook was hierbij een stevige brandlucht aanwezig.

 

Omdat de locatie van de mogelijke brand niet te achterhalen was ging de brandweer en de politie al rijdend zoeken in de omgeving. Ook keken ze bij het ziekenhuis maar niets werd aangetroffen.

 

De rook en de geur was waarschijnlijk afkomstig van een grote brand in Maarsbergen.

Auto in de sloot na aanrijding op de Garderbroekerweg in Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 06:53

VOORTHUIZEN - Op de kruising Garderbroekerweg met de Blotenkamperweg in Voorthuizen zijn dinsdagmorgen rond 05:45 uur twee auto's op elkaar gebotst. Door de klap belandde één van de twee auto's in de sloot.

 

Drie inzittenden werden door ambulancemedewerkers onderzocht. Het gaat om een man van 31, vrouw van 33 en man van 25 allen uit Voorthuizen. Eén van de drie moest naar het ziekenhuis. De auto's raakte flink beschadigd en moeten afgesleept worden.

Meerdere bekeuringen uitgeschreven bij scootercontrole in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 15:05

AMERSFOORT - Op dinsdag 24 september 2019 tussen 09.00 uur en 11.00 uur heeft de politie een scootercontrole uitgevoerd langs het Jan van Riebeeckpad in Amersfoort.


In korte tijd zijn relatief veel bromfietsen gecontroleerd. Er werd o.a. gecontroleerd op constructiesnelheid, gladde banden, remmen, plaats op de weg, en of de bestuurder überhaupt wel een rijbewijs had. Er zijn ongeveer 30 bromfietsen op de rollerbank gezet. Daarvan waren 10 bromfietsen waarvan de constructiesnelheid te hoog lag. Die bestuurders kregen naast een boete ook een WOK-status op de scooter zelf. De bestuurder moet in dat geval dan de scooter opnieuw laten keuren bij een RDW-station.


Naast de snelheid is er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, rijden op het fietspad, gladde banden, lekke uitlaat en het negeren van een stopteken.


Een bestuurder kon nadat hij een gegeven stopteken negeerde, rekenen op een forse boete waar een Officier van Justitie moet bepalen hoe hoog de boete wordt. Een motorrijder kon hem later alsnog achterhalen.


Naast bekeuringen zijn er toon-regelingen getroffen, zodat de bestuurder een kans krijgt om binnen 28 dagen het euvel te verhelpen zodat een bekeuring voorkomen wordt. Ook zijn er veel waarschuwingen gegeven voor allerlei kleine feiten of als iemand meerdere zware overtredingen had gepleegd.


De herfst komt er weer aan. Zorg dat je scooter (zeker de banden!) weer in orde is, dan is het risico op een ongeval kleiner.

Auto op zijn kant na aanrijding op de Hogeweg in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 15:58

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Hogeweg in Amersfoort. Bij de aanrijding belandde een voertuig op zijn kant. Niemand raakte gewond.

 

Beide voertuigen raakte flink beschadigd. Gedurende het incident was de Hogeweg in de richting van Schuilenburg afgesloten. Een automobilist werd bekeurd die vanuit een rijdende auto foto's van het incident aan het maken was.

Veel schade bij kop-staart botsing op de Lunterseweg in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 18:06

BARNEVELD - Dinsdagmiddag 24 september heeft er op de Lunterseweg in Barneveld een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Drie personen zijn nagekeken door het ambulance personeel maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De schade aan de auto's is groot.

 

Het ongeval zorgde voor een opstopping van het verkeer richting Lunteren en richting de Scherpenzeelseweg / Barneveld.

Wederom een ongeval in de bekende bocht van A1 naar A30 in Barneveld

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 19:47

BARNEVELD - In de bekende bocht op de A30 bij Barneveld zijn dinsdagavond rond 19:00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Eén van de automobilisten ging vermoedelijk te hard door de bocht op het natte wegdek en kwam via de vangrail tegen een andere auto aan. De inzittenden van beide auto's raakte niet gewond. Wel moesten beide auto's afgesleept worden door een berger. Door het ongeval was 1 rijbaan richting Ede enige tijd dicht.

Landbouwmachine in brand bij bedrijf in Scherpenzeel

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 01:41

SCHERPENZEEL - Bij een bedrijf aan 't Zwarte Land in Scherpenzeel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag brand gewoed. De brand werd rond 00:45 uur ontdekt, bij aankomst van de brandweer stond een hal onder de rook. Het vuur was echter snel geblust.

 

Een kleine landbouwmachine had vlam gevat. Desondanks is er veel rookschade in het pand. De brandweer heeft het pand geventileerd. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer heeft het dak gecontroleerd of er geen doorslag in zit.

 

Volgens woordvoerder Allard Schimmel ter plaatse was de brand door een snelle inzet van de Scherpenzeelse brandweer snel gedoofd.

Brommerrijder gewond bij valpartij in Achterveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 07:27

ACHTERVELD - Op de Moorsterweg tussen Scherpenzeel en Achterveld is woensdagmorgen rond 06:45 uur een brommerrijder gewond geraakt bij een valpartij.

 

De man is door ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis toe. Vermoedelijk is de man op het natte wegdek in de bocht ten val gekomen.

Omgeving afgezet na gaslek aan de Pomona in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 16:49

WAGENINGEN - Aan de Pomona in Wageningen is woensdagmorgen tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding kapot getrokken. De omgeving werd ruim afgezet. Ondanks de afzetting en het gevaar bleven mensen de afzetting negeren.

Het gaslek is inmiddels gedicht en de afzetting is opgeheven.

Scholier aangereden op rotonde in Hoevelaken

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 17:07

HOEVELAKEN - Woensdagmiddag zijn de hulpdiensten onstreeks 15.30 uur opgeroepen naar de stoutenburgerweg in Hoevelaken. Een fietser reed over de rotonde en werd daar aangereden door een auto. De fietser raakte bij de aanrijding gewond.


Het slachtoffer is ter plaatse nagegekeken door ambulance medewerkers en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen uit Veenendaal opgepakt voor gewapende overvallen en straatroof

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 17:41

VEENENDAAL / KERSTEREN - Op donderdag 18 april 2019 vallen rond 10.00 uur drie mannen een juwelierszaak binnen aan de Hoofdstraat in Kesteren. Eén van hen bedreigt de juwelier en de andere twee slaan de vitrines stuk. Vervolgens graaien ze zoveel mogelijk sieraden tussen het gebroken glas vandaan.


De juwelier dacht direct te zien dat één van de daders een nepwapen bij zich droeg. Hij probeert hem zijn zaak uit te werken en moet dat bekopen met een aantal klappen tegen het hoofd. Het slachtoffer raakt daarbij gewond.


Terwijl de drie overvallers met de buit proberen weg te rijden op een scooter, reageert een alerte getuige. Hij duwt één van de overvallers van de scooter en gaat bovenop hem zitten; deze 16-jarige wordt aangehouden. De andere twee verdachten ontsnappen wél. De politie is nog op zoek naar deze verdachten.

 

Deze dadergroep zou al sinds eind 2018 actief zijn in Veenendaal en het nabijgelegen Kesteren. Bij een van de overvallen in Veenendaal is een in Ede gestolen scooter gebruikt.

 

Een verdachte was al door een omstander aangehouden. De recherche heeft woensdag 25 september ook een jongen uit Veenendaal aangehouden. De recherche kan nog steeds tips gebruiken.

Bestuurder 45-kilometer auto botst achterop personenauto in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 18:55

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld heeft woensdagmiddag rond half 6 een kop staart aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurder van een 45-kilometer auto botste achterop een Volvo. De schade is aanzienlijk.

 

De bestuurder van de personenauto werd door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis, hij raakte lichtgewond. De bestuurder in de 45 kilometer auto bleef ongedeerd.

Auto rijdt Aldi supermarkt binnen aan de Kerkstraat in Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:00

VOORTHUIZEN - Aan de Kerkstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag 26 september een auto achteruit tegen de pui van de Aldi supermarkt gereden.

 

De bestuurster bleef ongedeerd maar is wel erg geschrokken. De schade aan de auto en het pand is groot.

Auto in de sloot aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:29

KOOTWIJKERBROEK - Op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek heeft donderdagmiddag rond 15:00 uur een ongeval plaatsgevonden.

 

Een auto die reed van Barneveld naar Kootwijkerbroek raakte van de weg en belandde op de kop in de sloot. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn, raakte lichtgewond. De schade aan de auto is aanzienlijk. De opgeroepen brandweer hoefde niet ingezet te worden.

Scooterrijdster hard onderuit in Rhenen

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 15:55

RHENEN - Op de kruising Maatsteeg met de Zuidelijke Meentsteeg in Rhenen is donderdag 26 september een scooterrijdster hard onderuit gegaan. De scooterrijdster raakte hierbij gewond.

 

De vrouwelijke bestuurster wilde vanuit de Zuidelijke Meentsteeg de Maatsteeg oprijden en kwam door nog onbekende reden ten val. De ambulance en politie kwamen ter plaatse.

Omstanders verlenen eerste hulp bij aanrijding tussen fietsster en personenauto in Ede

Gemaakt: Donderdag, 26 september 2019 17:23

EDE - Op de kruising van de Jan Th. Tooroplaan en de Vincent van Goghstraat in Ede heeft donderdag 26 september een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden. Daarbij is de fietsster gewond geraakt.

 

Aan het slachtoffer werd door omstanders eerste hulp verleend in afwachting van de ambulance. Inmiddels wordt de vrouw door het ambulancepersoneel nagekeken. Het verkeer wordt door omstanders geregeld.