Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:20:01 (dia) Hollandseweg 6705BC Wageningen 120655 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

donderdag 01 oktober 2020

Archief

Woning in Ede geventileerd na verbrand broodje in broodrooster

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 16:04

EDE - Maandagmorgen 25 mei rond 9.00 uur zou brand ontstaan zijn in een woning aan de Schoonenburg in Ede.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een verbrand broodje in broodrooster. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Politie druk met loslopende schapen langs snelweg bij Voorthuizen

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 16:12

VOORTHUIZEN - Maandagmorgen 25 mei rond 9.30 uur wilde een groep van ruim 20 schapen de Rijksweg A1 in Voorthuizen oversteken.

 

De politie en Rijkswaterstaat hebben tijdig kunnen verhinderen dat dit gebeurde. Ze hebben de schapen terug het weiland ingedreven. De boer waar de schapen van zijn, heeft een waarschuwing gekregen. Het was niet de eerste keer.

 

Vermoedelijk is een deel van de afrastering kapot, waardoor de schapen de snelweg op konden lopen.

Extreem zwaar vuurwerk aangetroffen bij inval in bedrijfspand Ede

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 16:21

EDE - De politie is maandagochtend 25 mei, samen met het arrestatieteam, een bedrijfspand aan de Elleboog in Ede binnen gevallen. Daar is een grote hoeveelheid aan materialen gevonden om hennepplantages op te zetten en ook is er extreem zwaar vuurwerk in beslag genomen.


De politie en het arrestatieteam vielen het pand binnen na een anonieme tip. Er was niemand aanwezig, maar de politie vond wel veel verschillende benodigdheden voor de hennepteelt. Daarnaast vond de politie zwaar, illegaal, vuurwerk. De spullen voor de hennepteelt zijn in beslag genomen. Het vuurwerk is afgevoerd door een specialistisch bedrijf.

Persoon met bivakmuts voor de deur aan de Kooiweg in Renswoude

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 16:28

RENSWOUDE - Zaterdagavond 23 mei, rond 23.55 uur vond aan de Kooiweg in Renswoude een poging overval plaatsgevonden.


Rond die tijd schrokken de bewoners wakker omdat er werd aangebeld. Omdat ze dit vreemd vonden gezien het tijdstip, besloten ze de deur niet te openen. Wel keken ze de beelden uit, gemaakt door de bewakingscamera's en daarop zagen ze dat er een persoon met een bivakmuts op voor hun deur stond.

 

Signalement
De verdachte droeg droeg een donkerkleurige jas droeg met capuchon. Links op de borst is een opdruk. Ook droeg de persoon een strakzittende broek en sportschoenen.

 

Help mee met politieonderzoek
De politie is op zoek naar mensen die deze persoon in de omgeving van Kooiweg hebben gezien of hem of haar herkennen aan de hand van het signalement. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem

Auto in vlammen op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 20:29

BENNEKOM - Maandagavond 25 mei rond 20.15 uur is brand ontstaan in een auto aan de Dr. W. Dreeslaan - N781 in Bennekom.

 

De auto is door het vuur zwaar beschadigd geraakt. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De auto stond op de afrit van de A12 toen de auto in brand vloog. De eigenaar van het voertuig had de auto net weer bij een garage opgehaald voor een beurt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Er vielen geen gewonden.

 

De afrit is voor het verkeer afgesloten. Een weg inspecteur noteert de kentekens van de voertuigen die het rode kruis negeren en toch de afrit afkomen. Deze automobilisten kunnen een bekeuring op de deurmat verwachten.

Vermiste vrouw (84) gevonden dankzij drone met warmtebeeldcamera

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 22:26

NIJKERK - Maandagavond 25 mei rond 19.30 uur zijn diverse burgers, speurhonden en de politie een grote zoekactie gestart naar een 84-jarige vrouw aan de Slichtenhorsterweg in Nijkerk. De vrouw was rond 14.00 uur voor het laatst gezien in de omgeving van de Slichtenhorsterweg.

 

Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en het rode kruis waren aanwezig om te helpen bij de zoekactie. Ook vloog er een politiehelikopter boven de zoeklocatie's om vanuit de lucht te helpen met zoeken en waren er diverse buurtpreventie teams aanwezig.

 

De vrouw werd gevonden door een drone van de WhatsApp groep Kootwijkerbroek welke is uitgerust met een warmtebeeldcamera. Hannie (84) werd gevonden op 300 meter van haar woning. Mevrouw was onderkoeld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de zoekactie werd gebruik gemaakt van zo'n 200 vrijwilligers. Deze kwamen onder andere van de whattsappgroepen Kootwijkerbroek, rode kruis, veteranen search team, brandweer, en andere vrijwilligers.

 

Er zijn 2 helikopters ingezet, auto's met zoeklampen, honden en diverse drones.

Auto vliegt al rijdend in brand op de Rondweg-Oost in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 26 mei 2020 16:05

VEENENDAAL - Dinsdagmiddag 26 mei rond 12.45 uur was brand ontstaan in het motorcompartiment van een rijdende auto aan de Rondweg-Oost - N233 in Veenendaal.

 

De bestuurder wist zijn voertuig snel naast de kant van de weg te zetten. Debrandweer heeft het vuur geblust en heeft nog een controle uitgevoerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. De auto is door een berger afgesleept. Het verkeer ondervond enige hinder van de inzet van de hulpdiensten.

Oplichters met QR-code actief bij parkeerplaatsen in Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 26 mei 2020 16:13

ARNHEM - Politie Arnhem heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen gekregen van oplichters die actief zijn op parkeerplaatsen.

 

De oplichters melden zich bij parkerende automobilisten, dat zij enkel contant geld bij zich hebben en dus niet met een pas of telefoon kunnen betalen. Zij vragen de automobilist om dit voor hen te doen, waarbij het contante geld aan de automobilist wordt gegeven. De automobilist moet vervolgens met zijn telefoon een QR-code scannen voor het parkeren. Echter geeft dit foutmeldingen, waarbij lijkt dat het niet gelukt is. Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven.

 

Men is met name actief rondom het Spijkerkwartier, echter is de kans groot dat men ook elders in Arnhem de slag zal slaan.

 

Scan met uw telefoon nooit dergelijke codes als onbekenden daar om vragen. Komt u in contact met deze mensen, neem dan hun signalement op en bel de politie via 112.

Vrachtwagen met compleet drugslab in beslag genomen op de A12 bij Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 26 mei 2020 16:19

ARNHEM - De politie heeft maandag 25 mei op de A12 bij Arnhem een vrachtwagen in beslag genomen die een compleet drugslab vervoerde. De 40-jarige chauffeur uit Beuningen is aangehouden.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 15.30 uur op de A12 in de richting Ede een vrachtwagen rijden die volgens de politiesystemen al eens eerder was opgevallen in een verdachte situatie. De agenten gaven de bestuurder van de vrachtwagen een stopteken waarna op de verzorgingsplaats 'De Schaars' een controle plaats vond.

 

Zoete geur
Bij controle van de laadruimte van de wagen zien de agenten allerlei attributen waarvan ze uit ervaring weten dat deze gebruikt kunnen worden in een drugslab. Naast allerlei vaten en jerrycans ook de zogenaamde 'hardware' om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten. Ook de bekende zoete geur die om de vrachtwagen hing bevestigde hun vermoeden dat hier een lab vervoerd werd. De chauffeur werd direct aangehouden.

 

LFO
Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwamen ter plaatse om een bestandsopname te maken en verzorgden een veilige afvoer van de inhoud van de vrachtwagen. Het bleek inderdaad om een bijna compleet methamfetamine lab te zijn. Niet alleen de hardware en de benodigde chemicaliën waren aanwezig, ook een partij afval en het uiteindelijke product, een hoeveelheid methamfetamine werden in de vrachtwagen aangetroffen. Het lab was al in productie maar werd kennelijk nu verplaatst.

 

Gsm-jammer
Bij de chauffeur is ook een zogenaamde gsm-jammer aangetroffen. Een gsm-jammer is een apparaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een gsm-mast. Het bezit van een dergelijk apparaat is in Nederland verboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de eigenaren van het laboratorium.

Overstekende wielrenner aangereden door auto in Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 26 mei 2020 16:36

VEENENDAAL - Dinsdagmiddag 26 mei rond 14.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Nijverheidslaan met de Groeneveldselaan in Veenendaal.

 

Een wielrenner die de weg wilde oversteken werd niet gezien door een automobilist met een aanrijding tot gevolg. De man op de racefiets is gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Grote hoeveelheid drugsafval gedumpt tussen Ugchelen en Hoenderloo

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 15:00

UGCHELEN / HOENDERLOO - Langs de Otterloseweg tussen Ugchelen en Hoenderloo zijn woensdagochtend meerdere plekken gevonden waar grote hoeveelheden afval is gedumpt.

 

Op meerdere plekken langs de Otterloseweg lagen onder andere, isolatiemateriaal, vaten, filters, aarde en zelfs henneptoppen. De provincie en staatsbosbeheer zijn er van op te hoogte. De provincie laat het afval zo snel mogelijk opruimen. De politie laat weten dat zij een onderzoek zijn gestart naar de afkomst van het drugsafval.

 

De dumpingen zullen afgelopen nacht hebben plaatsgevonden. De politie is dan ook opzoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben.

Jongetje (3) onder kar, traumahelikopter landt in Harskamp

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 16:11

HARSKAMP - Hulpdiensten zijn woensdagochtend 27 mei groots uitgerukt naar de Molenweg in Harskamp. Daar is door nog onbekende oorzaak een 3-jarig jongetje onder een kar achter een auto gekomen.

 

Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) landde in het weiland voor assistentie aan het ambulancepersoneel. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren had het kind zichzelf alweer bevrijd. Het kind is zwaargewond met de ambulance onder begeleiding van een trauma-arts, naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Automobilist in Bennekom botst tegen verkeerslicht

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 17:41

BENNEKOM - Woensdagmiddag 27 mei rond 17.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Van Balverenweg in Bennekom. Een automobilist is door nog onbekende oorzaak tegen een verkeerslicht gebotst. Het voertuig en het verkeerslicht hebben aanzienlijke schade.

 

Voordat de auto tegen het verkeerslicht botste vond er een kop-staartaanrijding plaats. De bestuurders hadden besloten dit op een parkeerplaats af te handelen, onderweg naar de parkeerplaats ging het nogmaals mis en botste de vrouw tegen het verkeerslicht.

Verschillende sieraden aangetroffen bij aanhouding in Putten

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 19:23

PUTTEN - Bij een aanhouding in Putten trof de politie woensdagmiddag 27 mei verschillende sieraden en goederen aan! De politie vermoedt dat deze zijn weggenomen bij inbraken, mogelijk vandaag in de omgeving Putten, Ermelo of Harderwijk.


Herkent u iets? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Solex bestuurster raakt gewond bij valpartij op de Lunterseweg in Ede

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 15:33

EDE - Op donderdagmiddag 28 mei, is een bestuurster van een Solex gewond geraakt nadat zij ten val is gekomen op de Lunterseweg in Ede.

 

Op de Lunterseweg reden twee Solex rijders richting Lunteren. Ter hoogte van de Goorsteeg werden zij ingehaald door een vrachtwagen, die wil ook rechtsaf slaan de Goorsteeg in en ziet de Solex bestuurders te laat. Eén van de bestuurders van de solexen is ten val gekomen. Het is niet helemaal duidelijk of de val komt door een schrikreactie of dat de vrachtwagen haar daadwerkelijk heeft aangereden.

 

De bestuurster van de Solex is nagekeken door het ambulancepersoneel.

Gewonden bij aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto in Kootwijkerbroek

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 17:18

KOOTWIJKERBROEK - Donderdagmiddag 28 mei rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Kootwijkerbroekerweg - N800 in Kootwijkerbroek. Een vrachtwagen en een personenwagen zijn met elkaar in botsing gekomen op de kruising ter hoogte van de Wolweg met de Ravenweg in Stroe.

 

Twee personen zijn bij het ongeval gewond geraakt. De bestuurster van de auto is door de brandweer bevrijd. Door de rem actie van de vrachtwagenchauffeur is de lading staal verschoven. Vanwege de afhandeling van het ongeval is een deel van de weg afgeloten.

Gedumpt afval aangetroffen bij hotel De Werelt in Lunteren

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 20:14

LUNTEREN - Bij Congreshotel De Werelt aan de Westhofflaan in Lunteren is donderdagavond gedumpt afval aangetroffen.

 

De melding kwam volgens 112 Alarmeringen Ede omstreeks 19:50 uur binnen bij de meldkamer. Toezicht en handhaving heeft vervolgens de brandweer in kennis gesteld. De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren. Na metingen bleek er niks bijzonders in de vaten te zitten. Toezichthouders hebben de vaten opgeruimd.

Kat Pumba in de wijk Vathorst laat zich niet vangen

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 23:23

AMERSFOORT - Donderdagavond is de brandweer rond 20:45 uur met 3 wagens opgeroepen naar het Bodenmeer. Kat Pumba, 8 maanden oud, was via een kast uit het dakraam geklommen en zat inmiddels op de nok van het dak. Het is zijn tweede avontuur in korte tijd. Hij zit nog onder de antibiotica en pijnstillers na een gevecht met een andere kat.

 

De brandweer probeert hem via een hoogwerker te pakken. Maar de kat gaat vanaf de nok van het dak naar de dakgoot. Vervolgens gaat de kat via de dakgoot naar de buren, en daarna via de nok naar de andere kant van het gebouw. Met brokjes en een kleed wordt de kat gelokt. Met mocht niet baten. De brandweer heeft besloten retour kazerne te gaan. De hoop is dat de kat hierdoor meer tot rust komt en zich later in de avond m.b.v. ladders toch nog laat vangen. Mocht het zelfs vrijdag niet lukken, dan komt de brandweer zaterdag weer langs.

Flinke rookontwikkeling bij bermbrand langs snelweg A12 in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 15:46

EDE - Vrijdagmiddag 29 mei rond 12.20 uur was brand ontstaan in de berm van de Rijksweg A12 in Ede. Door onbekende oorzaak is de droge berm beginnen te branden.

 

Een passerende vrachtwagenchauffeur heeft met een brandblusser geprobeerd het vuur te blussen. Ook een verhuurbedrijf met een watertank en Rijkswaterstaat hebben het vuur proberen te blussen. De opgeroepen brandweer kwam even later ter plaatse en heeft de brandende berm helemaal uit gemaakt.

Stoffelijk overschot aangetroffen in flatwoning aan de Eikelakkers in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 16:05

EDE - Vrijdagmiddag 29 mei rond 12.55 uur is een stoffelijk overschot aangetroffen in een woning aan de Eikelakkers in Ede.

 

De politie is aanwezig en doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

Politie verwacht grote toeloop naar de Wageningse uiterwaarden

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 16:10

WAGENINGEN - Voor het pinksterweekend verwacht de politie Wageningen vanwege het fraaie warme weer een grote toeloop naar de Wageningse uiterwaarden. Om dat in goede banen te leiden zijn door de Gemeente Wageningen een aantal (verkeers)maatregelen genomen. Zo zal de Pabstsendam worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. Dat geldt ook voor Aan de Rijn dat wordt afgesloten thv de Veerweg. Verder zal er extra toezicht zijn bij de havenkade aan 't Stek zijn nabij de boteninlaat.

 

Het advies is de auto thuis te laten om zo parkeeroverlast te voorkomen. De boa's en politie zullen de komende dagen toezicht houden. Natuurlijk blijft onverminderd van kracht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden; ook op de stranden. Verder vragen wij van bezoekers om hun afval mee te nemen en het strand netjes achter te laten.

Wie herkent deze sieraden met inscriptie "NELLEKE50"

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 18:21

AMERSFOORT - Op 26 mei 2020 zijn er, bij een inkoper in Amersfoort, sieraden ingeleverd waarvan de politie het vermoeden heeft dat deze afkomstig zijn van een woninginbraak. Wie herkent onderstaande sieraden?

 

In de ring staat een inscriptie: "NELLEKE50". Mocht u de sieraden herkennen vraagt de politie u om contact op te nemen met de Politie Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.

Man opgepakt in Arnhem na mishandeling handhavers

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 18:28

ARNHEM - Op donderdag 28 mei zijn twee handhavers van de gemeente belaagd door een man. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.


Het gebeurde rond 21:40 uur ter hoogte van het Willemsplein. De man die de handhavers belaagde, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Velp.

Op dat moment waren er een aantal omstanders in de buurt. We hopen dat deze getuigen zich willen melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

'Gaat alle perken te buiten'
De burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, zegt over het geweld: "Deze lafhartige daad gaat alle perken te buiten. Blijf van handhavers af. De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Goed dat de vermoedelijke dader is gepakt. Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie."

Zwarte rookwolken boven vuilstortplaats van Vink in Barneveld

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 19:27

BARNEVELD - Op de vuilstortplaats van Vink aan de Wencopperweg in Barneveld woedt een grote brand. De brand werd vrijdagavond omstreeks 19:00 uur gemeld.

 

Hulpdiensten drukte direct groots uit. De brandweer heeft speciale voertuigen gealarmeerd om meer water ter plekke te krijgen.

Brand in chalet op recreatiecentrum De Boshoek in Voorthuizen

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 01:44

VOORTHUIZEN - Vrijdagavond 29 mei is brand ontstaan in een chalet aan de Harremaatweg in Voorthuizen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

 

Volgens 112 Meldingen Barneveld kwam de melding net voor middernacht binnen.

Auto's met elkaar in botsing op rotonde aan de Veenderweg in Ede

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:01

EDE - Zaterdagmorgen 30 mei rond 10.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de rotonde aan de Veenderweg in Ede.

 

Twee personenauto's zijn op de rotonde met elkaar in botsing gekomen. De inzittenden zijn behandeld door een ambulancemedewerker. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 

Een bergingsbedrijf heeft de twee auto afgesleept

Politie op zoek naar verdacht persoon in Kattenbroek

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:12

AMERSFOORT - In verband met meerdere meldingen afgelopen dagen, in de omgeving Kattenbroek, is de politie op zoek naar de volgende persoon:


Man, licht getint, 1.80 lang, tussen de 25 en 30 jaar, zwart kort stekel haar, zwarte lederen jas en verder in het zwart gekleed.


Bij het zien van deze persoon vraagt de politie u 112 te bellen.

Kliko in brand aan de Schrassertstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:38

NIJKERK - Zaterdagmiddag 30 mei is brand ontstaan aan de Schrassertstraat in Nijkerk. Door onbekende oorzaak is een kliko in de brand gevlogen, het vuur sloeg al snel over naar een andere kliko.

 

Door snel ingrijpen bleef de schade bleef beperkt en er raakte niemand gewond. De straat werd enige tijd afgesloten omdat de brandweerauto daar geparkeerd was. Volgens 112 Alarmeringen Nijkerk kwam de melding om 12:46 uur binnen.

Vader en zoontje met de schrik vrij bij ongeval met quad in Putten

Gemaakt: Zondag, 31 mei 2020 04:39

PUTTEN - Zaterdagavond 30 mei rond 22.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden met een quad aan de Voorthuizerstraat - N303 in Putten.

 

De quad is bij het ongeval meerdere malen over de kop geslagen. De bestuurder en bijrijder, vader en zoontje, kwamen met de schrik vrij. De bestuurder moest nog wel even mee voor controle in het ziekenhuis. Wat de oorzaak is is nog niet bekend. Mogelijk een technische oorzaak.

Schuur in brand aan de Kamerdalseberg in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 01 juni 2020 00:02

AMERSFOORT - Zondagavond 31 mei rond 23.30 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Kamerdalseberg in Amersfoort.

 

De brand was uitslaand met hoge vlammen en veel rook. De brandweer heeft de bomen natgespoten om overslag te voorkomen. De schuur is volledig verwoest. Zover bekend raakte niemand gewond.