Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:09:15 Ass-ambulance Pullstraat Amersfoort 090131 Prio Middel Eenheid | Kazernealarm brand hoofdpost Brandweer...
vrijdag 20 september 2019

Archief

Keukenbrand aan de Egelhof in Lunteren

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 19:03

LUNTEREN - In een woning aan de Egelhof in Lunteren heeft zondagmiddag rond 17:45 uur een keukenbrand gewoed. De bewoners konden zelf al snel de woning verlaten.

 

Een air fryer was waarschijnlijk de oorzaak van de brand. De schade is aanzienlijk in de woning. De bewoonster is door de ambulancedienst behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis toe.

Waterleiding en gasleiding gesprongen aan de Wiekslag in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 12:36

AMERSFOORT - Op de hoek Wiekslag en de Ganzenstraat in Amersfoort zijn maandag aan het einde van de ochtend een waterleiding en een gasleiding gesprongen.

 

Vitens als Stedin zijn opgeroepen om de leidingen te komen repareren. Hoeveel bewoners er zonder gas en water zitten is onduidelijk. Hoe de breuk heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Onbekende laat briefje achter met kenteken van doorrijder

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:25

ARNHEM - Tussen dinsdag 2 april 2019 en dinsdag 9 april 2019 heeft er een verlaten plaats ongeval plaatsgevonden aan de Klarendalseweg. De aangever vond achter de ruitenwisser van zijn auto een briefje. Op dit briefje stond het kenteken genoteerd van de doorrijder.


Graag komt de politie in contact met deze getuige. Heeft u dit briefje achtergelaten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Amersfoorter aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in winkel aan de Kamp

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:30

AMERSFOORT - Op 9 mei trof de politie in een winkel aan de Kamp in Amersfoort een net geoogste hennepkwekerij. Dit dankzij ontvangen tips.

 

Er werden 305 potten vol potgrond, hennepresten en een enkele plant aangetroffen. Deze werden in beslag genomen, net als allerlei andere benodigdheden voor een kwekerij, zoals 60 lampen en 5 koolstoffilters. De energiemaatschappij stelde vast dat er sprake was van diefstal van stroom. Dit zorgt bovendien voor brandgevaar én is dus risicovol voor mensen in de omgeving.

 

In het pand troffen de agenten een 50-jarige Amersfoorter. Hij werd aangehouden. Een auto op naam van de verdachte, een Mercedes ML350, werd in beslag genomen. Na verhoor werd hij heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek, dat nog in volle gang is.

Sieraden en geld gestolen uit woning aan de Zandkamp na babbeltruc

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:43

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 8 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen. De meeste inbraken zijn gepleegd in Amersfoort Noord. Zie de bijgevoegde kaarten voor de locaties.


De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. De inbraken vonden met name in de avond en nachtelijke uren plaats.


Op vrijdag 10 mei omstreeks 11:00 uur heeft er een babbeltruc plaatsgevonden op de Zandkamp. Twee mannen deden zich voor als inspecteurs en hebben zich zo naar binnen weten te praten en sieraden en geld uit de woning gestolen.


Signalementen
Man 1
Tussen 50 en 60 jaar; ongeveer 175 centimeter lang; blanke huidskleur; Nederlandse afkomst;
breed postuur; donkerblond haar;donkere Trenchoat tot aan de knieën.

 

Man 2
Tussen 50 en 60 jaar; ongeveer 170 centimeter lang; blanke huidskleur; Nederlandse afkomst; breed postuur; donkerblond stekelig haar; roodbruine Trenchoat tot aan de knieën.
Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Granaat aangetroffen in achtertuin van inwoner Veenendaal

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 18:22

VEENENDAAL - In een achtertuin van een inwoner van Veenendaal is maandagmorgen een 37mm Hotchkissgranaat aangetroffen.

 

De granaat is veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Bestuurder tractor gewond na botsing met boom in Zwartebroek

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:25

ZWARTEBROEK - Op de kruising Vossenweg met de Koperweg in Zwartebroek is maandagavond rond 19:45 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten waaronder de brandweer en de traumahelikopter rukte uit. Een man op een tractor botste tegen een boom. De traumahelikopter bleek niet nodig te zijn maar was in de buurt en is toch geland.

 

De bestuurder wilde uitwijken voor een aantal fietsers waarbij de uitstekende delen van de machine een boom raakte. Daarna botste hij tegen een boom. Het slachtoffer gaat met de ambulance naar het UMC te Utrecht voor onderzoek.

Brandweer Nijkerk neemt nieuwe hoogwerker en boot in gebruik

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:52

NIJKERK - Maandagavond (13 mei) was er een feestelijke overdracht van de hoogwerker en de nieuwe boot. Een en ander vond plaats op het terrein van de fa van Rootselaar aan de Arkervaart. 

 

De nieuwe hoogwerker is na een inwerkperiode officieel overgedragen, de burgemeester van Nijkerk, dhr. Renkema was blij dat deze vernieuwde hoogwerker in Nijkerk aanwezig is nu. Alleen miste hij de

naam Nijkerk aan de zijkant. Daarom plakte hij, samen met een van de brandweermensen, als ludieke actie, alsnog de naam "Nijkerk" op het zijkant van de hoogwerker.

 

Een van Nijkerks wethouders, Mevr. Broekman, doopte officieel de nieuwe boot en wenste de boot en de bemanning een goede en veilige vaart toe.

 

Tot slot werd ook het nieuwe uitrukteneu gepresenteerd.

Uitslaande brand op zolder van woning in Putten

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 07:37

PUTTEN - Op dinsdag 14 mei rond 7:15 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar de van Lennepstraat in Putten. Een rijtjeswoning staat door een onbekende oorzaak in brand.

 

Omdat het gaat om een uitslaande brand is er bij de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Iedereen is uit de woning. Ook bewoners van de naastgelegen woningen zijn eruit. Er is veel rook. De brandweer is met meerdere tankautospuiten en een redvoertuig uitgerukt.

 

De brandweer had de brand omstreeks 07:30 uur onder controle en kon vervolgens het sein brand meester geven.

Vrouw steelt buggy bij woning in Ede

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 16:04

EDE - Een onbekende vrouw neemt op dinsdagmiddag 5 februari 2019 een buggy mee die bij een woning aan de Heyendaal staat in de wijk Veldhuizen in Ede.

 

De buggy was daar, onder de carport, neergezet om te drogen. Op camerabeelden is te zien hoe de vrouw komt aanlopen, vermoedelijk de buggy van de rem haalt en meeneemt.

 

Vragen
Weet jij wie deze vrouw is? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Kat vast onder auto in Petenbos Veenendaal

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 19:08

VEENENDAAL - Wijkagenten in Veenendaal kregen dinsdagavond de melding dat er aan de Aletta Jacobslaan in Petenbos een kat onder en auto vast zat. De kat had zich onder de motorkap gewurmd maar kwam daarbij klem te zitten.

 

De brandweer kwam ter plaatse om de kat uit zijn benarde positie te halen.

Drankrijder uit Ermelo aangehouden na botsing op A28 bij Leusden

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:11

LEUSDEN - De hulpdiensten zijn woensdag 15 mei uitgerukt voor een aanrijding op de A28 bij Leusden. Een auto werd op de snelweg aangereden door een andere voertuig. Het aangereden voertuig belandde tegen de vangrail en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder daarvan is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Een 27 jarige man uit Ermelo bleek onder invloed te zijn en is aangehouden. Het rijbewijs van de aangehouden man is ingevorderd. De Verkeersongevallenanalyse is een onderzoek gestart naar het ongeval.

Grote brand op militair oefenterrein bij Leusden

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:20

LEUSDEN - In het natuurgebied langs de Kolonel H.L. van Royenweg is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn tot ver in de regio te zien.

 

Om de brand te kunnen bestrijden zijn tientallen brandweer voertuigen uit de omgeving opgeroepen. Er zijn diverse peletons met brandweervoertuigen opgeroepen uit onder andere de provincie Utrecht en Gelderland Midden.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand zou op verschillende punten zijn ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Fietser geduwd en geslagen op fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:36

BARNEVELD - Op maandag 6 mei 2019 heeft tussen 16:00 uur en 16:30 uur een mishandeling plaatsgevonden op het fietspad langs de Achterveldseweg in Barneveld.


Bij deze mishandeling is het slachtoffer, dat op zijn fiets in de richting van Barneveld fietste, meerdere keren geduwd en geslagen. Kort na de mishandeling is een vrouw met een auto gestopt en draaide zij haar raampje open. Op dat moment is de dader op zijn eigen fiets gestapt en weggefietst in de richting van Achterveld.


De politie wil deze vrouw graag spreken. Hoe zij er precies uitzag en in wat voor auto zij reed is helaas niet bekend. Ook is de politie op zoek naar mogelijke andere getuigen van deze mishandeling.

 

Herkent u zich in bovenstaande beschrijving of heeft u zelf iets gezien? Neemt u dan alstublieft contact op via 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019202128.

 

Update

De vrouw heeft inmiddels contact opgenomen met de politie.

Woninginbraak aan het Ben Goerionplein in Scherpenzeel

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 16:40

SCHERPENZEEL - Op 14 mei 2019 is er een woninginbraak gepleegd op het Ben Goerionplein in Scherpenzeel tussen 02.00 en 05.00 uur. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan met 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Brandweer Barneveld houdt oefening aan het Torenplein

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 21:56

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft woensdagavond een oefening gehouden aan de Torenplein in Barneveld. De ploeg speelt aankomende zaterdag in Ijsselmuiden in de 2e ronde van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité en dit was een goed moment om te oefenen voor de wedstrijd.

 

De ploeg kreeg eerst te maken met een liftopsluiting. Toen het kind in de lift bevrijd was kwam een buurman aangerend dat er brand was in zijn woning. De manschappen moesten het vuur op de tweede verdieping en de zolder verdieping blussen. Twee kinderen konden gered worden door de brandweer. De oefening duurde ongeveer een half uur.

Boot op de Nederrijn bij Rhenen raakt lek en begint te zinken

Gemaakt: Woensdag, 15 mei 2019 22:16

RHENEN - Een boot op de Nederrijn bij Rhenen begon woensdagavond 15 mei rond 19.30 uur te zinken door een lek.

 

De brandweer was snel ter plekke met speciale pompen. Er zitten drie gaten in de romp van het schip. Duikers van de brandweer zijn bezig de gaten te dichten. Een berger van Rijkswaterstaat is onderweg.

 

De bemanning van de boot wist op tijd van boord te komen, niemand raakte gewond. Wat de oorzaak is van het lek blijft nog onduidelijk.

Inwoner Nijkerk krijgt voor 70.000,- euro aan drugs per post toegestuurd

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 16:32

NIJKERK - Afgelopen week kreeg een inwoner van Nijkerk wel een heel bijzondere "retour" zending. In een x aantal postpakketjes bleek voor bijna 70.000,- euro aan drugs te zitten bedoeld voor het buitenland.

 

De laatste tijd ziet de politie dit vaker en men misbruikt dan het afzendadres van een willekeurig persoon. Je kind zou zo'n pakketje wat terug komt maar per ongeluk openen....

 

Bij aantreffen van verdachte pakketjes zo snel mogelijk 112 bellen aangezien er gevaarlijke stoffen in kunnen zitten. Hoe sneller de politie het weet hoe groter de kans is voor de opsporing van een verdachte.

Vrouw met honden probeert ruzie te voorkomen

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 17:05

ARNHEM - Woensdagavond 15 mei heeft er op de Keurvorstlaan in Arnhem een mishandeling plaatsgevonden. Bij dit incident waren twee voertuigen betrokken.


Een vrouw met twee honden is tussen het slachtoffer en de mannelijke verdachte in gaan staan. De politie zou graag in contact willen komen met deze getuige.


Bent u deze vrouw of kent u deze vrouw? Dan vraagt de politie u contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Hulpdiensten in Ede rukken groots uit voor persoon te water

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 06:51

EDE - Aan de Witte de Withstraat zijn de hulpdiensten vrijdagmorgen rond 05:45 uur groots ingezet voor een melding van een persoon te water. Het slachtoffer kon door de brandweer snel uit het water worden gehaald en overgedragen worden aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

 

De toedracht van het ongeval is niet bekend. De opgeroepen traumahelikopter kon afgemeld worden.

Verdachten aangehouden van reeks inbraken in Arnhem en Elst

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 15:37

ARNHEM - Afgelopen maandag heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden in een onderzoek naar een reeks inbraken en diefstallen in Arnhem-Zuid en Elst.

 

De afgelopen maanden was er een stijging van inbraken in het werkgebied van Arnhem-Zuid en Elst en omgeving. Dat was voor de politie aanleiding om een onderzoek op te starten. Uit dit onderzoek bleek dat wij te maken hadden met een dadergroep bestaande uit meerdere personen. Ze hielden zich onder andere bezig met woninginbraken, bedrijfsinbraken, diefstallen uit schuren, diefstallen uit auto's en bestelbussen, diefstallen uit sportcomplexen en diefstallen van fietsen.


Tijdens de zogenaamde 'klapdag' afgelopen maandag, heeft de politie ook verschillende zoekingen gehouden. Onder andere in een woning en in een loods in Elst. Daar hebben agenten meerdere goederen gevonden waarvan zij denken dat ze zijn gestolen. Het onderzoek naar deze aangetroffen goederen is nog in volle gang.

 

Afgelopen donderdag zijn de verdachten voorgeleid aan de Rechter Commissaris bij de rechtbank Arnhem. De Rechter Commissaris heeft besloten dat de man van 32 jaar oud uit Elst voor de komende 14 dagen in bewaring wordt gehouden gezien de ernst van de feiten die hem ten laste worden gelegd. De 50-jarige vrouw uit Elst en de 32 jaar oude man uit Arnhem zijn heengezonden maar blijven verdachten in de zaak.


Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Auto over de kop bij ongeval op de A12 bij Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 17:18

ARNHEM - Op de A12 bij het knooppunt Waterberg is vrijdag 17 mei een automobilist met zijn voertuig op zijn kop naast de snelweg beland. Of er meer voertuigen bij betrokken zijn is niet bekend.

 

In de richting van Arnhem is één rijstrook afgesloten. Dit zorgt voor een forse file.

Grote alcoholcontrole op meerdere locaties rondom Zeumeren

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 23:15

VOORTHUIZEN - De politie heeft vrijdagavond op meerdere locaties rondom Zeumeren een alcoholcontrole gehouden. Bestuurders werden vanwege het Mega Piraten Festijn door agenten gecontroleerd op de Baron van Nagellstraat, Apeldoornsestraat en de Mercuriusweg. De controle duurt tot het festijn is afgelopen.

 

Het Mega Piraten festijn trekt altijd veel publiek. De hoogste boete die was uitgedeeld is een rijverbod 3 uur en strafbeschikking van 425 euro.

Brandweer blust natuurbrand aan de Lage Valkseweg in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 16:31

LUNTEREN - Op de Lage Valkseweg in Lunteren is een behoorlijk stuk bossage uitgebrand. De brand ontstond rond 12:45 uur en werd door automobilisten ontdekt vanaf de Westenengseweg.

 

De brandweer rukte uit met twee voertuigen en had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Snorfietser hard ten val op spoorwegovergang in Stroe

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 16:46

STROE - Op de spoorwegovergang aan de Wolweg in Stroe is zaterdag 18 mei de bestuurder van een snorfiets gewond geraakt bij een ongeval.

 

De snorfietser kwam door onbekende oorzaak ten val, en liep een behoorlijke hoofdwond op. Vanwege het ongeval werd een traumahelikopter opgeroepen.

 

Bij het ongeval is geen trein betrokken.

File op de A1 na aanrijding bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 16:53

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur is zaterdagmiddag een aanrijding gebeurd tussen vier personenauto's. Er waren tijdelijk twee rijstroken dicht, waardoor een fikse file ontstond. Weggebruikers moesten rekening houden met acht kilometer file en bijna anderhalf uur vertraging. Verschillende personen zijn gecontroleerd door ambulancemedewerkers maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

 

Kort na 15.00 uur werd de weg weer vrijgegeven en loste de file snel op.

Veel spektakel bij brandweerwedstrijd hoofdklasse in Rhenen

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 18:10

RHENEN - Zaterdag 18 mei werden in Rhenen de wedstrijd Hoofdklasse 1e ronde gewestelijk gehouden. Bij de waterzuivering op industrieterrein Remmerden was een bedrijf bezig met graafwerkzaamheden, daarbij werd een stroomkabel geraakt. Een werknemer kwam bekneld te zitten onder de giek van de kraan.

 

De brandweer van Rhenen werd gealarmeerd voor een ongeval. Bij aankomst werd de omgeving veilig gesteld doormiddel van een waterscherm, waarbij 2 manschappen geelectrocuteerd werden en een werknemer uit het gat geblazen werd. De ploegen die meededen aan de wedstrijd werden als 2e eenheid gealarmeerd. Vanuit de AC (alarmcentrale) werd de ploegen meegedeeld dat ze geen contact konden krijgen met de TS van Rhenen. Bij aankomst werden de ploegleden van Rhenen veiliggesteld en moest de persoon die bekneld zat bevrijd worden. In een gebouw op het terrein was door kortsluiting brand ontstaan.

 

De ploegen moesten 1 slachtoffer uit het pand halen en een door een gevaarlijke stof bedwelmd slachtoffer uit een put halen.

 

Uitslag:

1: Cothen/Langbroek
2: De Rijp
3: Geffen
4: Benschop
5: Oudewater

Gewonde bij aanrijding op de A1 bij Voorthuizen

Gemaakt: Zondag, 19 mei 2019 11:21

VOORTHUIZEN - Op de A1 bij Voorthuizen is zondagmorgen 19 mei een gewonde gevallen. Rond 10:00 uur botste een man achterop een wagen met Pools kentekn. De man in de Audi raakte gewond.

 

De schade aan beide auto’s is aanzienlijk. De Poolse bestuurder reed om onduidelijke redenen door na het  ongeval maar strandde 500 meter verderop.

Politie Ede is op zoek naar eigenaar muziekdoosjes

Gemaakt: Zondag, 19 mei 2019 17:38

EDE - Op zaterdag 4 mei werden op de Arnold Koningstraat in Ede deze drie muziekdoosjes aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ze van diefstal afkomstig zijn.


De politie hoopt dat ze de eigenaar kunnen blij maken met het terugbezorgen van deze muziekdoosjes. Bent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Meerdere vernielingen aangericht in Barneveldse wijk De Burgt

Gemaakt: Zondag, 19 mei 2019 17:45

BARNEVELD - Een groep jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 mei vernielingen gepleegd aan auto's in de Barneveldse wijk De Burgt. De meeste gedupeerden hebben kapotte buitenspiegels. Maar er zijn ook autoruiten en een keukenraam vernield.


Met beveiligingscamera's bij woningen is de groep gefilmd. De beelden zijn meteen aan de politie verstrekt. Die roept auto-eigenaren op aangifte te doen.

 

Op die camerabeelden zijn rond de 6 jongeren van 16 à 17 jaar duidelijk te zien. Ze dragen onder meer hoodies. Een van hen heeft een spijkerjasje aan met een zwarte afbeelding daarop.

 

Wadi

Later op de dag is er met een auto door een wadi gereden. Hierbij zijn delen van de bumper achtergebleven.