Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:20:21 Kalkplein 6717XJ Ede 82241 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

donderdag 09 juli 2020

Archief

Auto rijdt cafetaria in Renkum binnen, klanten komen met de schrik vrij [video]

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 16:47

RENKUM - Een automobilist is woensdagmiddag een cafetaria aan de Achterdorpsstraat in Renkum binnengereden. Het lijkt te gaan om een ongeluk.


De man die de auto bestuurde is gewond geraakt. De ernst van zijn verwondingen is niet bekend. Twee klanten die op het moment van het ongeluk in het cafetaria waren, zijn met de schrik vrijgekomen.

 

De omgeving rond het cafetaria is afgezet met linten. De politie en de brandweer zijn ter plaatse in Renkum. Het pand is zwaar beschadigd en wordt door de brandweer door middel van stempels gestut.

 

Naast het voertuig is zand gestrooid over olie of brandstof die op straat is gelekt.

Aanrijding met meerdere voertuigen op afrit A1 naar A30 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 17:20

TERSCHUUR - Op de A1 bij Afrit Barneveld naar de A30 is woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur een ernstig ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Zeker één persoon raakte daarbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde op de beruchte uitvoegstrook naar de A30 bij Terschuur vanaf Amersfoort. Een personenauto, busje en een vrachtwagen waren bij het ongeval betrokken.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Voor de afhandeling van het ongeval zijn twee van de drie rijstroken afgesloten.

Kindje met been vast in fiets in Veenendaal

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 18:10

VEENENDAAL - Woensdagmiddag 4 maart rond 17.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Gortstraat in Veenendaal.

 

Een jochie is met zijn been vast komen te zitten aan een fiets. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De brandweer wist het jonge slachtoffer te bevrijden.

Tientallen boeren met trekker naar Barneveld vanwege debat mega windturbines

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 19:13

BARNEVELD - Woensdagavond is er in het gemeentehuis in Barneveld een debat over het plaatsen van mega windturbines van zo'n 200 meter hoog. Er zijn daarvoor zoekgebieden rond Zwartebroek. Misschien aantrekkelijk als landeigenaar maar een bederf van het landschap. Andere gemeenten hebben ook al plannen hiervoor.

 

Diverse boeren willen laten zien dat ze er fel op tegen zijn, steunen daarmee het plattelandsbuur en burger ook. Daarom trokken tientallen mensen met de trekker naar Barneveld. We laten van ons horen en ons zien was de oproep.

 

Rond 18:30 uur verzamelde ze zich aan de dronkelaarseweg in Terschuur. Ze willen de raadsleden bij aanvang van het debat al goed laten weten ze er zijn.

 

De gemeente was op de hoogte van de actie en zette boa's en de politie in. Ze lieten maximaal 10 tot 13 trekkers toe. Zover bekend verloopt de actie rustig. 

Schade bij aanrijding op de Scherpenzeelseweg in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 20:52

BARNEVELD - Op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is woensdagavond rond 19:50 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Plantagelaan kwamen twee auto's in botsing.

 

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, kwamen ter plaatse. De inzittenden zijn na gekeken door een ambulancemedewerker gelukkig bleek niemand gewond.

Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing op de Nijkerkerbrug

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 16:17

NIJKERK - Donderdagmorgen 5 maart rond 8.45 uur heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden aan de Nijkerkerbrug - N301 in Nijkerk.

 

Bij de kop-staartbotsing zijn drie auto's berokken geweest. Er zijn geen gewonden gevallen maar de schade is groot. Twee van de drie auto's zijn door een begingsbedrijf afgevoerd. De eerste auto uit de kop-staartbotsing kon zijn weg vervolgen.

 

Het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder het verkeer moest om en om langs het ongeval rijden.

Auto belandt in de berm en mist op haar na boom

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 16:23

AMERSFOORT - Een auto is donderdagochtend 5 maart op de Trekvogelweg ter hoogte van de Gruttostraat in Amersfoort van de weg geraakt. De auto zou van achteren zijn aangereden. De auto miste op een haar na een boom en kwam tot stilstand in de berm.


Er raakte niemand gewond. De sleeptdienst van Bergnet moest er aan te pas komen om het voertuig weer op de weg te krijgen.

Persoon gewond na mishandeling bij voormalig Hotel PTC+ in Ede

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 16:44

EDE - Donderdagmiddag 5 maart rond 12.05 uur zou een persoon in of nabij het leegstaande pand van het voormalige Hotel PTC+ aan de Zandlaan in Ede mishandeld zijn.

 

De hulpdiensten werden groots ingezet en het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toedracht van de mishandeling is nog niets bekend. Enkele minuten na de melding werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze is later weer geannuleerd.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:05

BARNEVELD - Een scooterrijder is donderdagmiddag omstreeks 15:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de personenauto kwam vanaf het terrein van de supermarkt Albert Heijn af en zag de scooterrijder over het hoofd. Een harde botsing was het gevolg.

 

Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval was één van de rijstroken van de Burgemeester Kuntzelaan afgesloten.

Agenten houden gezochte auto-inbreker aan in Wekerom

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 17:34

WEKEROM - Agenten hebben een verdachte aangehouden voor een auto-inbraak in Naarden. De man was eerder getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau NH.


In de nacht van woensdag 4 maart op donderdag 5 maart surveilleren agenten in Wekerom. Rond 02.30 uur zien ze op de Oud Willinkhuizerweg een verdachte auto rijden. De agenten geven de auto een stopteken en controleren de auto. Tijdens de controle komen ze erachter dat één van de mannen gesignaleerd staat voor een auto-inbraak in Naarden. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De agenten nemen ook de auto waar de mannen in rijden in beslag. De andere man is niet aangehouden.

 

In de uitzending van Opsporing Verzocht en in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH is deze week uitgebreid aandacht besteed aan een onderzoek van de Landelijke Eenheid naar een Oost-Europese bende. Deze bende mobiele bandieten zijn actief met auto-inbraken. Met een boodschappenlijst vol auto-onderdelen op zak komen ze aan in Nederland. Ze huren een auto en trekken door het hele land. Door voorverkenning weten de inbrekers precies waar ze de auto-onderdelen kunnen halen. Ook de inwoners van Naarden zijn het doelwit geweest van deze bende. Gelukkig stonden de daders duidelijk op beeld. Op basis van de beelden kon de verdachte in Wekerom worden aangehouden.

 

Onderzoek
De verdachte is een 23-jarige man uit Litouwen. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op 8 oktober 2019 in de Prins Frederik Hendriklaan in Naarden. Het onderzoek naar deze verdachte gaat verder. Mogelijk is hij ook betrokken bij een aantal andere auto-inbraken door het hele land.

 

Mobiel Banditisme
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende dadergroepen, die zich schuldig maken aan vermogensdelicten als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Woning beschoten aan de Haverlanden in Wageningen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 04:39

WAGENINGEN - Op de Haverlanden in Wageningen is in de nacht van donderdag op vrijdag 6 maart op een raam van een woning geschoten. Er zou meerdere keren geschoten zijn. Er raakte niemand gewond.


Getuigen zouden gezien hebben dat 2 verdachte personen met een masker op een steeg in zijn gevlucht. Aan de gaten te zien is er vermoedelijk met een licht wapen geschoten.

 

De straat is afgezet en de politie doet onderzoek. De Forensische Opsporing komt ter plaatse. Er zijn 3 kleine op kogeltjes lijkende balletjes in de goot aangetroffen.

Auto rijdt voorgevel stadhuis Nijkerk binnen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 13:27

NIJKERK - Op vrijdag 6 maart rond 10:50 uur is een auto tegen het stadhuis van Nijkerk gereden. De bestuurder, een man uit Nijkerk, raakte daarbij gewond. Er raakte verder niemand gewond.


Diverse hulpdiensten kwamen vrijdagochtend snel ter plaatse. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is hij aangehouden. Het stadhuis werd ontruimd, maar de medewerkers konden al gauw weer terug het pand in. Het bleek namelijk al snel dat de situatie weer veilig was. Op dat moment konden recherche, de Verkeersongevallen Analyse (VOA) en Forensische Opsporing veilig aan hun onderzoek beginnen.

 

Beelden en geruchten
Vlak na het incident gingen er al snel beelden rond waarop te zien is hoe de auto het stadhuis inrijdt. De politie heeft deze beelden ook gezien en nemen het mee in het onderzoek. Daarnaast spreekt de politie met getuigen, verzamelen ze bewakingsbeelden en hebben agenten gesproken met de bestuurder van het voertuig.

 

Er zijn veel vragen over de toedracht en de politie ziet dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man al op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

 

Identiteit van de man
De politie geeft bewust de leeftijd van de man niet omdat de herleidbaarheid naar de identiteit van de man dan te groot is.

Buurtbewoners Frans Halslaan Veenendaal alarmeren hulpdiensten vanwege benzinelucht

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 16:07

VEENENDAAL - Vrijdagmorgen 6 maart rond 10.40 uur werd er een sterke benzinelucht geroken bij een auto aan de Frans Halslaan in Veenendaal. Buurtbewoners alarmeerden de hulpdiensten.

 

Eenmaal aangekomen is de brandweer op onderzoek uitgegaan. De auto waar de benzinelucht vandaan kwam bleek een jerrycan achterin te hebben staan. Of daar de benzinelucht vandaan kwam is onduidelijk.

Politie zoekt twee jongens na beroving aan de Elstar in Wageningen

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 19:37

WAGENINGEN - Vrijdagavond rond 18:45 uur heeft er een beroving plaatsgevonden aan de Elstar in Wageningen. De verdachten zijn vermoedelijk richting de Cerise gevlucht. Een vrouw van 24 belde de politie omdat ze door twee mannen met een steekwapen was bedreigd. Ze hebben geen buit kunnen maken. Het slachtoffer is ongedeerd gebleven.

 

Verdachten
2 getinte jongens rond de 20 jaar.
Een draagt een grijze sweater met een gezet postuur.
De andere droeg donkere kleding.
Deze was mager van postuur.

 

De politie is een zoek actie in de omgeving gestart. Mocht u iets gehoord of gezien hebben belt u de politie 112 of 0900 8844.

Auto in de sloot na aanrijding met brommer op de Meikade in Ede

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 22:21

EDE - Vrijdagavond 6 maart rond 21.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Meikade in Ede. Een brommer en een personenauto zijn met elkaar in botsing gekomen. De personenauto is na de botsing op de kant in een sloot tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder van de brommer is voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Bestuurder slaat op de vlucht na ongeval in Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 22:46

TERSCHUUR - Vrijdagavond 6 maart heeft rond 22.20 uur een ongeval plaatsgevonden op de N301 in Terschuur. Een bestelbus is van de weg geraakt en over een sloot in een weiland tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder heeft na het ongeval de benen genomen. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Auto total loss na ongeval op de Nieuweweg in Ederveen

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 04:35

EDERVEEN - Vrijdagavond 6 maart rond 23.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Nieuweweg in Ederveen. Een personenauto is door een nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en op de kop in een sloot beland.

 

De bestuurder bleef ongedeerd maar is naar het politiebureau vervoerd. Het is onbekend of er alcohol in het spel is. Een berger heeft het voertuig geborgen.

Twintig teams uit Gelderland en Flevoland doen mee met ABWC wedstrijden in Harskamp

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 18:00

HARSKAMP - Bij de bedrijfsbrandweer van het Infanterie Schietkamp (ISK) in Harskamp zijn vandaag ABWC wedstrijden gehouden. Het militaire brandweerkorps bestaat dit jaar 25 jaar.

 

Op een TAS-HD en een 112 baan werden de wedstrijden gehouden. Twintig teams uit Gelderland en Flevoland deden mee aan de wedstrijden.

 

De ploegen op de HD baan kregen een brand inzet voor de kiezen. De ploeg op de 112 baan kreeg te maken met een heftruckbrand een beknelling onder een heftruck en een persoon die bekneld zat met zijn hand onder een machine.

 

De deelnemende ploegen TAS-HD zijn Dodewaard, Wageningen, Harderwijk 3, De Valk, Ermelo, Zutphen, Barneveld 1, Creil, Winterswijk en Elst.

 

Uitslag: 

Nr 1 korps Harderwijk gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 2 korps Dodewaard gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 3 korps Barneveld gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Vinkeveen (UT) op 16 Mei

De vrijwilligers van De Valk werden 5e. 

 

 

 

Deelnemende ploegen 112 baan zijn Emmeloord, Kootwijkerbroek 3, Gameren, Elspeet, Culemborg, Waardenburg, Elburg, Zetten 2, Buren en Asperen. 

 

Nr 1 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Asperen (GLD) op 16 Mei

Nr 2 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Scheemda (GR) op 9 Mei

Nr 3 gaat naar de eerste ronde gewestelijk te Tjallebert (FR) op 16 Mei

Kleine brand in werkplaats Trilo in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 18:52

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 7 maart is brand ontstaan in de werkplaats van Trilo aan de Astronaut in Amersfoort. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

 

Voor zover bekend raakte niemand gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij in het pand. De brandweer heeft het pand gevenitileerd. Een kruiwagen vol brandende resten werden naar buiten gebracht door de brandweer.

 

Het bedrijf maakt machines, waaronder bladblazers, zuigwagens maaiers en machines voor de graszodenindustrie. Trilo maakt deel uit van de holding Vanmac.

 

Volgens Alarmeringen Amersfoort kwam de melding om 17:59 uur binnen bij de hulpdiensten.

Speler van Sparta Nijkerk loopt rugletsel op tijdens voetbalwedstrijd tegen Albatross in Ugchelen

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 19:17

UGCHELEN / NIJKERK - Een speler van voetbalvereniging Sparta Nijkerk is zaterdagmiddag gewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een voetbalwedstrijd tegen Albatross in Ugchelen.

 

De speler kwam hard ten val na een schouderduw. De speler kwam zo hard ten val dat hij last kreeg van zijn rug, de trainers vertrouwde het niet en belde de ambulancedienst. medewerkers van twee ambulances ontfermde zich over het slachtoffer. Na controle werd het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis met rugletsel. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

 

Sparta Nijkerk verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 van Albatross.

Automobilist vliegt uit bocht afslag A30 Scherpenzeel en belandt in de struiken

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 22:07

LUNTEREN - Zaterdagavond 7 maart rond 21.20 uur is een bestuurder de macht over het stuur verloren op de afrit van de A30 naar Scherpenzeel. De automobilist vloog daarbij uit de bocht en kwam tot stilstand in de struiken onderaan het talud.

 

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Een berger heeft de auto uit de bosjes gehaald en weggesleept.

Politie Arnhem zoekt eigenaar van Motorola telefoon

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 15:49

ARNHEM - De politie in Arnhem is op zoek naar de eigenaar van onderstaande Motorola Moto G6 Plus. Het toestel is afgelopen nacht mogelijk gestolen op de Korenmarkt.

 

Neem contact op via telefoonnummer 0900-8844 en vermeld zaaknummer: 2020105494.

Auto's opengebroken bij Dierenpark Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 16:06

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag, zaterdag 7 maart, zijn er verschillende auto's opengebroken bij Dierenpark Amersfoort. Hierbij zijn radio's en navigatiesystemen gestolen.

 

De inbraken zijn gepleegd tussen 10:30 uur en 15:00 uur. Heeft u wat gezien? Laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844.

Hulpdiensten rukken groots uit voor incident in woning Wageningen

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:10

WAGENINGEN - Voor een nog onbekend incident in een woning aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen zijn zondagmiddag 8 maart veel hulpdiensten opgeroepen. Er is ook een traumahelikopter geland. Het trauma personeel is door een bewoner van de veerstraat naar Generaal Foulkesweg gebracht.

 

Twee ambulances, drie politie voertuigen, de traumahelikopter LL3 en de OVGD zijn inmiddels ter plaatse. Het is niet bekend wat zich in de woning heeft afgespeeld. Eén persoon is onder begeleiding van een trauma arts met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie Veenendaal gaat controleren op de Meentdijk / Gelders Benedeneind

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:18

VEENENDAAL - De komende weken gaat de politie Veenendaal controles uitvoeren op de Meentdijk / Gelders Benedeneind. Met name in de ochtenduren wordt de geslotenverklaring genegeerd.

 

Het is bekend dat het 's morgens lastig is om de wijk uit te komen. Het Gelders Benedeneind leent zich echter niet voor verkeer van bestuurders die daar niet wonen. De weg is eenvoudig te smaĺ.

Brandweer opgeroepen voor stoom uit riool aan de Frankeneng in Ede

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:26

EDE - Zondagavond 8 maart rond 18.00 uur is de brandweer opgeroepen voor stoomvorming uit het riool aan de Frankeneng in Ede.

 

De brandweer heeft een deel van het fietspad afgezet en de put geopend. Wat de brandweer verder gaat doen is onduidelijk. Een jaar geleden kwam er in dezelfde omgeving ook stoom uit de grond. Toen bleek het te gaan om een gaslek. Of dit nu ook het geval is, is nog onduidelijk.

 

Update

Na onderzoek blijkt het te gaan om een lek in een transportleiding. Een medewerker heeft bij de biomassacentrale de leiding afgesloten. Morgen wordt er verder gekeken hoe het lek verholpen kan worden.

 

Zie ook:

Auto slaat over de kop op de A30 bij Lunteren, kinderen ongedeerd

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 18:44

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is zondagmiddag een auto op de kop geslagen. Eén persoon raakte licht gewond bij het ongeval. In de auto zaten meerdere kinderen.

 

De ambulance en politie hebben een traumabeertje uitgedeeld maar niemand raakte ernstig gewond. De schade aan de auto is behoorlijk. De exacte oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Traumahelikopter landt op A1 bij Amersfoort na ernstig ongeval

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 19:42

AMERSFOORT - Zondagavond 8 maart rond 19.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 in Amersfoort.

 

Een automobilist verloor de macht over het stuur, botste tegen de vangrail, en kwam daarna tot stilstand. De inzittende is bij het ongeval zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter landde op de snelweg om de ambulance te assisteren.

 

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Brand op bovenverdieping van woning in Barneveld

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 21:03

BARNEVELD - Zondagavond 8 maart rond 20.20 uur is brand ontstaan in een woning aan de Thorbeckelaan in Barneveld.

 

Op de bovenverdieping was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Bij de brand kwam veel rook vrij. De bewoonster heeft de woning op tijd kunnen verlaten. De brand zou zijn ontstaan in een wasmachine of wasdroger.

Barnevelder (23) overleden bij ernstig ongeval op afrit A30 bij Barneveld

Gemaakt: Maandag, 09 maart 2020 01:18

BARNEVELD - In de nacht van zondag op maandag 9 maart rond 0.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A30 bij Barneveld. Op de afrit is een auto door nog onbekende reden van de weg geraakt.

 

In het voertuig zaten drie personen. Eén van de inzittenden is na het ongeval gereanimeerd. Ondanks alle inzet is het slachtoffer overleden. Het gaat om een 23-jarige Barnevelder.

 

De andere twee inzittenden (van 21 en 25 jaar) zijn gewond, waarvan één ernstig, overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de politie, brandweer en ambulance kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Wat de oorzaak van het ongeval is geweest is onduidelijk.

 

De verkeers ongevallen analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.