Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:20:21 Kalkplein 6717XJ Ede 82241 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

donderdag 09 juli 2020

De Gelderse Vallei

De Gelderse Vallei is een streek gelegen in Midden-Nederland. Het gebied ligt ruwweg tussen de Utrechtse Heuvelrug in het westen, een stukje Nederrijn in het zuiden, de Veluwe in het oosten en de Randmeren in het noorden. De Gelderse Vallei ligt voor 2/3 in de provincie Gelderland en voor 1/3 in de provincie Utrecht. In het zuiden van de vallei ligt het regionaal stedelijk netwerk WERV, bestaande uit de gemeenten Wageningen (Gl), Ede (Gl), Rhenen (Ut) en Veenendaal (Ut).

Indeling
De Gelderse Vallei kan men ruwweg in drie delen verdelen:

  • De Eemvallei (tussen Amersfoort en het Eemmeer). Plaatsen: Amersfoort (Ut), Hoogland (Ut), Eembrugge (Ut), Eemnes (Ut), Eemdijk (Ut), Bunschoten (Ut), Spakenburg (Ut), Baarn (Ut) en Soest (Ut). Afwatering: De Eem.
  • De Noordelijke Vallei (tussen Harskamp/Wekerom en het Nijkerkernauw/Nuldernauw. Plaatsen: Harskamp (Gl), Wekerom (Gl), Kootwijkerbroek (Gl), Stroe (Gl), Barneveld (Gl), Voorthuizen (Gl), Achterveld (Ut), De Glind (Gl), Leusden (Ut), Hoevelaken (Gl), Terschuur (Gl), Zwartebroek (Gl), Nijkerkerveen (Gl), Nijkerk (Gl) en Putten (Gl). Afwatering: De Barneveldse Beek.
  • De Zuidelijke Vallei (ten zuiden van Leusden en Barneveld) Plaatsen: Wageningen (Gl), Rhenen (Ut), Bennekom (Gl), Ede (Gl), Veenendaal (Ut), De Klomp (Gl), Ederveen (Gl), Lunteren (Gl), Renswoude (Ut), Scherpenzeel (Gl), Overberg (Ut), Maarsbergen (Ut) en Woudenberg (Ut). Afwatering: De Lunterse Beek, Heiligenbergerbeek, Valleikanaal en de Grift of Grebbe.


112Vallei
De 112Persgroep heeft op dit moment een website met lokaal 112 Vallei nieuws voor Amersfoort, Barneveld, Ede, Nijkerk en Scherpenzeel.