Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:22:04 Paulus Potterhof Nijkerk 3862MK 4937 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

donderdag 17 januari 2019

DONDERDAG 16|11

AED-netwerk uitgebreid met vier AED's

Voor een goed dekkend netwerk van AED's die 24 uur per dag/zeven dagen in de week (24/7) beschikbaar zijn, zijn er meerdere AED's nodig die buiten hangen

RENSWOUDE - Het AED-netwerk in Renswoude is uitgebreid met vier nieuwe Automatische Externe Defibrillators (AED's). Dit als onderdeel van een reanimatienetwerk van beschikbare burgerhulpverlener en AED's in de gemeente Renswoude. De eerste van de vier werd (woensdag 15 november) geplaatst door burgemeester Doornenbal en mw. Van Dijk namens de EHBO-vereniging Renswoude.

 

Voor een goed dekkend netwerk van AED's die 24 uur per dag/zeven dagen in de week (24/7) beschikbaar zijn, zijn er meerdere AED's nodig die buiten hangen. De EHBO-vereniging heeft via het Rabo-coöperatiefonds een bedrag ontvangen voor de aanschaf van twee AED's en twee geconditioneerde kasten. De gemeente heeft ook een bedrag beschikbaar gesteld om twee AED's + kasten aan te schaffen. Daarnaast heeft de EHBO-vereniging voor drie locaties in Renswoude (verenigingsgebouw Rehoboth, restaurant De Hof en camping de Grebbelinie) een AED-kast aangevraagd via de Hartstichting. Deze zijn toegewezen.

 

De vier nieuwe locaties zijn:

  • Gemeentehuis aan de Dorpsstraat 4;
  • Gemeentewerf aan de Molenstraat 12;
  • Appartementencomplex aan de Watersnipweide;
  • Aula aan de Nijborg 4.


Samen met de EHBO-vereniging wordt er onderzocht of er in februari/maart 2018 een AED-marathon georganiseerd kan worden. Dit houdt in dat er op een zaterdag meerdere AED-cursussen tegelijkertijd worden georganiseerd in sporthal De Hokhorst.

 

Werking reanimatienetwerk / Hartslag.NU
Voor mensen die worden getroffen door een hartritmestoornis komt het erop aan dat er zo snel mogelijk hulp komt en het hart weer wordt geactiveerd. Hoewel de ambulances van de RAVU zo snel mogelijk ter plaatse zijn, is het van levensbelang om – in afwachting van de komst van de ambulance – het hartritme te activeren. Dat kan met een defibrillator die eenvoudig is te bedienen door vrijwilligers. Zij krijgen hiervoor een korte opleiding. In het geval er een beroep op deze vrijwilligers wordt gedaan, krijgen zij van HartslagNU een signaal op hun mobiele telefoon met de mededeling waar op dat moment hulp nodig is. Op die manier wordt de eerste, vaak levensreddende, hulp geboden. Wanneer de ambulance arriveert, nemen de medewerkers van de RAVU de hulpverlening over.

 

First Responder Brandweer

De vrijwilligers zijn overigens niet de enigen die worden gealarmeerd als sprake is van een hartritmestoornis. De Brandweer Renswoude (First Responder) deed dat al en blijft dit doen. Bij een melding worden in het vervolg niet alleen de RAVU en de Brandweer Renswoude gealarmeerd, maar ook de opgeleide inwoners van Renswoude.

Foto's
1/1

Headlines