Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:07:06 O0797 Norschoten Geb. Klaverweide Klaverweide Barneveld 3773AW 24635 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 26 maart 2019

VRIJDAG 26|01

Eerste schetsen multifunctionele dorpshuis Voorthuizen gereed

Het schetsontwerp laat een compact en multifunctioneel gebouw zien met daarin het dorpshuis en de sporthal

VOORTHUIZEN - De eerste schetsen voor het nieuwe multifunctionele dorpshuis met de sporthal aan de Wikselaarseweg in Voorthuizen zijn gereed. Ze geven een goede indruk hoe het kan worden. We zien natuurlijke materialen met hout, begroeide wanden en glas en veel mogelijkheden om slim en flexibel met ruimten om te gaan. Als alles volgens planning verloopt gaat het nieuwe dorpshuis en de sporthal eind 2019 open voor gebruik.


Het schetsontwerp laat een compact en multifunctioneel gebouw zien met daarin het dorpshuis en de sporthal. Naast het gebouw liggen drie beachvolleybalvelden en een plein. Door het hout, de natuurlijke begroeiing en het glas in de gevel, krijgt het gebouw een natuurlijke, open en uitnodigende uitstraling. Er komen voet- en fietspaden rondom voor een goede bereikbaarheid op de fiets en te voet, met snelle verbindingen naar de Kromme Akker en de Wikselaarseweg. Daarnaast zijn er ruime parkeermogelijkheden voor auto's.


Via het plein lopen bezoekers dadelijk het dorpshuis binnen. Ze komen dan in een gezellige, centrale hal waaraan alle dorpshuisvoorzieningen liggen. Zo komt er ondermeer een toneelpodium, een muziekruimte, vergaderruimten en vrij indeelbare ruimten met flexibele wanden, een jongerencentrum met buitenspeelkast, een bibliotheekfunctie, een kegelbaan, een keuken met bar, een kantine voor SDS en verschillende bergingen. Via de centrale hal kan men ook naar de sporthal. Daarnaast komt er ook nog een eigen ingang voor de sporthal. In de sporthal is meer dan genoeg ruimte voor drie velden die met flexibele wanden van elkaar zijn af te scheiden. Er is een vrije speelhoogte in de hal van 7 meter hoog. Er komen zes kleedkamers.


De gemeente wil de komende periode gebruiken om de plannen aan de hand van reacties definitief te maken.

Foto's
1/3
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines