Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:21:20 Wegblokkade A30 Re Lunteren Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 16 januari 2019

DONDERDAG 08|02

Gemeenschappelijk schoolgebouw voor PCO en de Drieslag in Veller

College doet voorstel aan de gemeenteraad

BARNEVELD - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de bouw van zes lokalen voor stichting Hervormde scholen de Drieslag bij de nieuwe school voor PCO Gelderse Vallei in Veller. Ook komt er een gemeenschappelijke gymzaal. Leerlingenprognoses, een massastudie én gesprekken met de schoolbesturen laten zien dat het mogelijk is om twee scholen met een gezamenlijk hart én kinderopvang te realiseren op de hoek Vellerselaan/Bankivalaan in Veller. Voor de bouw is een aanvullend bedrag van € 2,1 miljoen nodig.


Twee scholen in Veller mogelijk
De gemeente besloot al eerder dat Stichting PCO Gelderse Vallei (PCO) mag starten met een opstartschool in de wijk Veller en dat voor PCO nieuwbouw voor een basisschool met 8 klassen voor ten minste 200 leerlingen mag worden gerealiseerd. De opstartschool is inmiddels gestart in Veller en loopt goed.


Vorig jaar zomer nam de gemeenteraad een motie aan om de mogelijkheden te onderzoeken voor een extra school in Veller voor stichting Hervormde scholen de Drieslag. Daarop zijn gesprekken gevoerd met de twee schoolbesturen en is gekeken naar de mogelijkheden voor twee scholen in Veller. Daarnaast laten leerlingenprognoses en een massastudie op de beoogde locatie nu zien dat het mogelijk is om twee scholen te realiseren in Veller.


Nieuwbouw van twee scholen met gezamenlijke ruimtes
Het college doet daarom nu een aanvullend voorstel aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met de bouw van zes lokalen voor de Drieslag en de bouw van een gemeenschappelijke gymzaal bij de nieuwe school voor PCO in Veller. Beide scholen krijgen een gemeenschappelijk hart waarbij ze een gemeenschapsruimte en speellokaal delen. Daarnaast is er ruimte voor kinderopvang. Door het realiseren van twee scholen is een gymzaal bij de school nu ook haalbaar. De gymzaal bij de school is zeer gewenst omdat de schoolkinderen nu vaker kunnen gymmen (2 in plaats van 1 keer per week) en vervoer met de bus naar een verderop gelegen gymzaal niet nodig is. Ook kan de gymzaal een functie vervullen voor de wijk en verenigingen.

 

Proces
Het college vraagt de gemeenteraad akkoord te gaan met het voorstel en niet te wachten tot de behandeling van de kadernota en de begroting later dit jaar. Alleen zó is gelijktijdige bouw voor PCO en de Drieslag mogelijk en dat heeft vanzelfsprekend financiële, bouwtechnische en veiligheidsvoordelen en dus de voorkeur. Als de raad akkoord gaat met het voorstel en bij de volgende raadsvergadering € 2.150.000,- aanvullend krediet beschikbaar stelt, kan de bouw van het nieuwe gemeenschappelijke schoolgebouw na de zomer van 2018 starten. Als alles dan naar verwachting verloopt, kan het nieuwe schoolgebouw bij de start van het nieuwe schooljaar van 2019/2020 in gebruik worden genomen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines