Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:07:06 O0797 Norschoten Geb. Klaverweide Klaverweide Barneveld 3773AW 24635 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 26 maart 2019

VRIJDAG 02|03

Verloedering en onveiligheidsgevoel in Ede gedaald

Sociale overlast zoals dronken mensen op straat, drugsgebruik hangjongeren of overlast buurtbewoners, is echter licht gestegen ten opzichte van vorige meting

EDE - Donderdag 1 maart presenteerde het CBS de nieuwe Landelijke Veiligheidsmonitor 2017. In deze monitor worden de cijfers weergegeven van alle gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. De gegevens gaan over Leefbaarheid in de woonbuurt, veiligheidsbeleving, slachtofferschap en politie. Ook de cijfers van Ede zijn in deze monitor opgenomen.

 

Opvallend voor Ede is dat de cijfers met betrekking tot verloedering zijn gedaald, evenals de ervaren verkeersoverlast. Ook de ervaren onveiligheidsgevoelens zijn verder gedaald. Het gevoel van het ervaren van 'sociale overlast', zoals dronken mensen op straat, drugsgebruik hangjongeren of overlast buurtbewoners, is echter licht gestegen ten opzichte van vorige meting.

 

Burgemeester René Verhulst is tevreden met de cijfers die het onderzoek laten zien. "Ik ben blij te zien dat we op een aantal onderwerpen beter scoren dan het landelijk gemiddelde en daarnaast ook nog verbetering laten zien ten opzichte van eerdere jaren. Maar er blijven daarnaast aandachtspunten, zoals de sociale overlast, waar we aan moeten werken."

 

Landelijke Veiligheidsmonitor

De landelijke veiligheidsmonitor is een terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De Landelijke Veiligheidsmonitor is in het najaar van 2017 uitgevoerd en levert voor Ede alleen resultaten op gemeentelijk niveau op. Gegevens op het niveau van wijken en dorpen in de gemeente Ede worden verzamelt via de Leefbaarheidsmonitor Ede. De resultaten uit dit onderzoek komen in april 2018 beschikbaar.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines