Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:07:06 O0797 Norschoten Geb. Klaverweide Klaverweide Barneveld 3773AW 24635 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 26 maart 2019

DINSDAG 06|03

Hulp bij het stemmen met 'Stem jij ook?'

Om zeven uur in de avond worden geïnteresseerden verwelkomt het gemeentehuis van Ede

EDE - Maandagavond 12 maart organiseert de gemeente Ede in samenwerking met MEE Veluwe en Onderling Sterk Ede een informatiebijeenkomst over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Ede. Om zeven uur in de avond worden geïnteresseerden verwelkomt het gemeentehuis van Ede, om vervolgens mee te doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de gemeenteraad en het kiezen van een politieke partij.

 

'Stem jij ook?' is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door burgers. Beide organisaties vinden het belangrijk dat alle mensen zélf de keuze kunnen maken of ze wel of niet gaan stemmen bij verkiezingen. Met de bijeenkomst 'Stem jij ook?' willen ze hen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.

 

Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de gemeenteraad over beslist en gaan ze aan de slag met lokale onderwerpen die voor hen van belang zijn. Ook gaan ze daadwerkelijk oefenen met het stemmen. Een belangrijk onderdeel is een gesprek met raadsleden.

 

Praktische informatie
De informatiebijeenkomst vindt plaats op:
Maandag 12 maart 2018
19.00 uur tot 21.00 uur
Raadhuis Ede, Bergweg 4, 6711 DD Ede.

 

Hulp bij het stemmen
Iedereen heeft te maken met politiek. Hoewel veel burgers in Nederland kritisch en betrokken zijn bij de democratie, zijn er ook groepen burgers voor wie de gang naar de stembus minder vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld doordat zij niet goed begrijpen waarom ze moeten stemmen, wat de verschillende partijen belangrijk vinden of hoe stemmen werkt.

 

Over 'Stem jij ook?'
'Stem jij ook?' werd voor het eerst georganiseerd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Vanwege het succes en de positieve reacties van zowel deelnemers, zorg- en welzijnsorganisaties, als politici, heeft ProDemos het project nadien ook georganiseerd voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese Parlementsverkiezingen in 2014, de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 en de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen jaar. Alle informatie over het project is te vinden op: www.stemjijook.nu

 

ProDemos is het 'Huis voor democratie en rechtsstaat'. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines