Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:23:47 Amersfoort 6593 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-149 (RAVU) Utrecht
vrijdag 18 januari 2019

ZONDAG 03|06

Aanhouding na brandstichtingen centrum Veenendaal

De volgende dag werd de verdachte verhoord door de recherche en bekende hij 3 brandstichtingen

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:20 uur werd de politie gestuurd naar de Tuinstraat in Veenendaal alwaar door een zeer oplettende getuige werd gezien dat er brand werd gesticht.


De getuige had gezien dat er brand was ontstaan bij het laad en los dok van een supermarkt. De getuige zag verder dat er een man bij de brand weg rende en kon een goed signalement geven.


Diverse grote stapels kunstof kratten stonden in brand en het dak van de supermarkt begon ook te branden. De brandweer was er snel om te blussen en ook het sprinklersysteem had veel erger voorkomen. Ondanks het snelle handelen was de schade aanzienlijk.


De gemeente Veenendaal heeft onlangs geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van de camera's in het centrum welke live worden uitgekeken door cameratoezicht. Dankzij het snelle handelen van cameratoezicht en de meldkamer hadden agenten binnen een aantal minuten een uitstekende foto van de verdachte. De verdachte op de foto werd herkend door een van de wijkagenten waardoor ze snel konden handelen.


Inmiddels werd duidelijk dat er deze nacht op zeker nog twee plaatsen brand was gesticht in het centrum van Veenendaal. Dus haast was geboden.


De poitie is direct op zoek gegaan naar de verdachte en hebben meerdere verblijfplaatsen van de verdachte bezocht. Uiteindelijk troffen zij de verdachte aan in een garagebox in de omgeving van het centrum.


De man van 25 jaar uit Veenendaal werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Door de forensische opsporing van de politie werd bij de verdachte en de supermarkt onderzoek verricht.

 

De volgende dag werd de verdachte verhoord door de recherche en bekende hij 3 brandstichtingen. De verdachte bekende o.a. dat hij een fiets in brand had gestoken.

 

Graag komt de politie in contact met de eigenaar van de fiets zodat ze de aangifte kunnen opnemen.


De verdachte wordt morgen voorgeleid. Er zal dan gekeken worden naar de strafrechtelijke vervolging en hulpverlening.

Foto's
1/1
Locatie

Headlines