Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:34:14 Hooglanderveen 6533 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-136

Ambulance 09-136

donderdag 17 januari 2019

ZONDAG 10|06

Automobilist tussen Rhenen en Veenendaal heeft 5 keer teveel gedronken

Zijn buitenlandse rijbewijs kon hij direct inleveren, en door de ernst van het misdrijf zal de politierechter binnenkort beslissen welke straf hij opgelegd krijgt

VEENENDAAL - Zaterdagavond 9 juni zag een automobilist tussen Rhenen en Veenendaal een andere automobilist al slingerend over de weg rijden. Dit weggedrag zag er zo gevaarlijk uit, dat deze getuige 112 belde.

 

Al snel had de politie de betreffende bestuurder ook gevonden, en vorderden hem mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij, maar omdat de collega's een sterke alcohollucht bij hem roken, werd hij alsnog aangehouden.

 

Op het politiebureau koos de 37-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, er alsnog voor om aan een ademanalyse mee te werken. Daaruit bleek dat er maar liefst 1170 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/L) in zijn adem zat. Dat is meer dan vijf keer wat voor ervaren bestuurders is toegestaan. Zijn buitenlandse rijbewijs kon hij direct inleveren, en door de ernst van het misdrijf zal de politierechter binnenkort beslissen welke straf hij opgelegd krijgt.

 

Mede dankzij de oplettendheid van een weggebruiker, kon de politie deze wegpiraat van de weg plukken en zo mogelijk ernstige ongelukken voorkomen. Wie dit leest weet het allang, maar we zeggen het nog maar eens: alcohol en verkeer, het gaat níet samen!

Foto's
1/1

Headlines