Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:56:55 Ganzenbeekstraat Voorthuizen 3781AV 15626 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

vrijdag 22 februari 2019

VRIJDAG 13|07

Smaakpark Ede stap dichterbij door grondverkoop

Het Smaakpark komt op het voormalige kazerneterrein Maurits noord

EDE - Op het kazerneterrein is de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen verkocht aan Christian Weij en Petra Busser. Het stel gaat hier het Smaakpark realiseren. Op deze plek komt alles samen wat met verantwoorde voeding te maken heeft. Van het zelf op een innovatieve manier produceren van voedsel tot aan een kookstudio, er komt zelfs een bed & breakfast. Met de koopovereenkomst kunnen de initiatiefnemers echt van start gaan.

 

Het plan

Het Smaakpark komt op het voormalige kazerneterrein Maurits noord. De oude schermhal wordt omgetoverd tot een kookstudio, foodhal en woonhuis. De grond daarachter wordt bestemd voor het park zelf. Hier worden niet alleen groenten en kruiden verbouwd, maar er wordt ook geëxperimenteerd met nieuwe vormen van voedselproductie. En je kunt blijven slapen in één van de twee B&B kamers die midden in het park komen te staan.

 

Het bestemmingsplan werd 31 mei 2018 al vastgesteld door de gemeenteraad van Ede. Nu het gebouw en de grond verkocht is, kan het Smaakpark echt gerealiseerd worden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines