Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:46:37 Wateroverlast Vasco Da Gamastraat Amersfoort 090131 Prio Middel Eenheid | Kazernealarm brand hoofdpost Brandweer...
dinsdag 18 december 2018

MAANDAG 17|09

Negen woninginbraken opgenomen in Amersfoort

In een woning aan de Rustenburgerweg is 2 keer ingebroken waarbij ook de auto's van de bewoners waren weggenomen

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 9 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 3 pogingen. De inbraken zijn verspreid over Amersfoort gepleegd.


De inbraken werden gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier en door insluiping.


In een woning aan de Rustenburgerweg is 2 keer ingebroken waarbij ook de auto's van de bewoners waren weggenomen. Na de eerste inbraak is er een mobeye (een bewegingsmelder) in de woning geplaatst. Op donderdag 13 september omstreeks 15.15 uur gaf de mobeye aan de politie door dat er beweging in de woning was. Hierop zijn agenten ter plaatse gegaan en kon een verdachte op heterdaad worden aangehouden toen hij uit de woning rende. De auto's van de bewoners zijn ook teruggevonden.


Mocht u getuige zijn geweest van een van deze woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Headlines