Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:12:40 Kruisstraat Wageningen 6707DS 39836 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

woensdag 22 mei 2019

MAANDAG 03|12

Verwijsplek voor dak- en thuislozen

In het centrum was bij overlast een praktijk van wegsturen en beboeten ontstaan

EDE - Naast het raadhuis in Ede wordt een verwijsplek voor dak- en thuislozen ingericht. De plek bevindt zich achter de KEO-fietsenstalling en bestaat uit enkele bankjes, een prullenbak en een plaszuil.

 

Dak- en thuislozen werden tot nog toe op veel plaatsen in het centrum weggestuurd. De gemeente wil met het inrichten van één verwijsplek waar de groep wel mag zijn overlast in het centrum verminderen.


Huisregels

De verwijsplek wordt voor een pilotperiode van één jaar ingericht. De gemeente kiest voor een plek die niet in het zicht van woningen ligt. Met de groep worden huisregels opgesteld. Hulpverleners zetten zich in om leden van de groep richting een meer zinvolle dagbesteding te bewegen.


Duidelijkheid

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,In het centrum was bij overlast een praktijk van wegsturen en beboeten ontstaan. Dat heeft weinig zin, want dak- en thuislozen mochten nergens zijn en kunnen ook geen boetes betalen. Ik hoop dat deze locatie meer duidelijkheid biedt voor de dak- en thuislozen, zodat inwoners, bezoekers en ondernemers in het centrum minder overlast ervaren.''

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines