Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:41:17 Aanrijding Met Letsel Van Dompselaerstraat Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 22 mei 2019

DINSDAG 04|12

Twintig brandweer vrijwilligers en drie ambulance teams oefenen in Barneveld

Het doel van de oefeningen was om de onderlinge samenwerking te beoefenen

BARNEVELD – De brandweerkorpsen van Barneveld en Scherpenzeel hebben op zowel 20 november als vanavond 4 december een oefening gehouden in samenwerking met de ambulancedienst aan de Milieustraat in Barneveld. Het doel van de oefeningen was om de onderlinge samenwerking te beoefenen aldus één van de oefen-coördinators.

 

Op de milieustraat kreeg de ambulancedienst rond 19:45 uur de melding binnen van een val van hoogte. Eenmaal ter plaatse bleek in man van een loopbrug gevallen te zijn en tussen twee containers in gekomen te zijn. Al snel bleek er al veel meer aan de hand te zijn. Een kraanwagen heeft met een grijper een auto vastgepakt waar twee personen in bleken te zitten en die klem kwamen. En door dit allemaal heeft een vrachtwagenchauffeur die een container aan het afzetten was een auto geraakt die op zijn kant kwam, ook hier zaten twee personen in die bevrijd moesten worden door de brandweer en de ambulancedienst. De man die tussen de containers was gevallen moest met de kraan van het hulpverleningsvoertuig omhoog getild worden. De oefeningen waren na ruim een uur onder leiding van de Officier van Dienst van de Brandweer en de Officier van Dienst van de Geneeskundige Dienst onder controle.

 

Aan de oefening deden zo'n kleine 20 brandweer vrijwilligers mee en 3 ambulance teams.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines