Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:25:30 Veenendaal 55416 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-134

Ambulance 09-134

donderdag 04 juni 2020

VRIJDAG 11|01

Autokrakers opgepakt met hulp van politiehond Biko

De verdachten zijn een 26-jarige Utrechter en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats

AMERSFOORT - De politie heeft donderdagavond 10 januari met inzet van surveillancehond Biko op heterdaad twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak op de parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Utrechtseweg.


Rond 23.30 uur die avond zag een alerte, toevallige voorbijganger dat er werd ingebroken in een auto op de parkeerplaats van het bedrijf. Hij waarschuwde de gasten en het personeel. Het personeel waarschuwde vervolgens de politie en agenten gingen eropaf. Ter plaatse bleek dat de dieven er al vandoor waren met een laptop uit een van de geparkeerde auto's. In de omgeving vond Biko de laptop, die de dieven daar hadden verstopt. Blijkbaar wilden ze later terugkomen om de laptop op te halen.

 

Aanhouding
De agenten stelden de laptop veilig en vatten post. Na een tijdje arriveerden de verdachten, die onverrichterzake vertrokken in een auto. De politie zette de achtervolging in en reed de auto klem. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. De agenten namen die in beslag en ze hielden de beide inzittenden aan. De verdachten zijn een 26-jarige Utrechter en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

Ze zijn voor verhoor ingesloten en de politie doet nader onderzoek.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines