Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:35:45 (dia) Begonialaan 6713GT Ede 81649 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

dinsdag 07 juli 2020

DONDERDAG 14|03

Verdachten bekend na tonen beelden in twee Amersfoortse zaken

Op 13 maart bracht de politie beelden naar buiten waarop te zien was hoe een vrouw agressief reageert als ze in een druk café langs twee mensen loopt

AMERSFOORT - In twee zaken zijn verdachten bekend geworden dankzij beelden op social media en in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Een 24-jarige vrouw uit Houten werd herkend als degene die een café-bezoeker in Amersfoort slaat met een longdrinkglas. Een 26-jarige man uit de gemeente Amersfoort heeft zichzelf gemeld in verband met een eerdere mishandeling in die plaats.


Op 13 maart bracht de politie beelden naar buiten waarop te zien was hoe een vrouw agressief reageert als ze in een druk café langs twee mensen loopt. Dat gebeurde in de nacht van 9 op 10 februari. Te zien is dat de bezoekers elkaar aanstoten. De vrouw geeft daarop een andere vrouw een duw. Een man die ernaast staat krijgt een klap in zijn gezicht met een londrinkglas. Hij loopt daarbij een snijwond op in zijn gezicht. De vrouw loopt daarna snel het café uit. De beelden werden getoond in een #WantedWednesday op social media en in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Dat leidde al snel tot meerdere herkenningen. De vrouw zal vandaag, donderdag 14 maart, gehoord worden.

 

Op 27 februari bracht de politie beelden naar buiten van een mishandeling op 25 december, ook in Amersfoort. In de uitzending van Bureau Hengeveld werd de zaak besproken en werd een foto getoond van de verdachte. Ondanks dat de foto nog geblurd werd getoond herkende de verdachte zichzelf waarop hij zich, via een advocaat, bij de politie in Amersfoort meldde. Het gaat om een 26-jarige man uit de gemeente Amersfoort. Ook hij wordt vandaag, donderdag 14 maart, gehoord.

 

In beide zaken zal de politie het onderzoek voortzetten.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines