Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:34:46 Amersfoort 131877 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-115

Ambulance 09-115

vrijdag 13 december 2019

WOENSDAG 24|04

Wat jubelt er op het Kootwijkerzand?

Wat we zeker zullen horen zijn vogels als de tjiftjaf, de fitis, de boomleeuwerik

BARNEVELD/KOOTWIJK – Ga op zaterdagochtend 4 mei mee met de gidsen van IVN Barneveld op zoek naar vogels en vogelgeluiden aan de rand van het Kootwijkerzand, een prachtig gebied bij Kootwijk. Alle trekvogels zijn dan terug, waardoor het dubbel genieten is van alle vogelgeluiden!

 

Het belooft een mooie ochtend te worden. Wat we zeker zullen horen zijn vogels als de tjiftjaf, de fitis, de boomleeuwerik (die vanaf een boomtop zijn jubelliedje de lucht in stuurt). Uiteraard zingen ook vogels als de roodborst, verschillende mezensoorten, winterkoning, vink, heggenmus, maar wellicht ook de gekraagde roodstaart en de geelgors. Ook zijn er bomen met gaten, gemaakt door de zwarte
specht. Het zou kunnen dat er een uil in zat te broeden, die nu wellicht jongen heeft.

 

We vertrekken om 7.30 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en ook vanaf 7.30 vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. De
start is om 08.00 uur bij de parkeerplaats aan de Heetweg (bij het witte boswachterhuisje). Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. Deelname is voor leden, donateurs en kinderen gratis en niet-leden betalen € 3,50.

 

Voor meer informatie: neem contact op met de gidsen Grietje Stitselaar en Aart Mulder (06-28261883). Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie