Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:50:14 (dia) Klaphekweg 6713HL Ede 83198 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

zaterdag 11 juli 2020

DINSDAG 11|06

Vier woninginbrekers aangehouden dankzij alerte buurtbewoners

De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 10 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 5 pogingen.


De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur. De inbraken vonden met name in het weekend en in de nachtelijke uren plaats.


Het valt op dat er steeds meer ruiten worden ingegooid bij het plegen van de inbraken en dat deze inbraken met name in de nacht gepleegd worden.


Er zijn dit weekend 4 woninginbrekers aangehouden dankzij alerte buurtbewoners die melding maakten van verdachte situaties.


Op zaterdag 8 juni omstreeks 01:00 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke heterdaad woninginbraak op de Maalderij in Hooglanderveen. De daders hadden een ruit ingegooid en waren weggereden op een scooter. Na een korte achtervolging konden er 2 verdachten worden aangehouden in een steeg op de Cornelis Sminklaan.


Op zondag 9 juni omstreeks 06:30 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke heterdaad woninginbraak op het Figaropad. Aanrijdend zagen de collega's drie jongens lopen die uit de richting van de woning kwamen lopen. Een van de jongens kon direct worden aangehouden en een andere werd na een zoektocht in een achtertuin aan de Weberstraat gevonden. De recherche doet nader onderzoek naar de woninginbraak en de identiteit van de derde verdachte.


Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines