Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:47:09 Woudenberg 54892 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-142

Ambulance 09-142

woensdag 03 juni 2020

ZATERDAG 22|06

Gemeente Barneveld start met pilot van de app "WaakSamen"

WaakSamen - koppelt buurtappgroepen aan de politie

BARNEVELD - De gemeente Barneveld gaat na de zomervakantie van start met een pilot van de app "WaakSamen". In de gehele gemeente zijn meer dan honderd whatsappgroepen succesvol actief, maar toch willen we de buurtpreventie blijven verbeteren en nieuwe ontwikkelingen blijven verkennen, aldus Dirk Klein, teamleider veiligheid, vergunningen en toezicht bij de Gemeente Barneveld.

 

Wat is nu precies "WaakSamen"? Het is een app waarmee iedereen eenvoudig een kwalitatief goede melding kan maken naar politie, gemeente en buurtbewoners.


Een eerste goede melding met belangrijke informatie is van essentieel belang om adequaat te kunnen optreden en reageren. Met de app stelt u eenvoudig de melding samen en wordt u als bewoners ook adviseert om bv te bellen naar de politie en via welk nummer dit gewenst is. Uiteraard kunt u de melding met alle informatie ook met een druk op de knop in uw eigen WhatsApp groep plaatsen. WaakSamen vervangt de WhatsApp groep dus niet, maar is een aanvulling!


De wijken De Burgt, Veller en Vliegersveld/De Vaarst zijn door de gemeente Barneveld gevraagd om met ongeveer 35 bewoners per wijk deel te nemen aan deze pilot. Voor de pilot zelf wordt een volledig jaar uitgetrokken en tussentijds zullen de ervaringen met de deelnemers geëvalueerd worden. Als het eindresultaat positief beoordeeld wordt, dan zal de gemeente Barneveld deze toepassing officieel omarmen en zullen alle whatsapp groepen gebruik kunnen gaan maken van "WaakSamen".


De coördinatoren van de drie bovenvermelde wijken zijn op zoek naar actieve bewoners in hun WhatsApp groepen die het leuk vinden om aan deze pilot mee te doen.


Op maandag 16 september zal 's avonds de kick-off van de pilot plaatsvinden met alle pilotgebruikers, gemeente, coördinatoren en een vertegenwoordiger van "WaakSamen".

 

Meedoen aan de pilot?
Woont u in één van deze wijken en heeft u interesse om mee te doen aan de pilot?
Geef dan snel je naam, adres en mobielnummer door aan de coördinatoren:
Wijk De Burgt : [email protected]
Wijk Veller : [email protected]
Wijk Vliegersveld/De Vaarst : [email protected]
Meer informatie over WaakSamen kunt u nalezen op : www.waaksamen.com


We zien graag jullie aanmeldingen tegemoet!

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines