Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:47:51 B2 Gyneacologie Gelderse Vallei Willy Brandtlaan 6716RP Ede 91875 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 10 december 2019

ZATERDAG 29|06

Brand in gloednieuwe woning Kootwijk mogelijk aangestoken

Buurtbewoners wisten zaterdagmorgen te vertellen dat de woning nog niet was aangesloten op gas en elektra

KOOTWIJK - De politie is een onderzoek gestart naar mogelijke brandstichting bij een gloednieuwe woning in Kootwijk, zo meldt Omroep Gelderland. De vrijstaande woning met rieten kap raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd na een felle brand.


Het vuur woedde in de rieten kap van het huis. De brandweer schaalde groots op en kon zo voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. De schade aan het dak was echter groot. Brandweerlieden hebben het riet zoveel mogelijk van het dak verwijderd.

 

De woning was pas net af en moest nog worden verkocht. Zaterdag zouden potentiële kopers de woning komen bezichtigen tijdens een open huis. Enkele geïnteresseerden kwamen ondanks de brand toch een kijkje nemen.

 

Brandstichting
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. 'Er zijn signalen die wijzen op brandstichting, dus dat gaan we onderzoeken', vertelt een woordvoerder. De politie komt graag in contact met mensen die meer van de brand weten.

 

Het huis is onderdeel van een bouwproject van dertien kavels. De makelaar die de kavels verkoopt is geschrokken.

 

Buurtbewoners wisten zaterdagmorgen te vertellen dat de woning nog niet was aangesloten op gas en elektra.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines