Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:41:23 Ds. Fraanjestraat 3771AX Barneveld 66860 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

donderdag 04 juni 2020

WOENSDAG 10|07

Glasscherven, alcohol- en drugsgebruik en vernielingen op recreatiegebied Zeumeren

Overlast door jongeren blijft helaas een hardnekkig probleem op recreatiegebied Zeumeren

VOORTHUIZEN - De overlast door jongeren op het recreatiegebied Zeumeren blijft – ondanks de extra inzet van Leisurelands, gemeente en politie – een hardnekkig probleem. Dat concluderen de drie partijen naar aanleiding van de afgelopen weken waarin het vanwege het zomerse weer erg druk was. Vooral het jongerenstrand zorgt voor problemen.


Enkele weken geleden maakten de partijen afspraken om het zomerseizoen 2019 met zo min mogelijk overlast te worden geconfronteerd. Meer controles en afspraken met jongeren die eerder een terreinontzegging kregen, hebben helaas niet geholpen. Glasscherven in het water en op de ligweides (met alle gevolgen van dien), overmatig alcohol- en drugsgebruik, vernielingen en bergen afval.

 

Leisurelands, gemeente en politie betreuren het dat – ondanks extra inspanningen om de overlast te verminderen – nog altijd sprake is van overlast. De extra inzet op toezicht en handhaving wordt voortgezet, maar de drie partijen roepen ook ouders op om dit probleem te bespreken. Zeumeren is nu een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om te recreëren. Met het tegengaan van de overlast, het herstellen van de vernielingen en het opruimen van al het afval zijn hoge kosten gemoeid. Het zou volgens Leisurelands en gemeente jammer zijn als het gevolg daarvan is dat er andere maatregelen nodig zijn. De kosten die Leisurelands nu maakt voor extra toezicht zorgt ervoor dat er minder geld over blijft om te investeren in bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.

Foto's
1/1
Reacties
H zegt: spacer
Wat mij betreft moeten ze harder aanpakken en flinke hoge boete geven!
10-07-19 18:22
Score: 29
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines