Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:57:49 P (intrekken Alarm Brw) Oms Handmelder O0551 Pieter Pauw Loc. Vilente Costerweg... Prio Eenheid | Brandweer GelderlandMidden (Onbekende code)
vrijdag 06 december 2019

DINSDAG 16|07

De leukste markt van de Veluwe start weer op 18 juli

Kom kijken, proeven, ruiken en ga even terug in de tijd tijdens de leukste markt van de Veluwe

BARNEVELD - De 53ste editie van de Oud Veluwse Markt in Barneveld vindt deze zomer plaats op de volgende zes donderdagen: 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus 2019. Kom kijken, proeven, ruiken en ga even terug in de tijd tijdens de leukste markt van de Veluwe.

 

Vlooienmarkt

Op deze veelzijdige markt in het centrum van Barneveld is van alles te zien en te beleven. Naast het uitgebreide aanbod van de vele marktkramen die door het hele centrum zijn opgesteld, kunnen liefhebbers van tweedehands goederen hun geluk beproeven bij de vlooienmarkt rondom het gemeentehuis. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud mogen daar elke donderdag vanaf 7.00 uur hun kleedje neerleggen en met de verkoop van tweedehands spullen een extra zakcentje verdienen. Om 16.00 uur is de vlooienmarkt officieel weer afgelopen. Let op: deelnemerskaarten kosten € 15,- per deelnemer. Deze kaart is op alle zes de donderdagen geldig. In de voorverkoop kost een deelnemerskaart slechts € 10,-. De voorverkoop wordt gehouden op woensdag 10 juli van 16.00 tot 17.00 uur in het Informatiecentrum (naast de bibliotheek), Nieuwstraat 31.

 

Optocht

Zoals ieder jaar zijn er verschillende activiteiten te doen tijdens de Oud Veluwse Markt. Elke donderdag trekt de Optocht uit grootmoederstijd veel publiek. Van 10.30 tot 11.45 uur en van 13.30 tot 14.00 uur lopen volwassenen en kinderen, gekleed in kledij uit grootmoederstijd, in een lange optocht door het centrum. Onder meer antieke kinder- en poppenwagens, fietsen en muziekinstrumenten zijn te bewonderen in de optocht.

 

Boerenerfhuis

Deelnemen aan een ouderwetse boerenveilig? Dat kan tijdens het Boerenerfhuis, op de donderdagen 25 juli en 15 augustus vanaf 13.00 uur. Vanaf een platte wagen worden de goederen geveild aan de hoogste bieder. De veiling vindt plaats achter restaurant Het Schaap aan de Nieuwstraat. Goederen voor de veiling kunnen worden gebracht op zaterdag 20 juli, achter restaurant Het Schaap.

 

Oude ambachten

Verdeeld over de hele markt demonstreren ambachtslieden oude gebruiken. Kijk de kunst af bij de sigaren- en klompenmakers, de stoelenmatter, kralenbreidster en boekdrukker. Alle soorten ambachten van vroeger komen hier tot leven. Of kom op (DATA?) naar het Torenplein en bekijk de techniek van het graan dorsen met een echte graandorsmachine uit de jaren '30.


Volksdans

Kom kijken en geniet van een optreden van de volksdansgroepen, gekleed in authentieke klederdracht. De folklore dansen en vrolijke muziek werken aanstekelijk. Elke donderdag treden de volksdansgroepen op om 11.30, 12.30, 14.00 en 15.00 uur op het podium op het Raadhuisplein.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines